Нидерландска организация ще осиновява кучета от софийски приюти

Разходите по транспорта ще се разделят между двете страни
9 юни 2021 14:34, Ния Христова
37
Нидерландска организация ще осиновява кучета от софийски приюти
Снимка: БГНЕС
Столичната община и нидерландската неправителствена организация "Овидефарм" ще работят по съвместен проект във връзка с проблема с безстопанствените кучета, съобщи Столичният общински съвет (СОС), предаде bTV. 
 
При минимум 20 броя одобрени за осиновяване кучета, животнит еще бъдат транспортирани в Нидерлания и ще бъдат предадени на новите си собственици. Разходите по транспортирането на животните ще се поделят между двете страни - Столичната община и нидерландската неправителствена организация. Целта е повече кучета, настанени в приютите на общината, да намерят нов дом.
 
Столичната община вече е имала и партьорски отношения с немската неправителствена организация за защита на животните Сдружение "Щройнерхилфе Булгариен". 
 
Споразумението от 2019 г. гласи, че безстопанствени кучета от общинските приюти безвъзмездно се предоставят за осиновяване в Германия. До момента е намарен дом на общо 221 безстопанствени кучето от софийските приюти.
 
Общината има и успешно партьорство с Фондация "Четири лапи", която участва в информационни кампании и съдейства за намирането на нов дом на редица бездомни кучета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЗНЕСА С БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА Е МНОГО ДОХОДОНОСЕН ЩОТО ЕС ПЛАЩА ЛУ-ДИ ПАРИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕТО ИМ, А ТЕ ПИШАТ , ЧЕ ГИ ОТГЛЕЖДАТ ПО НАД 1000 БРОЯ А РЕАЛНО СВИВАТ ПАРИТЕ И ОТГЛЕЖДАТ САМО 100 ДРУГОТО СИ Е ЧИСТА ПЕЧАЛБА !
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много германци осиновяват улични кучета от България. Даже предпочитат такива със здравословни проблеми, защото знаят, че у нас за тях никой няма да си мръдне малкия пръст.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не направят запитване до Виетнам или Корея, може да дадат по-добра оферта от холандците, пр. да поемат всички разходи по транспортирането.
8
0
 
6
 
! Отговори
Ветеринар преди 2 години
До бай МилеМоже би не, но ще са чудесни кръводарители за холандските фифита. Отдавна има канал за Германия, холандските болонки да не са нещо по-долу?
7
2
 
7
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Взимайте ги всичките, въпреки че любителите на *** ще осиротеят
6
5
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Убеден съм,че разни недробонамерени злобарски коментари срещу благородното дело на холандците не са писани от българи,а от някакви "едокаквиси" от едно "едикакво си "малцинство. И всичкото това се прави,за да бъдм дискредитирани в очите на чужденци,които ни обичат и искат да направят нещо добро за нас. Благодаря Ви, братя холандци!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това са холандци не датчани
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Датчаните са много подли. Като нищо ще нахранят с тях африканците които им бачкат на полето
3
7
 
11
 
! Отговори
бай Миле преди 2 години
И тия ли като датчаните с тях ще си хранят лъвовете в зоопарка?
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми супер, да ги взима всичките! Имаме бол!
1
2
 
8
 
! Отговори
Д. Георгиева преди 2 години
С кои приюти ще работи нидерландската организация? Защо не е изписан начин за контакт от тяхна страна?