Заравняват терена на ул. "Алабин", където загинаха две момичета

Това става само месец след оправдателните присъди за смъртта им
10 юни 2021 09:28, Ния Христова
43
Заравняват терена на ул. "Алабин", където загинаха две момичета
Снимка: БГНЕС
Само месец след оправдателните присъди за смъртта на двете момичета, загинали под сградата на ул. "Алабин" в София, багер заравнява терена за нов строеж, предаде БГНЕС.
 
На 7 май 2021 г. ВКС оправда четиримата подсъдими за срутилата се сграда на ул. "Алабин", която уби двете момичета. Инцидентът стана на 19 септември 2006 година. Подсъдими за инцидента бяха собственикът на сградата Георги Кирчев, управител на фирма "Хрисома", инженер Петър Петров, натоварен да контролира ремонта на сградата, Николай Симеонов, управител на "А3-Архитектура и изпълнение", и строителят Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти ЕТ "Медия Манчо".
 
Четиримата бяха оправдани и на предишните две инстанции. 15 години след смъртта на 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова виновни за случилото се няма.
 
През ноември 2018 година, 12 години след рухването на сградата съдът оправда подсъдимите. Софийски градски съд се произнесе, че собственикът на сградата Георги Кирчев е невинен. Инженерът контролирал ремонта Петър Петров също няма вина, както и Николай Симеонов, който е управител на фирмата, ангажирана с ремонта. Невинен е и строителят Манчо Антонов.
 
Присъдата по делото на Софийски градски съд бе протестирана от прокурор Милко Момчев пред Апелативен съд-София, с искане за постановяване на нова, осъдителна присъда. 

43
Още от София
Без вода остава село Железница на 11 юни, петък
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Този случай беше пределно ясен за всеки влизал в магазина на партера . Носеща колона на сградата, насред помещението, пречеща за едно хубаво разпределение на пространството. Махнали са носещата колона и сградата е паднала, но понеже са мутри, няма да ги осъдят и се правят, че не са намерили защо е паднала сградата и виновни няма.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
15 год. виновни няма за туй,че двете жертви,които са външни за този обект, който е нямал поставена ограда от елементи как обезопасителни ограждения обезопасяващи пешаходците минаващи как пешеходен поток на определено по норми растояние от сградата в строеж,ремонт,рушене,срутване определени по строителни дейности и норми според договори и начини на изпълнение,че то тогава съдът да поеме вината за туй недоразумение с обвинението,че неправилно е водило следствието с предоставяне на информацията за
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ако никой не е виновен - значи всички са виновни. На какво ни учи българската правосъдна система - всеки може да прави каквото си иска, защото всеки има чУек
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
СТРАЗБУРГ !!
17
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 2 дни
Има ли наказани ?!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Така е. Нормално е някое оръжие да гръмне само срещу "невинните" хорица. Тогава дали ще има нужда от съдебно разследване? Това са два млади живота, загубени заради лакомията на такива, заради които толкова време не мърдаме от последното място в ЕС
15
0
 
9
 
! Отговори
Истината преди 2 дни
Български съд, полиция и институции- бягай надалеко. Едните съдят според джоба, другите шумкари с камери по храстите след знак 30 в града, а последните цял ден цигарки и кафе.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
такива хора трябва да се поставят в "черен списък" и никой свестен човек да няма работа с тях .. с нетърпение чакам как алчността ще затрие човешкия род ...
13
0
 
25
 
! Отговори
expert преди 2 дни
В България ОТДАВНА НЯМА СЪД ! Има някаква скъпоструваща на данъкоплатеца администрация, която да развива частната си корупционна дейност , и да прави САМО КОНСТАТАЦИИ за престъпления , в срок мин 10г...до безкрайност! Този съд практически и да спре да работи , НЯМА да се отрази на живота на бизнеса и хората по никакъв начин! ОЧЕВАДНО Е ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЧЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА И ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ НЯМАТ СТОЙНОСТ за тези безпринципни подобия на същества!! ДА СЕ ЗАДАВЯТ ОТ ПАРИ И АЛЧНОСТ ясно е че и хрема няма
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не само прокуратурата е корумпирана, но и съда. Само се продават на различни господари - едните на Борисов и Пеевски, а съдът на костовистите и бившите адвокатски колективи.
11
0
 
1
 
! Отговори
ДЗЪН преди 2 дни
До ДзъЕВАЛАТА БАТЕ!!! долнопробно п--о--р--н--о и полу работа
10
0
 
26
 
! Отговори
Дзъ преди 2 дни
Семейство Кирчеви най-накрая ще реализира инвестиционното си намерение и то без угризения на съвестта (щтото всички инстанции ги оправдаха, не че имат съвест). Някои ще кажат то в живота се връща --- кво се връща??? Нищо! Такива хора изтъкани от алчност и наглост дори хрема не ги лови! Близките да си търсят правата извън България! Това тук е долнопробно п--о--р--н--о
9
1
 
16
 
! Отговори
... преди 2 дни
Пичове и пички! Опрете ли до това да търсите правосъди тука по тия земи значи имате само една алтернатива! Вземете автомата и го раздайте сами! Това е за тези които им стиска и които наистина искат правосъдие! За другите, за надяващите се, ми идете в цурквата и там ще ви обяснят как на оня свят всеки ще получи правосъдие и точното наказание! Та такива ми ти работи по тия земи!
8
0
 
4
 
! Отговори
И преди 2 дни
тогава теренът бе разчистен, малко преди огледа
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
- Кога е спрял Костов предаването? - Това беше през пролетта на 2007 г. Журналистката Генка Шекерова правеше с мен и майката на Деница интервю и после казаха, че няма да го излъчат. - Кой ви каза, че Костов го е спрял? - Хората от екипа на предаването ни казаха. Те също казаха, че той се е разпоредил, защото Кирчеви от фирма "Хрисома" са били братовчеди на Елена Костова.
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Собственикът на сградата Георги Кирчев е роднина на Костов.
5
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Кой нормален очаква правосъдие в България ?
4
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Роднините да вземат правосъдието в свои ръце макар и късно !
3
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Самата идея че делото се е влачило 15 години е умопомрачително противна. Това не е "правосъдие" в никакъв смисъл, независимо от самата присъда накрая.
2
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
В България виновни никога няма. Защо ни е съд, защо ни е прокуратура? ЗАКРИВАЙ!