"Младост" на протест - за детски градини, за инфраструктура

Жителите на квартала недоволстват и от презастрояването
76
"Младост" на протест - за детски градини, за инфраструктура
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Жителите на столичния квартал „Младост” излизат на протест пред районната администрация тази вечер от 18:30.
Причините за недоволството се нерешаваните от години проблеми – презастрояването, лошата инфраструктура и липсата на места в детските градини, обясни пред Радио София Биляна Петрова от неправителствената организация „Зелен Младост“.

Според нея причина за презастрояването на района по-рано е била реституцията, но през последните 10-15 години общината продава терени, върху които се строи. Последните два такива обекта са до болница „Света Анна“ и в „Младост-3“.

„Не сме против строителството, а срещу уплътняването. Така се стига до вземане на въздуха и здравето на хората“, допълни Петрова.

Относно детските градини тя уточни, че в момента съществуват около 20 общински помещения, които са били със статут „занималня“ и са подходящи да бъдат предоставени за изнесени детски групи.

Има възможности и за изграждане на нови детски градини, а групи могат да се открият и към училища, смята още Биляна Петрова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Ми тези протестиращи знаят ли,че едно време нямаше "Младост"?София свършваше на 4-ти км.Те къде са живели преди това?
56
0
 
0
 
! Отговори
младост 11 преди 2 години
абе кво стана с кметицата фризьорка , влезна ли в сливенския ?
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестиращите хем реват срещу презастрояването,но когато дойде време да продават панелка в Младост и искат пари като за в квартал в Копенхаген ,Дания .Пришълците в София също се тикат там ,строителите строят защото знаят че ще си набутат строежите на цени майка си и баща си .Това е истината и за Младост и за цяла София .
54
2
 
2
 
! Отговори
попа преди 2 години
не излязоха да си защитят кметицата,дето спря презастрояването..оставиха мутрите да се гаврят с нея по най-брутален начин..сега хленчат..
53
2
 
2
 
! Отговори
Шопландия преди 2 години
А хората едни такива завистливи, алчни и мрачни.
52
0
 
11
 
! Отговори
ако преди 2 години
В Хисаря 36 градуса жега не се чувстват, но в София и при 31 става непоносимо. Това е от презастрояването и липса на въздух между сградите. Наблъскаха малки блокчета, които в никакъв случай не се по-хубави от старитите. Във всяка зелена площ направиха блокове. Но това не е само в Младост, Това е на всякъде, от където могат да се правят парил Пример курортните селища, там е същото, бетон и асфалт. И после защо не може да се диша.
51
1
 
10
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Презастрояването е едно от най-гадните неща ! Става така че накъдето и да се обърнеш, виждаш само стени на блокове и коли ! Да не говорим пък за навалицата в градския транспорт и т.н. !
50
0
 
9
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
До АнонименЗад Фантастико на Йерусалим е ужас. Около старата последна спирка на автобус 306 е същото. Строят над едни свлачища. Там, където тичахме и бяха само полянки е блок до блок и не могат за се разминат 2 автомобила, ако трябва да влиза пожарна хората умират. Зад 125 у-ще е същото. Бившият канал е просто ужас. Около Лидъл в Младост4, около Патиланци. Всяка зелена площ е превърната в блок, асфалт и цимент. След като зад блока построиха търговски център, температурата в къщи се качи 3-4 г.
49
1
 
3
 
! Отговори
ppp преди 2 години
До АнонименФандъкова не е кмет на Младост. Кметът на Младост си взема решенията за застрояването и занималните.
48
1
 
6
 
! Отговори
Йок Фандък преди 2 години
София е частен град като Правец.Гражданите нямат права, а само задължения. Не се спазват нормите за процент озеленяване на брой жители. Наредбите за дърветата е написана за строителите. По-евтино излиза да сечеш незаконно, за да строиш, отколкото да преместваш дървета и да залесяваш.И защо толкова години няма планове за нов квартал, защото общината трябва да прави инфраструктура - улици, детски градини, училища, зелени площи. По-лесно е като Манастирски ливади - вакханалия на комисионните.
47
0
 
15
 
! Отговори
Лозенец преди 2 години
В Лозенец не протестират защото там няма място да се съберат повече от трима на едно място, а пък в Манастирски ливади ще си накалят обувките.
46
5
 
9
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 2 години
25 години живях в Младост и пред оите ми го презастроиха и разрушиха трнспортната инфраструктура. Накрая не издържах и се върнах да живея в центъра н София, където съм роден. От добре планиран и застроен комплекс, демократите го направиха на хаотично презастроен с лоши транспортни връзки и без достатъчно детски ясли и градини. До 1991 година за 22 минути стигах от блока ми до Орлов мост с автобус на градския транспорт, а сега за 40-80 минути, вкл. и с метрото.
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога Фандъкова ще търка кметския стол? Има десетки причини да подаде оставка, да бъде арестувана и съдена. Забравихме ли за екзекутираното с ток момче от павилиона убиец? Защо случаят се потули? И до кога?
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 41искам да ти кажа,че скопие,македония е много по европейски град от софия...там има строителство единствено в празните парцели близо или извън града и то строго регламентирано.в старите жилищни комплекси почти не се строи,има достатъчно паркоместа за колите и там никой не паркира в зелените площи.ремонтите на улиците са изключително качествени и инфраструктурата е в добро състояние...софия ще има много да научи от скопие.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
42 - къде точно в Берлин казваш се случват тези неща? Точно там е такъв недостиг на жилища, че на огледи се явяват по 40 човека, и наемите са смазващи. А че София е презатроена, Младост преди години беше хубав и подреден квартал, в последно време прилича на гето..
42
0
 
6
 
! Отговори
Тялото преди 2 години
Вместо да искате да оправят и залесят парк въртопо и да стане по-хубав и голям от южния, се занимавате с второстепенни неща.
41
0
 
4
 
! Отговори
Пацо преди 2 години
Абе тоя Борислав Пенчев номер 26 правя някви черни магии.. как от 5 нехаресвания и 1 харесване станаха 20 харесвания? Айде моля ви се сега
40
1
 
8
 
! Отговори
Йок Фандък преди 2 години
Строителите няма да се спрат, щото дават солидно.Но общината ги оставя да правят каквото и където искат.Например в Света Троица яко се дават разрешения откакто кметът е от Герб.Унищожиха много зелени площи, масово се сменя предназначението на имоти, и въпреки множество сигнали - нищо.
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
такива блокове като тези на снимката в берлин ги опразват и след това ги взривяват а в софия искат 1 300 евро за квадрат в такъв панелен коптор.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименда така е...но това ако не се лъжа е снимка от "младост"2 и то старите високи панелни блокове строени средата на 70 те години.като към това трябва да добавим и новото безразборно строителство и се получва манджа с грозде-гето в пълния смисъл на думата.