Дете с разцепена буза след инцидент в такси

То е прегледано в "Пирогов"
10 сеп 2021 10:35,
36
Дете с разцепена буза след инцидент в такси
Кадър: Нова тв

Дете е с разцепена буза след рязко спиране на такси. Инцидентът е станал, след като майка му поискала да разбере защо шофьорът е избрал удължен маршрут.

„Колата дойде на адрес в точния час и нямаше проблеми. След като водачът въведе адреса, на който отивахме, прецених, че минаваме по доста заобиколен маршрут и не разбрах защо той е избрал точно него. Зададох въпрос тихо и спокойно към шофьора защо се движим по него. Той не реагира, реших, че не ме е чул. Попитах го отново - той пак не реагира. Попитах го още няколко пъти, но отговор наистина нямаше. След това реших, че ще го помоля да отбие. Като родител се притесних, защото не разбрах на какво се дължи поведението му”, разказа майката на детето Василена Милева пред Нова тв.

Според нея водачът е бил ядосан от желанието й да прекрати курса и набил спирачки.

„Той засили и непосредствено преди пешеходна зона натисна рязко спирачка, без да има пресичащи - имаше отстрани, но никой не беше стъпил. Тази драстична реакция беше по някакъв начин нарочна, според мен. Аз се отблъснах от седалката, детето падна и се заби в предната част между двете седалки”, обясни майката.

Още по темата
Инцидентът е станал докато тя обяснява казуса си на инспектор на компанията. Детето е било прегледано в „Пирогов”. Медиците са били притеснени, защото областта на нараняване е опасна, ако е имало счупване е можело да се стигне до сериозни трайни последствия.

„Не е счупено, Слава Богу. От удара се е сцепила кожата, защото е бил много силен. След това се получи посиняване и отток”, обясни Милева.

„Много е неприятна случката, затова че всъщност потърпевшо е малко дете. Първоначално е възникнал спор за маршрута, по който се движат. На левия завой, когато трябва да даде предимство на пешеходците - на пешеходна пътека, той спира, но за съжаление, детето полита напред и пада. В никакъв случай не е спрял нарочно. Този шофьор работи при нас от 4 години на франчайз договор. Не сме имали други оплаквания от него. Някак вината е комплексна - колкото на майката, толкова и на шофьора. Разговор с него е проведен. Отправено му е последно предупреждение. Първо и последно, защото случаят е сериозен”, коментира директорът на компанията Димитър Христов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй че бакшиша съвсем нормално е набил спирачки, защото е видял хората пред пешеходната пътека. Това е култура на пътя. А тая нищо не разбира, само знае да обвинява за нейната неграмотност и немърливост. Ганьовице, за правиш култура, първо ти трябва възпитание. Проблема е при тая а не при шофьора, таксито или пешеходците. Ако чете, да я питам - що сяда отпред при шофьора а не сяда на задната седалка при детето си, м? Тя себе си не мое гледа, дете напрайла и сега обвинява всеки за всичко. Аман .
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пресичащите били отстрани а не на пешеходната пътека и според тая нарочно било. Алоооо, ганьовице, в нормалните държави, хората спират когато се приближиш към пешеходната пътека а не когато си на нея. В Испания аз и един приятел се видяхме на тротоара. Имаше пешеходна пътека там. Говорим си и моя приятел вика "Да се обърнем с гръб". Попитах защо и той вика - погледни, нас чакат да пресичаме. Обърнахме се и движението тръгна, разбраха че няма да пресичаме. Тъй че.... не е нарочно, нормално е.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си беше сложило препазен колан, сега нямаше да се оплакват. Те за това са тези предпазни колани в МПС-тата. Не са за украса.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 10 г. вече спокойно може да му се сложи колан, за какви столчета говорите??? Поредната безотговорна майка.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В такситата детски столчета няма. Детето любопитно е надничало между двете предни седалки. Мама му да не го беше оставяла по средата на задната седалка. Шофьорът също да беше й напомнил. Можеше да има по-сериозни последствия.На мястото на мамата щях да си трая да не излезе наяве моята безотговорност.
26
0
 
2
 
! Отговори
Лия преди 2 години
До CriticusMagnusПропускаш това, че днешните майки са на принципа, че всички са им длъжни и те никога не са виновни. Малко като мотористите дето винаги някой ги засекъл, па не ги пазел и т.н. И в двата случая ходят да се жалват насам натам, ама собствената си вина не признават. Както в случая липса на колан, детска седалка и пр. За тях е важното шум да се вдига и толкова.
25
0
 
