Спират третия лъч на метрото този уикенд

Щ се извършат софтуерни инсталации, настройки и тестови изпитания
11
Спират третия лъч на метрото този уикенд
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През събота и неделя в реални условия ще се извършат софтуерни инсталации, настройки и тестови изпитания на общите системи за управление и безопасност на действащия участък от Линия 3 и новото трасе на метрото от станция "Овча купел" до станция "Горна баня", което предстои да бъде въведено в експлоатация, съобщиха от Столичната община.

Още по темата

За целта в събота и в неделя действащият участък от третата линия на Софийското метро от метростанция "Хаджи Димитър" до "Красно село" ще бъде затворен за пътници.

За придвижване на гражданите е осигурен заместващ автобусен транспорт. Затварянето на участъка за граждани е в съответствие с практиката при разширението на автоматизирани системи за управление в метрополитените и по изричното изискване на фирмата изпълнител "Сименс".

Общият софтуер на системите за управление и безопасност на двата участъка от третата метролиния е разработен и тестван в базите на изпълнителя в Германия. Аналогични процедури са изпълнени през 2020 г. във връзка с експлоатацията на действащия централен участък от Линия 3 на метрото в София.

Ще бъдат тествани и необходими функции за общото трасе, като автоматичен вход и изход от депото в посока ж.к. "Овча купел", което не може да стане в нормален експлоатационен режим на работа на действащия участък.

Резултатите от тестовете ще послужат за сертифициране на системите за безопасно управление на движението по цялата трета линия, информират от Столичната община.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: метротрети лъч
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв Нов български университет са написали тия бе... Станцията е на 1 километър от него... Кукуууу
7
2
 
7
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
Метрото го спират за да се синхронизира с останалите линии.Само че хлапета това Метро не го построиха нито протестърите нито Слави нито БСП.Щото вие можете само да рушите.Метрото ще го пуснат и хората ще продължат да го ползват.Колкото и да плюете хората знаят кой го построи.
6
4
 
6
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Третия лъч може изобщо да не го пускат вече.Хората от Х.Димитър и Сухата Река отдавна не разчитат на него. Вчера работи, отиваш днес, а затворено и целия ти график пропада, айде спешно такси и те така.Бръмчат си на рейсове и тролей и вече дори не поглеждат към метрото.Ама фандъкова какво е виновна?Тя е подведена от името на квартала - Сухата река!!!Веднага да се преименува на Подземната река.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално, Перловец-ът се понапълни ;)
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кметът на Симитли е е бал Бойко Борисов!
3
6
 
5
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
Оня с джипката ще дойде да те опердаши с 200..
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То метрото стана като Ковида - пускаме, спираме, пускаме
1
4
 
8
 
! Отговори
ДГД преди 3 години
А оня с 'жипката ще дойде ли да върже лентичкатаили той е само по рязането?!?