Оголен кабел стърчи до шахта в квартал "Люлин"

Не е ясно дали по него протича електричество и дали е опасен
16
Оголен кабел стърчи до шахта в квартал "Люлин"
Снимка: БГНЕС

За пореден случай на оголен кабел, който излиза близо до тротоарна шахта в столицата, сигнализира БГНЕС.

Мястото е бул. "Луи Пастьор" в столичния квартал "Люлин" 9, а шахтата се намира в непосредствена близост до спирка на градския транспорт. На снимките се вижда, че кабелът е напълно оголен, но не е ясно дали по него протича електричество и дали е опасен за преминаващите пешеходци. При всички случаи обаче той трябва да бъде обезопасен.

В средата на февруари 16-годишно дете загина от токов удар на тротоара пред столична болница. Въпреки проверките на институциите, подведени под отговорност все още няма.


16
Още от София
Светофарите в София вече са анти COVID
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Истина преди 3 седмици
На запад от рая, това е нормално!
13
0
 
1
 
! Отговори
Ами до Ристу преди 3 седмици
Не е вярно това, много пъти някои кабели се отрязват и разкачват от ел-мрежата завинаги. По принцип дори в такъв случай не е редно да се оставят така, но все пак първо трябва да се подаде сигнал в кметството, вместо да се тръби веднага по медиите, без да се знае дали изобщо тече ток по тях.
12
1
 
0
 
! Отговори
КукумявкаГербераска преди 3 седмици
В жипът на Фандъйкът ток не бие.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хората на ГЕРБ и ВМРО са навсякъде.Вие къде живеете? Или вашите деца са в чужбина и не ви пука. Като умре ваше дете ще Ви питам тогава дали и на какво Ви прилича статията.Ние живеем в една държава която прилича на страна след война. Висока смъртност и пълно беззаконие.Наесякъде неспазване на законодателството. Пълен абсурд. Политици пълни лъжци,корумпирани и анти-Българи.Имам чувството че искат да закрият България и да унищожат Българите.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тази статия много ми напомня на времето след случаите на писма с антракс и рицин в щатите, разни сенилни бабички звъняха в МВР, че някъде имало разсипан прах.
9
1
 
0
 
! Отговори
Ристу преди 3 седмици
До Ами Където е текло ток, пак ще тече. Дори и ако измериш, че няма ток днес, не се знае дали няма да пуснат тока по тази жица утре и някой да пострада. По-добре да се вземат превантивни мерки, а не да се неглижират очевидни грешки.
8
1
 
2
 
! Отговори
Ами преди 3 седмици
Първо се взема един уред и се проверява дали тече ток по него, а след това се уведомяват институциите, и ако не вземат мерки - чак тогава пишат се статии, и т.н. !
7
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 3 седмици
Нищо няма тука е така.
Разправят че онази барака още работела в София.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
докато напишат тази шок бомба новина, можеше с едно фазомерче да си отговорят на въпроса
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И кое му е опасното?На валерчето веднъж и е влязъл по-дебел отзад и вече де що щръкнали има са опасни.Този кабел е отрязан.Следователно не се ползва. Щом не се ползва няма логика в другият му край да е подадено електрическо напрежение. Ако имаше подадено напрежение то кабела щеше да бъде окислен а той е чист. Следователно няма напрежение.Защо се опитвате да създавате страх и паника в народа не ми е ясно. Ниската ви интелигентност не може се проектира на целият народ. Има и хора с нещо в главата
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Веднага да се инкриминира използването на кабели. Да се забрани продажбата на кабели и всичко което провежда електрически ток. Да се създаде аганция за контрол на кабелите и да се води на отчет всеки милиметър кабел който съществува. Да се направи паспортизация на всички кабели включително и тези полагани преди повече от 150 години. Правителството да отпусне 50 милиарда лева за борба с оголените кабели. Да се монтира електромер на всеки "напълно оголен" кабел за да се таксуват пострадалите.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гарантирано от ГЕРБ!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Когато държавата не си върши работата,явно ще трябва хората да взимат правосъдието в свои ръце,при следващия смъртен случай...а после защо затворите са пълни.!!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
не разбрахте ли, че всяка държава е фасада издигната от вълците да лъже и краде от офсите (гласуващите, работливите, плащащите данъци)?