Мъж се покачи на 36-метров кран, за да си прави селфи

Фотосесията продължила близо час
7 сеп 2021 10:23,
30
Мъж се покачи на 36-метров кран, за да си прави селфи
Кадър: Нова тв

Мъж се покачи на стрелата на 36-метров строителен кран, за да си направи екстремно селфи.

Ситуацията се разиграла в столичния квартал „Бъкстон“ на 2 септември. Тя е заснета от жена, която живеее в района. Мъжът снимал себе си, слънцето и града, обясни свидететелката, която го гледала от балкона.

„Случайно погледнах през прозореца и изпаднах в ужас, тъй като на крана, който е с доста голяма височина, имаше фигура. Видимо момче или мъж, по-скоро беше мъжка фигура, правеше снимки на себе си и на София. Беше доста екстремно дори и за гледане”, разказва свидетелката пред Нова тв.

Екстремните снимки продължили близо час.

„Ясно се виждаше светкавица от телефона. Виждаше се селфи стик, който държи пред себе си и правеше кръгови движения около себе си. Около 15 минути го наблюдавах. След това си влязох вътре. След 30-40 минути излязох. Пак беше там. Беше започнал и залезът. И заря имаше”, добави жената и добави, че не е видяла нито как мъжът е стигнал до стрелата, нито как е слязъл.

„Направи ми впечатление, че на няколко пъти, фигурата приклякаше. Искрено се надявам да е бил обезопасен”, поясни тя.

Още по темата
Техническият ръководител на обекта обясни, че опасните фотоси са правени без негово знание и разрешение. Той е категоричен, че със случая трябва да се заемат служителите на МВР.

На строителната площадна няма охранителни камери, няма и охрана. Как мъжът е стигнал до ръба на стрелата, жената не успяла да види. Не видяла и как е слязъл.

„Направи ми впечатление, че на няколко пъти, фигурата приклякаше. Искрено се надявам да е бил обезопасен”, заявява свидетелката.

Не подала сигнал в полицията, защото решила, че строителният обект има охрана.

„Първата ни реакция беше да звъннем в полицията, но в следващия момент се замислихме, че това е строителен обект, който би трябвало да е с някакъв надзор, а и след като видяхме, че целта е изцяло снимки, решихме, че все пак лицето е допуснато до там. Реших,че самата охрана го е допуснала, защото ако всеки може да се качва по крановете свободно, в квартала има доста деца. Не мисля, че е ОК”, коментира свидетелката.

Строителният обект нямал жива охрана, а само СОТ.

„До 17:00 часа аз отговарям за обекта. След 17:00 включваме СОТ система. Кранът се подържа от фирма, която е специализирана в поддръжката на крановете, така че само те имат право да се качват там и да извършват някакви дейности. Друг няма право”, обясни Васил Попсавов, технически ръководител на обекта.

От фирмата обмислят да подадат сигнал в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
И защо да се обажда в полицията бе паток? Да си беше намерил каквото е търсел!
4
3
 
2
 
! Отговори
Явно преди 2 години
Фоторепортер. Явно знае как да се опази.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този да си смени дилъра докато е време!
2
1
 
13
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
безумец
1
5
 
18
 
! Отговори
Българ преди 2 години
А тая ***, вместо да се обади в полицията стояла и го гледала 15 мин. ПроС народ....