0
 
! Отговори
Dudu преди 2 години
До АнонименАбсолютно се съгласям с теб. Най-малкото на всяка таксиметрова кола има лепенка на поне едно място, на която е описано, че можеш да избереш маршрут, музика и пр.
24
0
 
2
 
! Отговори
tufy преди 2 години
Аз до колкот разбирам явно жената не е казала откъде иска да мине, ама айде ....... Но къде й беше колана на нея и детето ? Това можеше да не се случи. Да не говорим, че масово децата на задните седалки седят в средата, за да модат да гледат напред и е абсолютно чаквано да полети даже към скоростния лост.
23
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не е казала предварително маршрута, защо се спори по време на пътуването.Може би има информация шофьора за натовареността на пътя, ремонти и т.н.За мен е важно да стигна до крайната точка, маршрута не винаги ме интересува.Жалко за детенцето, но и майката не е била много тактична.
22
2
 
0
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
До Програмист : Дали го наричаш престъпни или закононарушител, нито едното нито другото, в случая, не е синоним на "жертва". Аз просто агитирам от прокоратурата да го дефинират по този казус. Не аз или ти! Има си закони и те трябва да се спазват! А дали съм компетентен или не в теми - изказването ми е към органите на реда да си свършат работата! Не само да се вдигат заплати на МВР и другите държавни органи...
21
0
 
19
 
! Отговори
. преди 2 години
Всички сме били опарени от таксиметрови шофьори и знаем, че тяхната цел е да ти отмъкнат колкото е възможно повече пари.Искат вдигане на цените на таксиметровите услуги, но нека да има условие при измама на клиенти да им бъде отнето правото за винаги на тази дейност.
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да ги уволяняват по бързо и експедитивно.Сега са се ояли и се мислят че са много велики.Като погладуват малко и няма какво да ядат нито с какво да си плащат сметките да видите как и ресто ще почнат да връщат и касови бележки да издават и да се културни и учтиви.Някой хора се учат от добро.Други от болка страдание и мизерия.
19
1
 
17
 
! Отговори
user преди 2 години
Има застраховка, която таксиметровата компания трябва да плати. Нали поради тази причина стачкуваха срещу Uber. Това ако се случи на моето дете този таксиметър ще го направя труден за рисуване.
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може бивши затворници и рецидивисти да биват наемани на работа в непосредствен контакт с нормални хора. Урановите мини затвориха ли ги?
17
14
 
8
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
До Анонимен (18) Каквито и да са такситата, никой на сила не те кара да влизаш в такси (освен ако не те отвличат разбира се!). Но качиш ли се, си има закон за движение по пътищата който трябва да се спазва ( да се носи колан, както и детето да е в столче до определена възраст). Не го ли спазваш не те прави жертва - а те прави престъпник, защото ти решаваш да не спазваш закона. И когато се случи инцидент (именно за това са колани и другите предпазни мерки) да не прехвърляш вината на друг!
16
28
 
5
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Най обичам и аз като ми закудкудяка някоя кукумявка да ми предлага различни маршрути. Кат искат Ефтимов с детето у фейса и транвая, таксито е лукс.
15
1
 
26
 
! Отговори
Куку руку преди 2 години
Поне половината таксиметрови шофьори са с тъмнолилав цвят на кожата. А сега да попита дали някой от драгите съфорумници някога е виждал *** в учебен автомобил? Аз лично не съм виждал!
14
6
 
16
 
! Отговори
someone преди 2 години
До АнонименЗащо майката не се е помолила преди да тръгне, а защо майката не знам си какво си ? Ей това е българина пострадалия винаги ще изкара виновен , а за виновния нито дума.
13
13
 
16
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
Хубаво е МВР и прокоратурата да се самосезира по този казус - за неспазване на закона за движение по пърищата, а именно неносене на колан на пътници в автомобил, както и непоставяне на дете в столче! Според мен и шофьора е виновен - като не е осигурил столче за детето (като нямаш в колата - не возиш деца!), както и майката, че е безотговорно се е качила в автомобил без столче и без колан и така е изложила малолетно си дете на риск. Тук е хубаво и Социални дейности да си свършат работата!
12
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майката има вина, че не е сложила колан на детето. Но съм убеден и че таксиджията нарочно го е направил. Тези станаха толкова нагли и за капак сега искат увеличение на заплата, средна трябвало да е. На какво основание? Че за таксиджия се иска завършен 8 клас? Че биете и сплашвате клиентите си? Че отказвате кратки курсове? Че сами си избирате маршрутите? Че колите ви вонят на цигари и тънат в мизерия?