Болница "Лозенец": Внушенията за източване на НЗОК са неверни

Всички изисквания при трансплантация от жив донор са спазени, отчитат от там
43
Болница "Лозенец": Внушенията за източване на НЗОК са неверни
Снимка: БГНЕС

Внушенията за „източване на здравната каса“ са несъстоятелни и неверни. Няма нанесена финансова щета за НЗОК и незаконно финансово облагодетелстване на болницата, се чете в позиция на болница „Лозенец“.

От там отчитат, че поради преструктурирането на болница „Лозенец“ в Търговско дружество и нов начин за отчитане пред НЗОК, е допусната техническа грешка в отчитането. Болница „Лозенец“ сама открива този пропуск, сама информира НЗОК и сама възстановява неправомерно получената сума 4 дни преди стартирането на проверка от НЗОК и 26 дни преди последвалото журналистическо разследване, посочват от лечебното заведение.

Още по темата

Това беше потвърдено категорично от извършена проверка по сигнал от НЗОК от Софийска районна прокуратура, Арбитражната комисия към СЗОК, УС на Софийската колегия на БЛС и от Асоциацията на Университетските болници.

Относно внушенията за „неправомерни трансплантации“ – болница "Лозенец" е спазила стриктно всички изисквания при трансплантация от жив донор и е изискала и получила нотариално заверени документи за родственост между донора и реципиента. Преди да бъдат извършени съответните трансплантации са уведомени Агенцията по трансплантации и ДАНС, тъй като се касае за чужденци, заявяват от лечебното заведение.

По отношение на твърденията за трансплантацията на висш държавен служител – болница "Лозенец" не прави разлика между своите пациенти и се ръководи единствено от медицински критерии и индикации за трансплантации и спешност. При въпросния случай се касае за новооткрито онкологично заболяване, развитието на което може да бъде предотвратено само със спешна трансплантация на засегнатия черен дроб. Статусът на спешност е обявен своевременно в Агенцията по трансплантации.

Основен приоритет на болница „Лозенец“ и екипът ѝ винаги е бил и ще бъде човешкият живот и неговото опазване, следвайки принципите на професионализъм, честност и човечност, се казва още в позицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа се облича с дрехи втора употреба. Дъртите гладуват. Мизерия и разруха навсякъде. И никой, никой не краде и нищо не е откраднато (с изключение на една банка, ама и тя фалира). И виновни няма! Няма бе! Няма! За нищо виновни няма! Шизофренично е някак си...
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафиотите в бяло са участвали в трафик на органи от бедните страни към богатите.
8
1
 
17
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Как му се казва на следното : отишъл съм на профилактичен преглед. Записали са ми данните при прегледа. Създали са ми недействителна хоспитализация, фалшиво медицинско досие. Някой ме е разписал по всички документи. Отчели са ме към здравна каса и тя е платила на болницата за моето лечение. Това ако не е престъпление, здраве му кажи! А ръководството на болницата, с тези елементарни обяснения, вероятно ни считат за пълни тъ*паци
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Абе защоБоже! Колку си Умен! Да не са те дипломирали от Магнаурската Школа?Или така си се родил? *** по рождение?Нещо като *** на буца?
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравей ЕЛЕКТОРАТ!Как сте, шашавляци?Мина ли Ви? :)))))))))))))))))Утре да гласувате!И така... до края на светааааааааааааааа!!!!!!!!!!!!!!!!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадат си орицата - нали са "търговци"Я *** в ТОКУДА! Ако не те разпознаят като посетител, ще ти намерят нещо за лекуване ВЕДНАГА! Един "професор" ме пита зазаболяване и се съгласи с който ме е пратил (мед. сестра). Пукаше му на джанката... И после пак му беше презоная работа... Ане на Аджи Бадем работата им е все такава...
4
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Стойчо мъглата сериозна информация не може да се вземе.С тайнствен глас каканижеше по телевизията,че в ,,Правителствена болница били оперирали висш държавен служител,,Горямо откритие направи тоя ***
3
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно е,че са кьорфишеци за замазване на очите на електората
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е верно, че са неверни!
1
5
 
9
 
! Отговори
рашкоФ преди 2 години
абе не може да са неверни , мая общата има информация че са верни .