Кренвирши с отрова в градинка в столичен квартал убиха пет кучета

Препаратът е бил толкова силен, че животните умирали за минути
Обновена: 19 май 2021 09:41 | 19 май 2021 09:41, Камелия Цветанова
487
Кренвирши с отрова в градинка в столичен квартал убиха пет кучета
Снимка: Pixabay

Само за няколко часа отрова, разпръсната в градинка в София, уби пет кучета. Стопани разказват, че препаратът е бил толкова силен, че животните умирали за минути. На различни места в градинката в квартал „Манастирски ливади“ са поставени кренвирши, напълнени с бяло вещество.

„Дъщеря ми изведе кучето, за да го разходи. След като се прибира, животното явно е взело от това нещо и по-късно пада на тротоара. Тресе го, трепери и не може да диша”, обясни потърпевш, чийто домашен любимец е бил отровен, пред Нова телевизия.

Собственици на животни са подали сигнал до 112. Оттам обаче заявили, че няма извършител и няма какво да се направи.

„Хората са постъпили правилно, като веднага са подали сигнал. Полицията има разписана от 2014 г. процедура за незабавно реагиране при такива случаи. Тя очевидно не е спазена от човека, получил сигнала”, посочи Явор Гечев.
Процедурата предвижда веднага на мястото да бъде изпратен полицейски екип, който да направи оглед. Тогава се преценява дали да се повика ветеринар и да се вземе проба.

„Може би, трябва да пострада някое дете, за да се задействат най-накрая от полицията и да разработят много ясна процедура и тя да се спазва”, уточни още Гечев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


487
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
9
 
43
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Да бе с наморник седяло не би кремвирш изяло...
254
14
 
43
 
! Отговори
абе преди 2 години
Няма по- нечистоплътни хора от кучкарите. Целите им площи за разходки са потънали в ***. Как един не се наведе, докато разхожда песа си, да вземе някоя хартия, торбичка или каквото и да е там, за да го изхвърли в контейнера. И в къщите им е същата ***.
253
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли и информация за това каква е отровата и откъде може човек да се снабди?
252
21
 
19
 
! Отговори
Дебил преди 2 години
Прав е Борисов. С такъв мат'риал толко....И нищо няма да помогне - нито ЕС, нито САЩ, нито глобализацията, нито евроатлантическата интеграция. Евентуално кастрацията.Кучето е единствения истински приятел на човека, а вместо да му направят паметник - "човек" го трови.Нямам думи
251
19
 
32
 
! Отговори
Нека преди 2 години
въпросният извършител заповяда и в нашият град със съответната доза отрова,че бая улични и домашни "любимци",ведно с техните стопани и кучелюбители/покровители се навъдиха,да поочисти терена.Лаят,*** и пикаят наред.Не знам,и не искам да знам кой е той,само да посочи банкова сметка,където да му преведа възнаграждението,ведно с командировъчните-пътни,дневни и един гала-банкет за моя сметка.Ще му бъда благодарен до гроб за стореното добро!!!
250
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кучкара си знае едно;кучето не хапе и е много добро.Обаче ако ухапе някой ,кучкаря казва , провокирано е това никога не е било.Ако детето ми недай боже го нахапе куче ще го отнесат и кучето и собственика много жестоко.
249
1
 
9
 
! Отговори
НоКомент преди 2 години
Значииии, тука винаги, когато ти е кофти настроението, може да влезеш и да четеш коментарите хаххаха, просто не мога да не се изсмея на някои толкова култови изказвания по-надолу :D
248
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кучето има нужда само да обича,и да бъде обичано.Ние хората сме лошите същества които създават проблемите и липсата на решения.И после обвиняваме четириногите,създадени от природата за да бъдат най-добрият приятел на човека.Кучетата са добри и мили по природа,те могат да си дадат живота за вас
247
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия за изгубено куче,което е предпоставка да пострада човек, глобата е от 500 до 1000 евро.Властите го намират лесно защото то е с чип и има регистрация.Намират го,предават ти го и те суровакат.Там има закони и сериозни глоби.
246
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е работа на Путин.Кучешки Новичок.
245
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правила са това което липсва в тази държава.Хората за всичко се оправят самосиндикално.Собствениците на кучета имат задължения само на книга.Никой не ги контролира.Съответно някой изперква и почва да раздава правосъдие под формата на отрова,защото се дразни.Оня ден в градския транспорт автобуса спря за 10 мин.Защото 2 момчета бяха без билет и отказваха на контролите да слязат.Трябваше всички да крещят по тях?!Абсолютно непосилно е за българите да създадат правила на самите себе си,кауза пердута
244
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На коя фирма са били кренвишите.С каква отрова се действа.Белят ли се преди да се подхвърлат.Сурови,варени или печени са били.Става ли с отрова за плъхове .Както Седларов казваше ,,кучета и котки може а прасета не може.''Искам да се изчисти София от кучища.Те не дават нито вълна,нито млеко,нито месо.Вкарайте работна ръка от Виетнам и в София няма да има нито едно куче.В Китай от тях прават най вкусните гозби.
243
1
 
1
 
! Отговори
Критлер преди 2 години
До АнонименГовориш за себе си и такива като теб, съгласен съм!
242
6
 
10
 
! Отговори
злобар преди 2 години
Българският архиепископ ще отслужи литургия в памет на божите песове в Софийският храм.
241
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
милиционерите на Рашков са върлили отровните кремвирши - те така действат комунистите
240
12
 
9
 
! Отговори
бг преди 2 години
Това е гадно кучето не нуждае от нищо освен до обича и да бъде обичано. Човек се нуждае от кучне и да бъде обичан Става въпрос за едно хилядолетно приятелство .Как може да стане някой толкова мръснодушен ***!
239
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ...,можеше да отрови някое малко дете,ако се разхожда там,а и убийство на куче е престъпление,това е извратен човек.
238
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който посяга на животни, той посяга и на хора, такива студенокръвни хора трябва да се осъждат!
237
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кучетата и гейовете станаха по ценни от нормалните хората.Живота на кучето е по важен от живота на човека.
236
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновна е скапаната държава понеже не прилага закона.Големите кучета да се разхождат с намордници и на повод.Всички кучета да са с платен данък.Всеки да си почиства след кучето,иначе огромна глоба.При многократни оплаквания от куче което непрекъснато лае то да се отстранява от мястото или потърпевшите да получават финансова компенсация.По този начин ще се създадат правила при отглеждането на куче,без да се пречи на околните.Това е задължение на държавата-да създаде правила.А не хората да се опра