Пръскат с вода улици и булеварди в София заради жегата

Раздават минерална вода на хората на три пункта
30 юни 2021 08:13, Елка Василева
21
Пръскат с вода улици и булеварди в София заради жегата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Поради прогнозата за високи температури днес по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова ще започне оросяване на основни улици и булеварди в града, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Дейностите ще започнат след 12 ч. Целта е предотвратяване на прекомерно затопляне на въздуха и пътната инфраструктура.

Освен миене по график допълнително ще се извърши и оросяване на входно-изходни булеварди и основни пътни артерии. Ще се оросява с помощта на цистерни по булевардите "Ботевградско шосе", Цариградско шосе", "Брюксел", "Васил Левски", "Черни връх", "Н. Й. Вапцаров", "Драган Цанков", "Сливница" и др.

Дейностите по миене и оросяване се извършват под контрола на Столичен инспекторат.

Днес ще се раздава и минерална вода в подкрепа на хората, които са на открито през горещото време. На три пункта в града ще се предоставя вода - на площадното пространство при храма "Св. Неделя", на Орлов мост при езерото Ариана и в парка на Националния дворец на културата - при пилоните. Водата ще се раздава до изчерпване на наличните количества. Инициативата се осъществява чрез направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания" и дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Каква новина. Какво чудо на чудесата! Нещо невиждано, нечувано, как никои не се е сетил до сега? До там я докарахме, че нещо което трябва да е ежедневие, вече е световна новина. Очаквайте другата седмица статия и за извозването на *** което ще се случва един път годишно. То бива некадърност, ама да направиш пръскането с маркуч и миенето на улиците новина с държавно значение, си е цяло постижение! Какъв ред в хаоса прокламират тия които се хвалят с миенето на улици един път в годината?
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видях такава цистерна днес по един от цитираните булеварди. Не росеше, а а от пръскалката й се процеждаха капчици. Добър замисъл, лошо изпълнение, както винаги.Колко ще ни струва това водно удоволствие?
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И пак само софиянци са хора .Е аз пък ще си полея градинката пред къщата и ще си седна в беседката под дълбоката сянка да слушам и гледам как разте тревата цял ден.
13
0
 
2
 
! Отговори
Бягайте далече преди 2 години
И като напръскат върху горещия асфалт и водата започне да се изпарява, няма да може да се диша. Баба казваше, че цветя не се поливат в горещото, защото "ще изгорят". След време разбрах защо е така.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре с тази вода да измият една-две улици, например, които не са мити от 15 години.
11
1
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Асфалтът е главната причина за безмилостните жеги. Някога Престолният град София бе изпълнен с кестени и това отниво трябва да бъде така. В централната част на всички до един Български градове трабва да се забрани вхид на автомобили. Автомобилите,подобно на асфалта се нажежават и увеличават градисите на температурата. Изработване на алеи от камък ще помогне също за регулиране на температурите.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дървета трябва да се садят.
9
1
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
И естествено това е нещо, което се случва само и единствено в София..
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааааа,само с пръскане няма да стане,Йорданке,трябва и да се мият.
7
1
 
11
 
! Отговори
Ели преди 2 години
Да посадят дървета, а не да ги секат.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то по принцип трябва да миете улиците по 2 пъти на седмица.
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Bиeнето на червените неудачници е музика за моите уши!!!
4
5
 
16
 
! Отговори
Герб активист преди 2 години
Асфалтът положен от нашите фирми се топи от силното слънце и взехме решение да го охлаждаме. Вода и пари за миене на улиците няма, но не можем да си позволим пореден ремонт на ремонта на ремонта точно преди изборите. Гласувайте на 11.07 за ред в хаоса и след изборите продължаваме с ремонт, ремонт, ремонт!
3
3
 
23
 
! Отговори
зер преди 2 години
ако не бяхте орязали дърветата да построите жилищни сгради измежду блоковете, то кварталите щяха да са прохладни и щеше да е поносимо.Ама алчна община...
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фандъчката и тези около нея можеше да спрат презастрояването, тогава нямаше да има нужда да лискат вода по улиците. Всяка дупка- блок, всяка поляна- бетон, не остана празно място, всеки от новопридошлите сеяни с кола, затова е и такава жега
1
5
 
15
 
! Отговори
Чегърт,чегърт,чегърт преди 2 години
Добро утро герберунки, ченгесаци и калинки, как сте, наспахте ли се добре? И днес ще има чегъртане, чегърт, чегърт, чегърт, но това да не ви плаши. Лек и успешен ден.