Заради снимка мъж отнесе лопата по главата от миячи на улицата

Служителите по чистотата избягали, пострадалият - в болница
85
Заради снимка мъж отнесе лопата по главата от миячи на улицата
Снимка: БГНЕС, архив

Служители по чистотата хвърлили лопата по мъж, който ги снимал как мият булевард в София.

Пострадалият твърди, че е бил ударен с лопата в главата. Иван Иванов се е събудил в болница със сериозни наранявания. По думите му служителите, които го атакували, са избягали с камиона.

„Замериха ме с лопата. Ударът беше силен, имах късмет и съм добре. Паднах на земята, събраха се хора и линейка ме откара в болница”, разказа Иванов пред Нова телевизия.

„Екипът извършва обществена дейност. Исках да снимам как не мият улиците, а само ги мокрят. Мисля, че агресията беше предизвикана от това, че те знаят, че това, което правят е постановка и измама и като ги снимам - ще ги разоблича”, добави той.

„В момента тече вътрешно разследване относно предоставения видеоматериал. Ако резултатите от нея покажат, че наши служители не са си свършили качествено работата или са прибегнали до саморазправа, то те ще бъдат санкционирани”, заяви Руси Русев - ръководител "Транспорт" – ЗМБГ.

„За нас поведението на господина е провокация. Нашите служители многократно подчертават, че не искат да бъдат снимани”, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До ааа/ НЯМА КОГО ДА ИЗЛЪЖЕШ ПРЕСТЪПНИКО! ВСИЧКИТЕ ТЕЯ РАЗСЛЕДВАЩИ ЖУРНАЛИТИ НЕ СЕ СПРЯХА ДА ГОНЯТ ПРЕСТЪПНИЦИ И ТО С КАМЕРАТА И САМИТЕ ТЕ ЗАЯВИХА, ЧЕ МОГАТ ДА СНИМАТ НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА КАКВОТО СИ ИСКАТ!! ГЕРБЕРСКИ ПРЕСТЪПНИК НАГЪЛ :D
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя дето цитира чл. 32 от конституцията да прочете и чл. 41 както и чл. 13 от закона за авторското право
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Предприемач 18 - Да бе, щото безхаберието трябва да се толерира и поощтрява ! Лопатата е за такива *** като тебе.
29
2
 
8
 
! Отговори
джави преди 2 години
следващият път пак да ги снима
28
0
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До ааа/ НЯМА КОГО ДА ИЗЛЪЖЕШ ПРЕСТЪПНИКО!!! ТИЯ ДЕТО СНИМАТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ДА СА ОСЪДЕНИ МИЛИОН ПЪТИ АКО ВАЖЕШЕ И ЗА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА!
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шефа на Чистота да бъде уволнен незабавно !
26
16
 
2
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Та според конституцията на РБ изглежда тоя фотограф е нарушил правата на хората и е отнесал една лопата. Ако някой си мисли, че може да снима когото си иска моля да посочи според кой закон по точно.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе умберто то някои си мислят че тука като в Европата. Ще си оставиш старите мебели до контейнера и някой трябва да ти ги прибере. Ей го на края града, товариш ги на колата и хвърляш където ти падне
24
7
 
5
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Чл. 32 от Конституцията на Република България(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В соца не беше особено добре, но едно нещо категорично беше по-добре тогава - сиганята си знаеха мястото. Аха някоя от боята си позволи да нападне българин, следват две денонщия "съветване" от страна на милицията в местното управление. Като излезе, римлянинът е добричък и хрисим, па макар и леееко сакат. Само преди около 40 години си спомням как ако чуеш, че мангъзите дрънкат на обществено място на своя брътвеж, можеш открито да им кажеш "говори на български" и те просто кимаха.
22
15
 
4
 
! Отговори
Умберто Жеко преди 2 години
*** си хвърля *** пред кофите, оставя старите мебели по улицата и очаква някой да му изчисти. Този снимащия *** малко му е било
21
3
 
5
 
! Отговори
SS преди 2 години
ако това се беше случило някъде в САЩ и потърпевшият бе носил пищов (а там ги имат, даже по няколко), веднага следва стрелба .... и после пак снимки на резултата...
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма град в който тия от чистотата да ги контролира някой. *** до препълнените кошове си ги оставят така, не метат, тук-таме мият, кошовете ги зарязват по средата на улици, кошовете са потрошени, текат и не се сменят. Ама лопатата я отнася тоя дето решил да снима нередностите, а не тия дето ги вършат. И да, по закон може да снимаш хора, докато изпълняват служебните си задължения - полиция, чистота и др.
19
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е трябвало с лопата, но два шамара са били достатъчни за този досадник. Всеки вече смята, че може да си прави каквото пожелае, защото може да измисли някакъв личен аргумент.
18
6
 
24
 
! Отговори
Parcuc преди 2 години
Човекът е прав. Това е тотална измама само мокрят улиците нищо не се мие. Навсякъде е едно и също. Измама !
17
23
 
9
 
! Отговори
Предприемач преди 2 години
Правят снимки да качват в "забелязано в София" във фейсбук, барем събере лайкове и се почувства значим. Освен лопата е трябвало и един бой с колани да му дръпнат. Аман от инфлуенсери
16
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E, чак с лопата е прекалено, но можеше да го намокрят с маркуча. Много са досадни тия - снимащите, които заради няколко тролски лайка във Феисбука ще те орезилят, а после върви обяснявай, че нямаш сестра! А какво да са правели работниците от чистотата - ами миели са. Какво друго?
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Главата му е мека бате!
14
24
 
17
 
! Отговори
... преди 2 години
Каквото е търсил,го е намерил
13
29
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много пишман фотографи се навъдиха напоследък. И от "Чистота" не ме кефят, но в случая са прави. Само че как ще отчетат лопатата.