"Синя зона" с увеличено работно време и двойно повече места

Предложението се обсъжда от Столичния общински съвет
Обновена: 12 авг 2021 19:18 | 12 авг 2021 19:00, Петя Славова
14

Платената "синя зона" за паркиране в столицата да бъде с удължено работно време и с двойно повече места. Това обсъжда Столичният общински съвет. Предложението е на ГЕРБ-СДС, предаде Bulgaria ON AIR.

Идеята е местата за паркиране в "синя зона" да бъдат увеличени от 5 000 на 13 000. Това ще се случи след като част от "зелена зона" в районите "Оборище", "Възраждане" и "Средец" преминат към по-скъпата зона за платено паркиране.

"Зелената зона" ще намалее с над 7 000 места. Иска се и удължаване на "синята зона" с 30 минути.

"Много от близките до "синя зона" участъци се заемат на 100% през седмицата. Това създава проблем за паркирането на живущите. Хора, които имат работа в институциите в "синята зона", паркират в "зелената зона", защото е по-евтина", обясни общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков.  

Предложението може да влезе в сила най-рано през ноември, след гласуване в Столичния общински съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Шмеркезе преди 2 години
А кафява зона кога?!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А може и друго, имот който е предоставен за парко места даньк да не се плаща.Цената народна.Анай добре да се изнесат дьржавните учреждения извьн София.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пари за избори требат ора спешновато.
8
6
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
В никой нормален град няма безплатни паркинги, става въпрос за централните зони. Никой не ти е и длъжен. Зоните се правят да няма наплив от автомобили в центъра. Хубаво решение с увеличаването на зоната. Така тези които нямат работа там просто няма да ползват автомобил по възможност
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво скимтите бе мушмороци? Правете като мен. Понеже мама ме роди гламав като бойко по три, а прадядо, дядо и тати са милиционери, че такъв ни е джинса неук, но нагъл, ме уредиха и мен милиционер. Колата ми е накичена със сички мурафети, салтанати и нишани. Байрак на задния джам, стикери, палки, жилетки и няма зона за батко, спирам и не плащам, щот съм власта. И винетка не плащам, там се пъча с картата.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ви не се наядохте! защо не построите безплатни паркинги!!!!
5
6
 
5
 
! Отговори
Пето поколение преди 2 години
Щом не ви харесва, в България има и други градове. Никой не ви е завлякъл насила в София.
4
2
 
7
 
! Отговори
Боко преди 2 години
А тези от синята зона като отидат на работа къде паркират!? Те не пречат ли на живущите там ?Това е предпоставка за погроми над тарикатите от сините зони !
3
6
 
2
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Аз съм доволен. В Моята София от детските ми години няма толкова много коли :)
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двойно пришки на газо да им излезнат!Не се напечелия тия!!!!
1
1
 
16
 
! Отговори
Куку руку преди 2 години
Значи от статията разбирайте следното :Понеже общинарите мноооого ги боли, че има хора, които се възползват от близостта на зелената зона и един вид "връткат" общината, същите са решили да извръткат хората, разширявайки синята зона! И сега искам да попитам кога в тая гадна дупка някой ще помисли как да спести парички на народа, вместо сън да не го лови, мислейки как да прибере и малкото, което всеки се опитва да спести, за да има парички за един хляб в повече?