Шефът на "Топлофикация София": Парното да поскъпне с още 20%

Нямало как столичани да останат без парно и топла вода
254
Шефът на "Топлофикация София": Парното да поскъпне с още 20%
Снимка: БГНЕС

Парното трябва да поскъпне с още 20%, заяви изпълнителният директор на "Топлофикация - София" инж. Александър Александров пред bTV. Причината за това било поскъпването на газа.

Той бе категоричен, че столичани няма да останат без парно и топла вода през предстоящия отоплителен сезон.

"Топлоподаването е гарантирано с решение на Конституционния съд от 2010 г., което казва, че в никакъв случай топлоподаването за софиянци не може да бъде прекъсвано. Спирането би било катастрофално за София", каза инж. Александров.

Във вторник депутатите дебатираха може ли "Топлофикация София" да продължи да работи при положение, че през последните години не са предприети мерки за подобряване на инсталациите им, така че да отговарят на европейските еконорми.

На дружеството не е отнето разрешителното за работа, заяви Александров.

Още по темата
"Има "ъпдейтнато" разрешително – комплексно, в което са променени нормите за азотни окиси от 200 на 100 милиграма. Това е във връзка с приети нови нормативни нива, които Европейската комисия е изискала. В последните десетина години „Топлофикация“ направи редица инвестиции и е променила нивата на азотни окиси, които излъчва“, обясни директорът на дружеството. Той уточни обаче, че нивата не отговарят на последните евроизисквания, които са въведени през 2018 г.

Александров допълни, че „Топлофикация София“ е подала искане за временно отлагане на нормата за азотни окиси докато се въведат необходимите инсталации.

Изпълнителният директор отхвърли обвиненията на екоминистъра Асен Личев, че дружеството не е правило никакви инвестиции в тази насока от 2018 г. Според него обаче инвестиции в съоръжения, изградени през 60-те години на миналия век, не могат да постигнат необходимите норми.

„Разработваме нови планове за кардинална промяна в начина, по който се произвежда топлинна енергия, с което да осигурим за следващите 50 години зелена енергия. В следващите три години ние ще можем да подновим инсталациите, които да бъдат водородно ориентирани“, уточни Александров.

Относно цените на топлоенергията, Александров обясни, че при въвеждането на новите технологии в дружеството се очаква поевтиняване, но сега настояването е за увеличение на цените с 20%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
3
 
! Отговори
... преди 2 години
шефът на топлофикация да се разписва в следващите 5 години на минималната заплата като дава такива идеи! КАЗАХ
186
2
 
1
 
! Отговори
уууууууууууу преди 2 години
и защо да поскъпне, защото цените на суровините падат ли??????
185
4
 
5
 
! Отговори
РусенецЪ преди 2 години
Малко е!!! Трябва поне двойно да поскъпне, че възрастово увредените пенсии да кандисат да се откачим от топлофикация! Години, повече от десетилетие им плащам сградна инсталация без да живея в този апартамент! Стига съм плащал парното на търтеи!
184
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е и, като не ползвам услугата на дружеството. Не съм на студено и си имам топла вода. Тия ли са наи специалните та ни занимават.
183
2
 
11
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е преди 2 години
ЗА ПЪЛЕН ДЕМОНТАЖ НА ЦЕЛИ СГРАДИ да СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ РОБСТВОТО и грабежа на Топлофикация !!! ОТ години НЕ ПОЛЗВАМ и СЪМ ДОБРЕ на СТУДЕНО.
182
4
 
7
 
! Отговори
Супер ,бе... преди 2 години
НАЛИ , ТАКАВА "ПРОМЯНА " ИСКАХТЕ, ....??!..АЗ СЪМ ДОВОЛЕН!!!!
181
1
 
7
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
''Tия'' Бате , са като футболистите ни , колкото и да им дадеш , те толкова си могат , АЙДУЦИ !
180
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се намалят заплатите на ръководния състав на топлофикация с 50%.
179
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко е ! С 200% трябва!
178
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
софианци стига сте мрънкали по форумите станете един път като гърците излезте на протест масово но всички като тях уверен съм че тези които се оплкват в момента по форумите няма да излезнат ще чакат някой друг да им свърши тази работа с такова мислене и недоволно бьрборене нищо няма да стане
177
8
 
18
 
! Отговори
Комуновируса преди 2 години
Винаги е така,когато комунистите са на власт вдигат руския газ за да пълнят гушите на Русия. Нали са руски мекерета. Радев с гордост се изкачваше с руската посланичка на Шипка,все едно му е жена.
176
7
 
13
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Айдеее пак Баце е виновен . А защо не Гешев ? Ей света ще свърши будалите не !
175
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Националният предател Тиквата се отказа от таксите, които бяха договорени с Русия до 2030г., отне над 3 млрд. от гладните пенсионери и построи с тях, изцяло за наша сметка газопровод, който обслужва само и единствено Путин! То бива да си хванат за топките страхливец, бива...ама чак толкова не бива! Къде е прословутата диверсификация, за която мелеше години наред тоя престъпник? Или пак Радев му попречи?
174
0
 
20
 
! Отговори
Чичо Пръчка преди 2 години
Да те поскъпнат в Бакърената....или в Орландовци!
173
1
 
25
 
! Отговори
1-н преди 2 години
бърз фалит за теи нагли крадци
172
2
 
44
 
! Отговори
Herr Covider преди 2 години
Затваряйте ги тия? Още с колко ще поскъпва? Миналата година с уж намалената цена плащахме по над 200 лева на месец! Няма отърване от тях, защото тръбите минавали през... собствения ми имот?! Дори и нищо да не ползвам, пак 60-70 лева за сградна инсталация. Откъде накъде и докога?Предлагам да ги пеем пред Еврокомисията, че работят в нарушение и въпреки екологичните разпоредби, да видим какво ще стане!
171
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поскъпването на газа преди зимата не е никакво валидно оправдание. Държавата и топлофикациите трябва да си имат газохранилища и да купуват през пролетта или лятото,когато газът е евтин.
170
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали българските "демократи", включително и *** бойко обясняваха, че американският газ е по-евтин, а руският е по-скъп. Къде е този американски газ, дайте го на топлофикация и никакво увеличение повече.
169
4
 
11
 
! Отговори
Вова преди 2 години
първо им пускаш вирус с приятелчетата с дръпнатите очички, после им спираш газа и накрая само минаваш и сменяш знамената с твоето
168
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с доста повече от 20% ще поскъпне като Вова дръпне кранчето посред зима. В момента запасите в газовите хранилища в Европа са средно на 16%, за сравнение обикновено по това време на годината са средно на около 64% пълни. Никой няма обяснение, защо рашките подават по-малко газ към Европа, подозират че е свързано с политически натиск да се завърши по-бързо Северен Поток 2, но може да е и в резултат от санкциите на ЕС срещу Раша. Зимата ще бъде интересно. 20% ще е нищо. Особено ако е студена зима...