Кметът на "Красно село": Няма правно валидно решение на КПКОНПИ

Росина Станисласвова излезе със специално изявление
46
Кметът на "Красно село": Няма правно валидно решение на КПКОНПИ
Снимка: БГНЕС

Кметът на "Красно село" Росина Станисласвова излезе със специално изявление по повод информацията от днес, че заради конфликт на интереси КПКОНПИ я глоби с 15 хил. лв. В полза на държавата ще бъде отнета и получената от нея сума в размер на 9981, 46 лв.

"Във връзка с днешни публикации в медиите, бихме искали да уточним, че към настоящия момент няма правно валидно решение на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/",  се посочва в официално становище на кмета на район "Красно село" Росина Станисласвова, изпратено до медиите.

Още по темата
В отговор на официално запитване до административния орган за получаване на издадения акт, Силвия Илиева - началник на кабинета на Сотир Цацаров заяви, че "решението няма как да бъде предоставено, защото все още не е подписано" и че това "може да стане най-рано вдругиден". На 9 юни, повече от три месеца след образуване на административното производство въз основа на "медийни публикации за усвояване на европейски средства", на официалната електронна страница на КПКОНПИ бе публикувано съобщение за издадено решение без решението да бъде предоставено, посочват от район "Красно село". При това положение е очевидно напълно несъстоятелно публично да се коментира все още правно несъществуващ и съдържателно неизвестен документ. Обратното би означавало да придадем преждевременно прекалено голяма тежест на поредната зле скалъпена, широко медийно тиражирана, лошо изпълнена несъстоятелна "политическа поръчка", заявяват от район "Красно село".

През февруари тази година, на заседание на финансовата комисия към Столичния общински съвет беше разгледана жалба, че Станиславова неправомерно е назначила себе си за ръководител на програма "Патронажна грижа за възрасти хора и лица с увреждания". В резултат от Демократична България, чиито кмет беше Станиславова, оттеглиха доверието си от нея.

През март КПКОНПИ образува производство за установяване на конфликт на интереси по отношение на Росина Станиславова. Днес от комисията съобщиха, че е установен конфликт на интереси за Станиславова и й наложиха глоба от 15 000 лв., както и отнемане в полза на държавата на получената материална облага в размер на 9981, 46 лв.
 


46
Още от София
Романтика в "Пирогов": Неврохирург предложи брак на сестра
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази е едно голямо НЕДОРАЗУМЕНИЕ ! Откакто е кмет района западна и всичко е нанадолнище - не се наяде тая ! Крадла , децата и трябва да се срамуват от нея а и тя трябва да се срамува че излага децата си с простащините си и крадливата си уста ненаяла се !Затвор!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ТАЯ НЯМА ЛИ ДА Я УВОЛНЯТ! ?????? И ДА Я РАЗСЛЕДВАТ?
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма и доблест и чест да си подаде оставката. Даже и селска чест.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От 2г Красно село стана на истинско село. Пълно безхаберие, само усвояване!
13
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 1 седмица
Тая е голяма мафиотка !
12
0
 
2
 
! Отговори
Селтикс от Люлин 1 преди 1 седмица
Чух, че фъндъкова е на химиотерапия в Германия. За щастие и те няма да ч спасят.
11
0
 
0
 
! Отговори
Праведен преди 1 седмица
До ВиготураЯвно е, че си кух !
10
0
 
6
 
! Отговори
След като преди 1 седмица
Опозицията върши такива дребнавости, представяте ли си управляващите какви ги вършат. Там милионите ги имат за хилядарки. Съответно и наказанията ще бъдат ще бъдат пропорционални.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
АХ Те ДБ , с какво са по различни от ГЕРБ . С нищо .
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тая че е изключително безполезна патка е ясно още от преди да стане кмет. Обаче тези 10000 лева са капка в морето, изключително скромна сума на фона на кражбите на предствителите на основната партия за последните десетина години. И неслучайно се вдига шум точно за най-малките случаи на злоупотреба, защото са тези на опозицията.
7
1
 
4
 
! Отговори
По теорията на преди 1 седмица
Ломброзо тази,само като я погледнеш,е минимум за затвора.Е,то ако теорията му беше на"въоръжение" в правораздавателните органи,малко щяхме да сме тези,които свободно се движим по улиците.Минават щурмоваците,събират хората,оглеждат им физиономиите,веднага присъда и в каторгата.Пък като погледнеш и щурмоваците-Йоло Денев,Дионисий...Тях кой ще ги ликвидира?Татко им юмручко и майка им убита от системата.
6
0
 
13
 
! Отговори
Поредното преди 1 седмица
Недоразумение за кмет, поставено да да се награби и обогати, но да пълни и партийната каса. Кога я издигнахте тая, кога я избрахте? Същата работа е и в съседни райони ...И в СО.
5
12
 
5
 
! Отговори
Виготура преди 1 седмица
Никъде в законите не е забранено като районен кмет кандидатства по определена програма да сложи себе си титуляр по управлението и. Герб го правят това от 12 години. Ако се разринат герберските кметове, вонята ге стигне до Южния полюс..
4
2
 
6
 
! Отговори
Това са политиците преди 1 седмица
Създават закони,които да обслужват тях,а не интересите на страната и след това се възползват от тях в личен интерес.Да,неморално,но не незаконно.Пенсионират някого,а по-стари от него продължават даа упражняват"правосъдието си".Двойствени стандарти,личната полза,"невинни"поради недоказана от съда виновност... Цялата система е разработена така,че да ги превърне в богати и властни "благородия". Поляризирани новини от продажните медии,липса на правосъдие,лъжливи"нови лица". Няма да се оправим.
3
16
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 1 седмица
за разлика от други политически формации Демократична България веднага оттегли доверието си от своя човек а не постъпи както всички останали долно.пробни политически сили именно да замете следите и да прикрие своя човек.ето за това си заслужава тзи партия да бъде във властта.със действията си спрямо тази дама партията показа на всички други и на своите си ч.л.ено.ве че няма да толерира гнили ябълки както всички други са правили до сега
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Блага работа си е това. Държавата да те прави капиталист. Ма нейното нищо не е спрямо това на олигарсите , артисти, художници, скулптори, политици други подобни. На които никой не им търси нито продукта, нито услугата.
1
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази е пример за промяната обещавана ни от т.н нови партии, сключва договори със самата себе си. Член е на Демократична България и е техен кмет.