Родители на нов протест заради липсата на места в градините в София

Не вярват на обещаната компенсация от 650 лева на неприето дете
56

Пред сградата на Столичната общината родители на неприети и приети деца отново ще изразят недоволството си от липсата на места в яслите и детските градини в София.

Още по темата
В писмо до медиите те посочват, че не вярват на поредната, според тях, измислица за компенсация от 650 лева на неприето в детско заведение дете.

Искат сумата, както и критериите за получаването ѝ, да бъдат прецизирани, и настояват компенсация за неприетите деца да бъде получавана без ограничения във възрастта на децата.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като сте си правили деца си ги гледайте.
25
0
 
2
 
! Отговори
Али Реза преди 2 години
До До Али РезаДа байо, в повечето случай детето направо си влиза за градинска група, защото чакането е поне 2 години и това е тъжната реалност във Фандъковград. Другия вариант е да се правят родителите на циркаджий, да изкарат детето хронично болно или да го запишат на полудневно обучение и да се надяват някое от приетите в ясла да се отпише....всичко с фандъци. Да не говорим, че има приети и записани деца, които не ходят изобщо, а само си пазят място за градината.
24
2
 
3
 
! Отговори
Али Реза преди 2 години
Протести мротеси....страшни лигльовци са сегашните роджичитили ново столичани....Ей пурковци, преди се чакаше по 2-3 години да се класира дете за ясла. Вие какво си мислехте- пускате в систьемата и хоп, малкия сополанско влиза в ясла...неее байовци, пари се дават на директорката, носите кубици пясък за пясъчниците, боядисвате пейки и навеси и се молите на всички гръцки богове отрочето ви да е родено под щастлива звезда.
23
2
 
4
 
! Отговори
демокрация? преди 2 години
тука всичките коментари са на кореняци софиянци , дето проблема им бил , че много хора и в толкова голям град не могат да се осигурят мета за 100к деца ... пълен абсурд. Ако реализма ви е , че това е невъзможно, значи сте за Марс(много сте велики , уникални умове). А че ви клатят 10 години във всички сфери на живота, това само спомага да размишлявате и развивате умовете си на приказки, марсианци такива.
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са малко детските градини, селяните са много!
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами направете и държавните градини на цената на частните и ще се реши проблема. То сега натискането е за държавна градина която е 30 лв. на месец. А в частните има места колкото искаш, но там е 800-1000лв. на месец.Направете ги на една цена както е по цял свят и места ще има за всички деца.
20
2
 
3
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Така е, защото всички искат да работят в колцентрове, а такива в страната няма.
19
2
 
16
 
! Отговори
"Спартак" преди 2 години
Е, как ще има места в детски градини и ясли, като половин България вече се е натикала в София.И няма сила, която да спре това безумие и този абсурд: Уж красива и плодородна страна, а провинцията се обезлюдява и земята пустее.......
18
10
 
3
 
! Отговори
джави преди 2 години
Голям зор за тия градини.Да ги харижат за по 10 часа братко.Ако може и в 20ч ще си ги взимат.
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сф: е как защо купуват. Ти не знаеш ли че всеки уважаващ себе си пазарджиклия може да живее само в Лозенец!
16
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера дошли в София и вече искат някой да им построи детски градини? Не сте ли нагли бе, я марш!
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственият начин да се реши въпросът с местата в ДГ е да направят групите с по 50 деца, както беше беше при соца и пак с две учителки и една леля... е какво лошо.
14
4
 
14
 
! Отговори
сф преди 2 години
Дошъл си от селото в столицата, решил си да имаш дете. Дотук добре. Но защо си купуваш жилище в квартали без детски градини ?!? Около моето жилище в радиус от 1 кв. има 7 детски градини и във всички има свободни места. ?!?
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега на протест за детски градини. После за протест , че лелките биели децата. Следващ протест няма лелки за децата , а градини има!!!!
12
1
 
2
 
! Отговори
слабо интересно преди 2 години
До Анонимен 6 Може и по настоящ адрес, сега е ДЕМОКРАЦИЯ.
11
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драги ceляни, като не ви харесва обратно от където сте изпълзяли!!!
10
1
 
7
 
! Отговори
да знаеш преди 2 години
До Десислава Ха-ха-хааааа..........сади ги ти!
9
4
 
9
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Иванчева направи ли детска градина, докато беше районен кмет? Щото нали сега ще ражда..Или само взе парите с онези нейни дружки?Както е тръгнало,и Фандъкова да обяви, че чака дете и да излезе на стачка :--))
8
3
 
4
 
! Отговори
Десислава преди 2 години
До да знаешМожеш да садиш картофи, или домати....
7
9
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Места ще има, когато децата на пришълците започната да ходят на детска градина/начално(основно) училище в родните места на пришълците.