Sofia Art Projects: Международна изложба дава нов облик на Ларгото

Повече за прокета разказват Иван Мудов и Красимира Буцева
11 юни 2021 11:31, Анисия Иванова
18

Първото издание на Sofia Art Projects под наслов "Интимност и спектакъл в епохата на социалните медии" вече е факт. Артисти от България, САЩ, Швейцария, Чехия и Украйна ще участват в международна изложба в Ларгото. Какво ще видим в най-обсъжданото пространство от последните дни – Ларгото?

Всеки творец има свое послание. Аз успях да направя една от своите работи в Ларгото и пърформанс над него. Това каза в "България сутрин" визуалният артист на Sofia Art Projects Иван Мудов.

"Такива големи изложби се правят трудно, синхронът е сложен. Някои художници дори не дойдоха. От месец и половина по кръстовищата в България опитваме да внедрим идея от Кейптаун - по кръстовищата да опитваме да предложим на водачите да си изхвърлят боклука в чувал. Очакванията бяха да съберем най-много пари от по-богатите, но те обикновено си затварят прозореца и... все едно те няма", обясни той.

"Проектът в Ларгото е изкуство в публичната среда, което, за разлика от галерията, не може да бъде котролируемо как хората реагират. Изложбата е доста интересна, витрините, които ползваме, във времето на комунизма са били ползване за реклами. Някои се сливат със средата, като нещо, което просто си е там", посочи за Bulgaria ON AIR визуалният артист Красимира Буцева.

На мнение е, че е хубаво чрез изкуството да се задават въпроси. В повечето случаи изкуството е в галериите, в случая обаче достъпността за публиката е огромна, стана ясно от думите ѝ.

"На момента не можеш да разбереш къде започва изкуството, къде - руините от Антична Сердика. Хората могат да минат през изложбата до 20 юни", отбеляза Буцева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още един начин да бъркат в джоба на хората.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРИЛИЧА НА ПОМИЙНА ЯМА В ДОЛИНАТА НА ТЪМНИТЕ БАЛКАНСКИ ПРОСТАЦИ.