Решено: Проверяват старото трасе на Княжевския лифт

Според ВАС общината има право да обследва съоръжението
14
Решено: Проверяват старото трасе на Княжевския лифт
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичната община ще възложи обследване на техническите възможности за възстановяване на Княжевския лифт в рамките на съществуващите фундаменти на стълбовете и станциите.

Още по темата
Вчера Върховният административен съд потвърди, че общината има право да направи цялостно обследване на съоръжението, което да укаже възможностите за възстановяване, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тезата на "Витоша ски" е, че възстановяване на старите места е невъзможно. Вероятно не много сигурни в твърденията си, те обжалваха решението на две поредни инстанции. Възстановяване по съществуващо положение е най-бързият начин за пускане на лифта, коментира тя.

Фандъкова съобщава, че междувременно заедно с министъра на земеделието Десислава Танева е намерен още един вариант за възстановяване на лифта.

Надявам се, че ще излезем от омагьосания кръг, в който се обжалва всеки акт за възстановяване на лифта, и "Витоша ски" ще докажат с действия намерението си, което засега е само на думи.
През тази седмица главният архитект на София арх. Здравков и представители на дружеството проведоха среща, на която се обсъждаха варианти за възстановяване на Драгалевския лифт, казва Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Jeyki преди 3 години
*** жалки! Ще спестят от нови фундаменти, и ще е много еко и зелено! Все пак старите фундаменти са само на 60 години лед, вода и вятър, колко му е да избутат още толкова... Но първо ще дадат няколко милиона "за експертно проучване" на подходящи фирмички!Такава нагла и безочлива некомпетентност и по времето на комунизма не е имало!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех, колко отдавна трябваше и Романски, и Княжевски, и Драгалевски да се изградят наново, но болните мозъци на Зелените как ще се отсичат изкуствено засадени дървета (без дори да я вярно, че ще се сече нещо, те си го въобразиха това), спряха всички процедури.
11
1
 
4
 
! Отговори
Катя преди 3 години
Фандъкова пак повдигна темата сега, но след това всичко ще отшуми. Толкова ли не може да се направи нов лифт и всички да сме доволни????
10
1
 
2
 
! Отговори
Оги преди 3 години
Офффф закучила се е да прави глупости, и то ОПАСНИ глупости и тва е! Жалко :(
9
4
 
3
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Лифтът трябва да се само за кореняци и чужденци. Селяните да се махат. Ще се ползва само с акт за раждане и декларация от общината, че родителите ти са кореняци.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхотна новина. Сега е четвъртият (даже петият) мандат на ГЕРБ, най-много до края му да се изясни въпросът. По време на петия ще започне работата, и по време на шестия - ще се завърши. Най-много до 2030-та и ще имаме лифт!
7
3
 
9
 
! Отговори
... преди 3 години
Значи Цеко Минев в лицето на витоша ски се опита едва ли не да вземе планината итоша и да направи платено на всякъде и с бариери! Абе все едно е била на дядо му тази планиа! Иска мда кажа, че това стана само и единствено с помоща на Бойко Борисов! Това е неоспорим факт! Досега Цеко Минев не е направил нищо по каквото и да било съоръжение на Витоша! Спряха 90% от съоръженията за ски! Спраха се 90% от лифтовете на Витоша! Всъщност работи само 1. кабинковия и то не целогодишно!!!
6
1
 
5
 
! Отговори
До ГосТ преди 3 години
Интересно е когато вие npocтолюдието се опитвате да мислите!
5
10
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Ако се направи Метрото до Княжево и се свърже с фуникуляра ще стане като Швейцария, ама партия ГЕРБ иска да ремонтира купчината метал там, следващото правителство да направи фуникуляра този лифт е морално остарял няма смисъл от ремонти, само релсите и вагоните сложете, той ще се ползва от много повече хора и ще стане нов парк
4
5
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Миналата година прекрасния проект по-програмата София избира, за фуникуляр на мястото на купчината метал който е паметник от десегки години там и вместо да го приемат и сега да имаме нов фуникуляр, не можело да има строеж там, следващото правителство вместо да прави ремонти на паметника да направи фуникуляра.... само да променят закона и за първи път в този град ще има нещо хубаво ама не и от партия ГЕРБ,даже не трябва да има строеж а само да се сложат релсите на мястото на лифта
3
7
 
10
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Старите предизборни циркове. Ама вместо лифт, ще има асфалт и тунел,който да отбива цялото движение през Княжево. Тезата не е на Витоша ски, а на двете компании, които правят лифтовете - Допелмайер и Пома *** фандък селски. Ти ли ше праиш лифта *** ?
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи едни пари вече са сменили притежателя си! Ама това е само капаро така да се каже - още ще си сменят притежателите...
1
3
 
5
 
! Отговори
Последно преди 3 години
Кой от двата лифта по-точно!? Или и двата едновременно?