Все повече хора не носят маските си правилно, някои въобще не ги поставят

Продавачите се страхуват да правят забележки
7 авг 2021 14:09, Нели Христова
99
Все повече хора не носят маските си правилно, някои въобще не ги поставят
Снимка: БГНЕС

Все повече хора не носят правилно поставена предпазна маска на лицето или въобще не носят такава. Малцина са онези, които по собствено желание сами си поставят маска. Това вижда екип на БГНЕС, който посещава „Женския пазар“ в София.

„Страх ме е от вируса. Предполагам, че всички хора ги е страх. Маската ще ни спаси донякъде“, каза Ончо, който не може да се ваксинира, но не защото не иска, а по медицински причини.

Макар и ваксинирана, Златка носи маска винаги, когато е заобиколена от много и непознати хора. И днес не прави изключение, но й прави впечатление, че доста не следват примера й.

„Има много хора без маски и в тролеите. Това ме притеснява“, заяви Златка, която въпреки че е ваксинирана, винаги носи правилно поставена маска.

Друга жена носи маска, но на ръката си.

„Не се страхувам от факта, че се увеличават случаите. Ваксинирана съм“, заяви тя.

Фердез Максудова споделя, че се притеснява от факта, че броят на новозаразените отново започна да се покачва, но вярва, че и каквото да ни предстои, ще се справим, и е необходимо да бъдем по-оптимистично настроени.

„Аз съм ваксинирана, но пак си нося маска. Никой не е застрахован“, коментира тя и с тъга сподели, че не смее да прави забележка на някой, който не носи маска, защото, по думите й, хората са станали много агресивни и не знае как ще реагират на казаното от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
32
 
! Отговори
Чалгар юпи преди 2 години
Тия ваксинирани бабки сигурно са се наболи с панацеята на Биг Фарма именно на Женския пазар при някои от акциите проведени на +40 градусова жега между щандовете с плодове и със зеленчуци. А иначе помните ли помпозното пиар посрещане на първите ваксини? Двата кашона охранявани от тежко въоръжени полицаи с включени светлини и сирени на колите. Специални фризери се търсеха, които да я съхраняват при -70 градуса.... Оказа се обаче че не е проблем да стоят и там между бананите и картофите.
53
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те ваксините не те пазят, смятай маските колко го правят.
52
9
 
32
 
! Отговори
неваксиниран преди 2 години
Аз съм неваксиниран , постоянно обикалям в тълпите ,по автобуси влакове ,не ме е страх от вируса ,не знам дали съм го преболедувал ,от две години всеки ден имам досег с хиляди хора.Като гледам маскирани да ходят по улиците при 40 гадуса жега ми става тъжно ,че толкова много хора са с по-малък умствен капацитет от овца.От мене да знаете колкото повече се страхувате и се пазите шанса е 100 пъти по-голям от зараза и букет.Гледайте мен -нищо ми няма !
51
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига с тези маски, който го е страх да носи, маските незабавно да отпаднат.
50
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ден почивка нямате.При 42 градуса какви маски.. Луди за връзване!!
49
11
 
45
 
! Отговори
Дан сан преди 2 години
Писна им вече на хората всеки пъдар в магазините да им се прави на вирусолог. Куцо, кьораво и сакато взе да разбира от вируси и да се бърка в живота на хората- ваксиниран ли си? Искаш ли маска? С право разни продавачки трябва да ги е страх да правят забележки на клиентите- като си в магазин дане се намираш в някоя болница!
48
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом не пазаруват от лидъл или кауфланд явно е проблем че са без маска - ама то на пазара няма даже климатизация и на 40 градуса жега кой нормален ще си сложи маска на лицето.
47
5
 
37
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Имам една позната от носене на маски,сега изглежда,все едно се бръсне лицето със старите бикчета!От много акъл сега тръгна по дерматолози!Интереснозащо преди 'театъра',когато падаше смог в градовете не носихте маски!
46
5
 
35
 
! Отговори
Край преди 2 години
Маски долу !!!
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До PivЧе то ако проверка да не би да мислиш че хората ще седят. Мнозинството ще се усети и ще избяга.
44
4
 
37
 
! Отговори
Северозападнал преди 2 години
Аууу колко обективен репортаж! Когото и да бутнеш, все ваксиниран! Че и чинно си носи масчицата за успокоение върху мутрата. Ще се разплача!
43
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хм Защото и тях делтата ги налазва! Хем ваксинирани, хем коронадистрибутори! И изобщо : ойде коня у ряката - както казал Вуте на Нане след четвъртия литър безалкохолна бира!
42
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30То в мола преди да влезе човек се е изпотил лицето няколко пъти.Не виждам смисъл в това да си слага човек маска на потното лице.
41
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Маската ще ни спаси донякъде, но не от глупостта ми.
40
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз от намалото на пандемията до сега не я нося правилно тази маска.Така се пазя от вируса.
39
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ефектът от маските е единствено засилването на драматизма и ужаса от пандемията/сценичен ефект. И налагането на спешна спасяваща ваксинация.
38
17
 
9
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Маските за ваксинирани отпаднаха на 07.07.2021 г. на работните им места! Защо да носят?
37
2
 
4
 
! Отговори
ЗЛАТЕНА преди 2 години
Допуснах правописна грешка - да се чете УЖАСТНО вместо ужасно!
36
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Златка - жената за пример. Набодена, с маска, окъпана от дезинфектанти и на разстояние от хората. Това е мечтата на новите робовладелци - всички да бъдат такива безмозъчни, безропотни слуги като нея.
35
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
18, споко бре "Ваксината ще те направи свободен" (Меркел), айде сети се сега кой е фашагата в новия филм!