Глобиха доброволци, засадили цветя в столичния "Красно село"

Случката предизвика отзвук в социалните мрежи
11 юни 2021 14:33, Петя Славова
74
Глобиха доброволци, засадили цветя в столичния "Красно село"
Снимка: Кадър, bTV

Любопитен случай от столичния квартал "Красно село": Глобиха доброволци, които почистили, засадили цветя и окосили тревата пред общинския офис. Органите на реда ги глобили, а случката беше публикувана в социалните мрежи и предизвика бурни коментари.

Според един от доброволците Цанко Донков, кварталът е неподдържан и тревата е обрасла и пълна с кърлежи.
"Решихме да дойдем пред нашата община, за да оправим моравата и да дадем показен урок по какъв начин гражданите оправяме нашия район", обясни пред bTV Донков.

Доброволците почистили и кашпите пред общината, които вместо с цветя били пълни с фасове и боклуци.

По думите му , при първия им протест пред общината сградата била опакована с ленти, които да не допускат влизане вътре на гражданите. "Ние искаме районът да се развива нормално. Не сме дошли да се бием", обясни той.

Според него, кметът на район Красно сео Росина Станиславова извикала органите на реда. Първо отишла полиция, след което инспектори от Столична община, които написали акт на доброволците.

Според глобените Станиславова е станала кмет с обещание за публичност и прозрачност. По думите им от бюджета, отпуснат от Столична община в размер на 3 млн. лева, Станиславове е върнала 1.5 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
15
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
Номер 5- Кмета е от протестърите на ДБ.
7
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а на бас ,че "доброволците" са от геП ? отишли са да се дразнят пред общината ,защото Красно село е голям район твърдо Демократична България ! правили са мизерии нарочно с цел скандал и полиция !толкоз прозрачно и елементарно - *** кажи му гербераст и не го обиждай повече
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На улицата ми е пълно с дупки, които не могат да се избегнат и си трошим колите в тях.Писах писмо до общината, приложих снимки, отговориха ми след 1 месец, че ако евентуално останат пари в бюджета за догодина - тогава можело да ремонтират улицата.Ако за моя сметка оправя дупките - пак ще дойдат да ме глобят.Какво излиза - плащаме данък МПС, винетки и хиляди други такси и накрая получаваме дупки - не искат да ги оправят, не ти дават ти да ги оправиш. За какво плащаме ? Няма такава държава.
5
11
 
9
 
! Отговори
... преди 2 години
Еми народа го е казъл нарави добро и изяж ...! лошото в случая е, че това дето е изядено накрая е поредната герберастка калика! Идея си няма как, защо и какво да прави! Не стига това ми когато някои се опита да и каже какво да прави то реве и нищо не разбира! Остави и това ами когато някой се опита да и покаже какво и как се прави то вика полиция жандармерия и прочие да го набият!
4
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пак гербераски провокации против Демократична България ! тея "доброволци" що не се занимаят с кучетата - всеки втори води куче - страшна работа -в паркове ,градинки ,около блокове хиляди кучета - побърка се народа -пощуре !
3
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип не е работа на гражданите да оправят градинки, гражданите плащат данъци и с тях трябва да се подържа всичко професионално, но ако някой провери самоинициатива, не виждам причина да получи глоба.
2
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората са направили това, което кметицата на Христо Иванов вече две години категорично отказва да свърши.
1
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кметицата е абсолютно неадекватна, да. До момента е изяестна със самонаграждаването си за спциален патронаж по време на короната с има няма 10 хилки, снимането си с боядисани оейки от соца в разни квартални градинки, както и гоненето на някаква танцова школа от културния дом. Някак си не е ядекватна жената, за деловодител може и да става, но за кмет..