Шокиращи кадри от катастрофи, СДВР призова: Шофирайте внимателно!

Жертвите от началото на годината в столицата са 22
Обновена: 27 юли 2021 12:59 | 27 юли 2021 12:50,
82

Столичната полиция публикува стряскащо видео с кадри от катастрофи на територията на София. Чрез него органите на реда призовават шофьорите да карат внимателно в сезона на отпуските.

Камери за видеонаблюдение са запечатали инциденти вследствие на отнето предимство, шофиране с несъобразена скорост и мокра настилка.

От МВР поясняват, че много често мотористите остават незабелязани на пътя и се стига до сериозни пътни произшествия. Има и инциденти с линейки с отнето предимство от други водачи.

Статистиката на СДВР сочи, че от началото на годината в София са отнети  441 свидетелства за управление на моторни превозни средства поради неплатени глоби. През този период са настъпили 287 тежки катастрофи и 4026 по-леки. За сравнение за същия период на 2020 г. тежките инцидента на пътя са 290 ), а леките - 3605.

Загиналите са 22 души – осем водачи на МПС, девет пешеходци и петима пътници. Пострадалите лица са 368, а за същия период през 2020 г. те са 329. Пострадалите пешеходци са 123, пътниците – 95, а шофьорите – 111.

Още по темата
На територията на София са установени 39 809 нарушения на пътя. Съставени са общо 14 632 акта и 25 186 фиша. Снети са 879 регистрационни табели заради наличие на алкохол и наркотични вещества в кръвта на водачите, както и заради липсата на шофьорска книжка.

74 са катастрофите след употреба на алкохол от страна на шофьорите, а две са при употребени наркотични вещества.

Санкционирани са и 1021 водачи за управление на МПС без „Гражданска отговорност“. Заловени са 564 водачи след употреба на алкохол.

Глобени за неправилно пресичане на пътното платно са 2496 пешеходци, а 689 водача за отнемане на предимство на пешеходна пътека. Шест пък са инцидентите с тротинетки. 1743 шофьори са засечени с над 50 километра от допустимата скорост. Спрени от движение MПС за техническа неизправност са 423.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: катастрофиСДВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чак пък шокиращи, тия гледали ли са руснаците кви брутални имат. Сравнение с тях това е като на лунапарка атракция блъскащите се колички
31
2
 
2
 
! Отговори
БЧК преди 2 години
Ти дари ли кръв?
30
2
 
21
 
! Отговори
Шофьор преди 2 години
Всеки ден, карайки, гледам всякакви нарушения по улиците. Но много рядко виждам полицаи да спират, гонят и санкционират. А без повсеместен контрол и строги санкции, положението няма да се оправи. При смяна на лента рядко някой дава мигач, при завой - също. Велосипедистите карат повсеместно в насрещното, не слизат от колелото, като пресичат по пешеходна пътека и се сърдят, като им свирне човек! Изобщо - ориент!
29
4
 
3
 
! Отговори
Чак преди 2 години
Чак шокиращи...
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Донякъде и производителите на автомобили и държавата е виновна. За какво произвеждат космически сувалки при положение че има ограничения на скоростта. Спортни коли вдигащи 300km/h и вдигащи от 0-100 за 4 секунди по разбитите пътища в дъжд и сняг. Такива коли са за формула едно, а не за цивилни пътища! Гaзарите убиват и нормалните хора.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80% гувиеда - Паприкаш
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опасно е, миг невнимание може да кocтва живот. Как се живее ако убиеш невинен човек, жена, дете? Или ако инвалидизираш тях или себе си. Ако не се чувствате достатъчно уверени по-добре слезте от колата. Има метро, има рейсове, има такси, има колело.
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е кво толкова? 80% от видеата са със *** които не знаят, че жълтите павета се хлъзгат като са мокри и линейките са с предимство като им светят бурканите.
24
2
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До 4 колесен ... Напълно съм съгласен с Вас, както съм и написал, че не всички от тях карат внимателно ! ...Но нека не твърдим, че всички са невнимателни, вижте на повторение случката, че моторите се движат в лентата, вярно в края на лентата, но все пак в лентата, а този , който отваря вратата е в нарушение, защото мотористът, който кара бавно се блъска в колата !
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом не сте шокирани, аз съм шокиран и ежедневно се шокирам като гледам как се кара, но явно в един момент се свиква.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво става по закон, ако кола на спешна помощ в режим на спешност с пациент направи инцидент? продължава си с пациента и не спира или спира до идване на полицията и уточняване на катастрофата?
21
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо шокиращо не видох...
20
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изглежда последно време е платено на група *** да промотират ковид "ваксините" (експериментални ГМО препарати) по социални мрежи и коментари
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
естествен подбор
18
1
 
3
 
! Отговори
дедовия преди 2 години
Много готино видео. Може ли и други серии от него? :)
17
2
 
8
 
! Отговори
4 колесен преди 2 години
До ДДРОнег2 колесните нямат право да си правят лента в средата. По правилник трябва да се движат като част от колоната. Нямат право да изпреварват в близост до автомобил, трябва да осигурят дистанция. Те се мислят за тарикати... не случайно 1 доктор реаниматор, каза че те са най-чести пациенти... сами са си виновни.
16
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кога ще показвате видео с антиваксъри как мрьт в леглата с тръби в устата?
15
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са смешни катастрофи. През моя 40 годишен стаж по пътищата съм виждал ужасяващи катастрофи. Като казвам ужасяващи това означава че съм виждал разчленени трупове на хора разхвърляни на метри от превозните средства. Автомобили смачкани до такава степен че неможех да разбера каква марка са. Такива катастрофи трябва да покажат за да се ужасят тези които не мислят да спазват ограниченията на скороста и законите.
14
2
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Има един руски канал , май се казва "Перец", всяка вечер през седмицата от 20:00 до 21:00 пускат такива кадри ! ... Невнимателно шофиране най-често е основна причина за катастрофите !...Относно случая с отворената врата и блъскането на мотоциклетиста - в България не се учи да внимаваш с двуколесните , то че често и те не внимават, да ....А основен учител за вниамтелно шофиране, освен умното задкормилно устройства е наистина работещ контролен орган !!!
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11 - явно логиката не ти е силен предмет, защото "Анонимен 8" е писал, че това е трафикът в държава, в която виреят посредствеността, конспирациите и суеверията, а не, че конкретно антиваксърите катастрофират. Видеото е резултат от по-комплексни причини, а не само на липсата на здрав разум по отношение на личното здраве и това на другите около нас.