Медици от "Пирогов" се срещнаха с БЛС

Това, което прави този министър, е недопустимо, казват лекарите
21 юли 2021 15:33, Ния Христова
62
Вече пети пореден ден медици от "Пирогов" излязоха на протест с искането отстраненият им директор да бъде върнат. А самият професор Асен Балтов написа емоционално прощално обръщение в социалните мрежи.
 
В здравното министерство се срещнаха представители на "Пирогов" и Българския лекарски съюз. 
 
"Това, което прави този министър, е недопустимо, това разделение лекари и сестри. Хора, утре друга болница може да бъде на мястото на "Пирогов" и не може да се позволи срещу най-голямата спешна болница да се изсипват такива неверни неща, които ние не сме направили и затова трябва да бъдем чути", каза пред Bulgaria ON AIR медицинската сестра Зинаида Николова.
 
Скандалът се разрази след отстраняването на директора на болницата проф. Асен Балтов, както и заради обвинения от страна на здравните власти за "фиктивни” пациенти и нарушения за над 1 млн. лева.
 
Утре на голям протест пред президентството медиците от "Пирогов" отново ще поискат оставката на служебния здравен министър.  
 
"Протеста ще го изместим пред президентството, защото президентът е назначил министъра на здравеопазването и той носи отговорността. Няма да спрем, бъдете убедени в това, защото всички колеги и всички медицински лица са безкрайно обидени от реакциите на здравния министър и по тази причина няма да пречим на кръстовището, защото така пречим на столичани", посочи д-р Дияна Димитрова.
 
Бившият директор на болница "Пирогов“ - проф. Балтов, написа прощално обръщение, с което благодари на колегите си за тези четири години работа. В него той пише: "Благодаря особено много на всички, които от началото на Ковид забравиха за себе си, за семействата си в името на борбата за човешки животи!".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато си слугувал на властта и си разчитал, че за награда можеш да правиш каквото пожелаеш, защото си недосегаем за проверки и санкции, просто замълчи и се оттегли, както направиха други, които се провалиха по подобен начин и не се показват от години пред обществото. Такъв коментар направи в социалните мрежи проф. Коста Костов по повод уволнението на директора на УМБАЛСМ Н.И. Пирогов проф. Асен Балтов.
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки знае, че за добро незплатно лечение или връзки или рушвет на доктор! Да не се правят протестиращите на невинни! Балтов разигравяше драма с короната и е желателно медиците да споделят реално колко народ е пострадал след ваксина!
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51 Не, Касата лъже че плаща! НЗОК е остойностило пътеките на не повече от 35% от РЕАЛНАТА им стойност!!!!! Крайно време е вие т-панарите да го разберете това! Затова болниците са масово задллъжняли. Защото влизат в разходи, които тъ-пите чиновници не покриват! Да откраднеш от крадец не е кражба. Няма по-голям крадец от държавата!!!!! Болниците ``надписват`` за да компенсират НЕДОФИНАНСИРАНЕТО! Разберете го това, кухи кратуни!!!!!09
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рекетьори. Изнудвачи. Крадци.Лъжци.
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко, измисли план Б. Този е много прозрачен......
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина не мога да разбера за какво протестират? Нарушенията са факт. Защо чрез медиците правят циркове Бойко и Балтов? Жалкото е, че вече трябваше да има осъдени за тези милиарди изчезнали по пътя и другите да се кротнат.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, че много неща се раздухаха какво се е случвало в държавата през последните 12 години и надявам се да се тръгне вече в нормалната посока. Но това зависи и от всеки от нас, дали сме съгласни да ни крадат и т.н.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много искам да станем нормална държава със закони. Незаконни транспланатации - затвор и отнемане на правата да се практикува тази професия. И това с изчистването на петното, не го разбирам. Така е от години. Факт. И аз имам измислена диагноза. Как да ви подкрепя, като имам издаден фалшив документ. Просто е безумие това, което някой подстрекава да правят медиците. Ако трябва да си занесем фалшивите диагнози и да се реши този проблем с Балтов.
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всякакви новини за кражби и всякакви партенки от устата на Рашков трябва ДА СЕ ДОКАЗВАТ. По тв-то размаха някакви лисчета и това било доказателствата за 100те му имота. И даже не даде на Диков да ги погледне. По същия начин доказва и всичко останало.
27
0
 
5
 
! Отговори
шефа на зк преди 2 години
каза другата седмица още новини за кражби и ментета! и кво прайм тагава??
26
2
 
5
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Сълзлива история! Обаче, някак не успях да пусна сълза. Защото всичко това ми е абсурдно. Те били обидени! И аз съм обиден. От тяхното поведение. Срещу какво протестират? Защо не протестират пред НЗОК, все пак констатацията от проверката е от там. Много интересно е, че към Предзидентството са си насочили гнева и протеста ще местят там?!?!!? Радев е трън в очите на досегашните управляващи. Извинявайте, пироговци, кой ви нареди да протестирате точно там??????
25
4
 
8
 
! Отговори
Тролчо Гербев преди 2 години
От централата на герб ли са им раздали тези плакати?
24
5
 
13
 
! Отговори
Гробар преди 2 години
Аз да питам, допустимо ли е да се крадът държавни пари с фалшиви диагнози?
23
3
 
3
 
! Отговори
АМИ ЧЕ преди 2 години
До АнонименОТ СЪЩИТЕ КОЙТО ФИНАНСИРАХА ПРОТЕСТА ЛЯТОТО
22
1
 
3
 
! Отговори
78 78 преди 2 години
Е ТО Е ЯСНО НЯМА ДА КОПАЕ С МОТИКА АМА И ДР НЯМА ДА БЪДЕ
21
9
 
9
 
! Отговори
ОХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ преди 2 години
КАЦАРОВ КНИЖНИЯ ПЛЪХ ПРОСЛЕДЕТЕ КЪДЕ ЩЕ КАЦНЕ СЛЕД ТОЗИ ПОСТ
20
4
 
12
 
! Отговори
АМИИИИИИИИИИИИ преди 2 години
ЗА ДР БАЛТОВ ЛЕГЕНДИ СЕ НОСЯТ ЗА СПОСОБНОСТТА МУ КАТО РЪКОВОДИТЕЛ И ДР КАК Е ХУБАВА БОЛНИЦАТА ОТ ВЪН И И НОВА АПАРАТУРА ИМАТ МНОГО
19
10
 
10
 
! Отговори
дядо Йоцо, преди 2 години
Чакаме оставки на доктори ? Докога да чакаме ? Обещахте ?
18
9
 
15
 
! Отговори
КАЦАРОВ Е ПОДЪЛ преди 2 години
ХЕМ СЕ ВЪЗПОЛЗВАЛ ХЕМ ГИ ТОПИ АМИ ДА СИ ХОДИ
17
11
 
13
 
! Отговори
АИИИИ преди 2 години
КАЦАРОВ СЕ ВЪЗПОЛЗВАЛ ОТ АВАНТАТА ДА НЕ ПЛАТИ Е СЕГА АКО ИМА ЧЕСТ ДА ПЛАТИ В ДВОЕН РАЗМЕР