Психолог за стрелбата в метрото: Често причината е ревност

"Тук не говорим за импулс, тук говорим за безнадеждност"
13 май 2021 09:43, Ния Христова
52
Психолог за стрелбата в метрото: Често причината е ревност
Снимка: БГНЕС
"От лични до служебни могат да бъдат причините за една стрелба. Най-вече при такива случаи причината е ревност. Гневът е прераснал в някакъв акт. Мъжете реагират агресивно, чрез действие, а жените – чрез конфликт. Те решават вербално проблемите си.", каза пред Нова тв психологът Ина Антонова за стрелбата в столичното метро.
 
Тя обясни, че гневът е устойчива емоция и може да остане дълго във времето. Според нея със сигурност има някакви действия, които предхождат случилото се на метростанцията.
Още по темата
 
"Винаги има някакво предупреждение, винаги има нещо, което тлее и нараства. Тук не говорим за импулс, тук говорим за безнадеждност. Трябва да се загуби надеждата, което значи, че човекът е опитал няколко други начина преди да прибегне към този. Не можем да говорим за сериозен психичен проблем, защото имаме самоубийство – това е отнемане на живота поради съвест", обясни още Антонова.
 
Тя е на мнение, че вероятно стрелецът е отправял заплахи и предупреждения към жената, но жертвата не е подала сигнал, тъй като отношенията им са били тайни. Подобна версия за случилото се е напълно възможна, ако двамата са имали лични отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.