Хора помагат на пострадалите при пожара в "Хиподрума"

Събират средства за ремонт на жилищата
26 апр 2021 16:02, Петя Славова
12
Хора помагат на пострадалите при пожара в "Хиподрума"
Снимка: БГНЕС

След пожара в столичния квартал "Хиподрума", където преди две седмици изгоряха апартаменти от 11-тия етаж на блок 1, жители от район "Красно село" се притичват на помощ на хората от пострадалия апартамент. Средствата, които са събрани са за ремонт на жилищата, пострадали от огъня.

Още по темата

Сред потърпевшите е Снежина Николаева. Пред БНТ тя заяви, че не знае как е възникнал пожарът, но следствието е заключило, че вратата на жилището е била разбита, а пожарът е възникнал от горивни материали и уред с открито горене. Според нея най-неотложно е да се укрепи плочата между 11-ия и 12-ия етаж и да се сложат входна врата и прозорци.

 "Когато има труден момент за един от нас, това значи, че тя е трудна за всички... Ще организираме съвместна инициатива с поставяне на дарителски кутии на територията на пазар "Красно село" в пет точки. В момента, в които хората от блока преценят, че искат да се прекрати тази инициатива, парите ще бъдат предадени на избрания представител на блока", заяви Цанко Донков - инициатор на благотворителната акция сред съседите и съкварталците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: средствакварталпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Съсед преди 2 години
До АнонименВратата е разбита от първите притекли се на помощ, мислили са че е вътре да я спасяват.
3
6
 
5
 
! Отговори
Съсед преди 2 години
съм на госпожата на 11 ет. И трите телевизии изкарват госпожатажертва на някакъв пожар, незнайно откъде дошъл. Жената е вехтошар и тяе причинила пожара, като застраши живота на семейството ми и съседите от блока.Спаси ни източният вятър, иначе щяхме да се задушим.Водя 13 год. борба с нея да поддържам площадката свободна от ***,които тя системно складира. От вратата и се разнасяше смрад на кучета.Справедливо е да възмезди пострадалите, а не да проси. Всички пари за ремонт на блока!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако вратата е разбита и има следи от горивни материяли това си е криминален случай.
1
9
 
6
 
! Отговори
Искам да искам преди 2 години
Нуждая се от средства за да си боядисам гаража на Мерцедеса.