Заради горещините: Оросяват улиците и площадите в София

Дейностите се контролират от екипи на Столичен инспекторат
14 юли 2021 11:48, Петя Славова
21
Заради горещините: Оросяват улиците и площадите в София
Снимка: БГНЕС

Поради горещото време ще се извърши оросяване на площади, улици и булеварди в София

Във връзка с горещото време на 14 и 15 юли, по нареждане на кмета Йорданка Фандъкова ще бъде извършено оросяване на площади, улици и булеварди в София. Дейностите ще започнат след 12.00 ч. , съобщиха от СО.

Целта е да се намали на прекомерното затопляне на въздуха и на пътната инфраструктура. Екипите ще извършат оросяване на входно – изходни булеварди с помощта на автоцистерни по бул. "Ботевградско шосе", бул. "Цариградско шосе", бул."Брюксел" бул. "България", Южна дъга на Околовръстен път, бул. "Васил Левски", бул. "Ситняково", бул. "Черни връх", бул. "Н. Й. Вапцаров", бул. "Арсеналски", бул. "Драган Цанков", бул. "Симеоновско шосе", бул. "П.Ю. Тодоров", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Пенчо Славейков", бул. "Прага", бул. "М.Д. Скобелев" и др.

Дейностите се контролират от екипи на Столичен инспекторат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така оросяват, че на пътя сякаш на някой му се е спукал картера, някаква ивичка по средата на пътя. Аз мислех че нещо се е повредило камиончето и тече
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По времето на Бай Тошо улиците бяха чисти и се миеха всеки ден.Имаше радостно детство игри щастие усмивки жива музика култура.Сега няма.Ако човекът като индивид ,направи променя в себе си,и светът ще се промени около него.Човекът е проблема,а не държавата.Човекът- е държавата!Населението е просто невизпитано некултурно и се цели това защото така се управляват лесно.Спрете да си хвърляте *** по пътя.Чистете душата си мислите си двора си.Имайте хубави мисли и постъпки. НАПРАВЕТЕ ПРОМЯНАТ
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По времето на Бай Тошо ,улиците бяха чисти и се миеха всеки ден. 93 г., бяхме Българи Юнаци и викахме от щастие по улиците ,имахме футбол.Не бяхме богати,но бяхме вътрешно богати, щастливи ,радостни, имаше истински ресторанти с жива музика.Сега всичко тъне в боклyци по земята, горката тя, не може да диша от мръсотията човешка през терасите летят боклyци ,храчат по улиците, няма футбол,но има интернет и коронавирус и ваксини и сзо и сатаните са щастливи.Вие-Не! ......
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тодор Живков - президен на република България. Хубавото време 80 и 90 те години .Хубавото време.Зодия дева. Тогава колкото и да не харесвам комунистите които съсипаха държава.Улиците бяха чисти миеха се всеки ден. А ние бяхме щастливи деца. Сега деца няма. Тези които са не са щастливи защото са командвани от телефони.Айнщайн е казал.Ще дойде време когато машината ще управлява човека. Опитите да отдалечат човека от Бог неговото вътрешно Аз,се прави упорито с умишлени вируси 5 g мрежи чипиране
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Едно време при бай Тошо по 5 пъти миеха улиците до обяд и по 10 следобяд." Вярно е. Помня, че като тръгна сутринта от Кюстендил до Самоков да търся тоалетна хартия, улиците още бяха мокри, като се прибера.
13
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
едно малко уточнение /не знам дали е необходимо../..::На пръв поглед дали миене на улиците,дали фонтани,е"все едно"..Ама не е!..Съвършено различни неща са!..:-Водата,излята на нагорещения асфалт се превръща в ПАРА,а около фонтаните,дори и да има ПРЪСКИ,те са от вода,НЕ от пара!..Освен това самия фонтан охлажда въздуха около него....Но,какво можеш да краднеш от един фонтан?../не че майсторите на далаверите не могат и от там да краднат,де/..Просто ...ГЛУПАВА "столица"!
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време при бай Тошо по 5 пъти миеха улиците до обяд и по 10 следобяд.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До OMG къде се залесява? На асфалта ли? Ти колко дървета си залесил?
10
1
 
10
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 2 години
Не се оросява, а се залесява!!! Има ли дървета- винаги е доооооста по- хладно и приятно. Да не говорим, че е по- красиво, чисто, свежо.
9
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
мда,колегата долу ме е предварил:..-Миенето на улиците В ЖЕГАТА никак не постига търсения ефект!..Защото наистина се вдига такава мараня,че става нетърпимо...Както знаете,сухия въздух,дори и горещ,не създава такива тежки усещания ,като влажния..Аз бих предпочел да се моткам около некой фонтан,ама къде ти такова удоволствие в мръсната,прашна и ГЛУПАВА "столица"?!
8
1
 
6
 
! Отговори
А преди 2 години
В селата кога ще оросяват улиците и безплатна вода? София не е само българия.елате в селата на община Тервел, храсти по улиците,който трябва да ги поддържа общината, къщите на хората не се виждат.улиците са чакъл.но не се вижда път ли е гора ли е.община Тервел,да си влезе в ролята и има самотни жени и мъже, който са застрашени от рекети и т.н.спи община Тервел и общинските съветници.ама парите си ги вземат всеки месец.хрантутниците на община.няма да се оправи това.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В София улиците не се мият. Виждал съм веднъж да се мие булеварда, на който живея от 10 години и това беше по време на първия локдаун.
6
1
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
МИЕНЕ ,а не - оросяване !
5
7
 
1
 
! Отговори
Чиновник преди 2 години
До АнонименНе решаваш ти кога се мият улиците. Като всяка работа и тази работа се прави в работно време. т.е. през деня.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У катар като немат вода с какво поливат асфалта
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От жегата тези мокри улици като започнат да се изпаряват, ставо по-гадно!
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе сутринта в час пик хората закъсняват за работа,а тия затворили да мият в центъра.Улици се мият нощно време когато няма движение,ама те за да се покажат,все едно чудо се случва!!!!
1
0
 
15
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
Оросява се трева, не асфалт и бетон!