София остава без нощен транспорт поне до октомври

Движението му няма да бъде възстановено и през лятото
24 юни 2021 16:15, Петя Славова
11
София остава без нощен транспорт поне до октомври
Снимка: БГНЕС

Движението на нощния транспорт в София няма да бъде възстановен и през лятото. Това реши Столичният общински съвет, предаде "Монитор".

Нощните линии бяха спрени в началото на пандемията през пролетта на 2020 г. След това последваха няколко отсрочки за пускането им. Сега общинарите решиха работата на нощните автобуси да бъде преустановена до 1 октомври.

Основната причина е борбата с коронавируса и удължената извънредна епидемична обстановка в страната.

"Предвид въведените ограничения, отразяващия се на обществения живот, като част от мерките за овладяване на разпространението на COVID-19 бяха предприети редица мерки по отношение на обществения транспорт, като част от тях са свързани с извънредни разходи - дезинфекция на превозните средства, закупуване на маски и дезинфектанти за работниците и служителите в транспортните дружества, а други са свързани с промяна в разписанията и експлоатационните планове на дружествата. Във връзка удължената епидемична обстановка, продължава прилагането на определени мерки, с които се цели намаляване въздействието на COVID-19 върху общественото здраве и здравната система", посочват в мотивите си вносителите Зафир Зарков и Карлос Контрера.

От тях става ясно, че се наблюдава леко увеличаване на пътникопотока, но все още не се отразява на продажба на превозни документи. Съветниците посочват, че с пускането на нощните линии ще се генерират големи разходи предвид епидемичната обстановката и слабото търсене на услугата


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Фандъкова е от Самоков, Софийско. Но вие-навлечета които и искате оставката сте пришълци. Връщайте се на село!!
9
1
 
7
 
! Отговори
Единствената преди 1 месец
Европейска столица без денонощен транспорт!! Пардон моя грешка ориенталска София няма нищо общо с Европа дори и 1%. прилика. ***. По-скоро нещо Пакистан
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 2, щото е гражданска партия, а в София такива индивиди се броят на пръсти.
7
9
 
3
 
! Отговори
трезве преди 1 месец
Заради неколстотин пияндета нема смисъл от нощен транспорт.И без тва всяка година милиони от данъците отиват за дофинасиране.
6
3
 
2
 
! Отговори
УчудЕна преди 1 месец
Еееее, големо важно!
5
3
 
4
 
! Отговори
Професора преди 1 месец
Фандъка в действие.
4
3
 
7
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Благодарете на даскалицата. Не вярвам нощем да има страшен наплив на хора ползващи транспорт, та да се налага спирането му. През деня нали пътниците са в пъти повече и транспорта работи. Т.ъ.по решение. Между другото, софиянците все гоните нови столичани от ваша, уж, столица, защо не гоните фандъкова?
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ослушва се мига на парцали, няма я подаде
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой знае ли защо в ГЕРБ няма нито един софиянец?
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фандъкова, нещо оставка?