Училищата в София готови за новата учебна година

В 23 от тях ремонтите продължават и след 15 септември
Обновена: 13 сеп 2021 20:01 | 13 сеп 2021 19:25, Веселина Йорданова
4
Училищата в София готови за новата учебна година
Снимка: БГНЕС

Училищата в София са готови за откриването на новата учебна година, каза началникът на регионалното управление на образованието Ваня Кастрева пред БНР.

По думите й в тях има достатъчно дезинфектанти и маски, а в много от учебните заведения - и въздухопречистватели.

Кметът Йорданка Фандъкова посочи, че в 23 училища ремонтите ще продължат и след 15 септември, без да се пречи на учебния процес.

90 на сто от директорите в София вече са обявили как ще протече откриването на новата учебна година в ръководените от тях учебни заведения, обясни Ваня Кастрева.

"Ще изискаме от училищата до края на деня тази информация да бъде достъпна за родителите на всички столични училища", допълни тя.

В първия учебен ден и след него ще се спазват прилаганите до момента противоепидемични мерки.

Навсякъде в столицата обучението ще започне присъствено. В първия учебен ден полицейското присъствие ще бъде засилено, за да бъде гарантирана безопасността на учениците.

"Мерките са тези, които са заложени. Спазването на мерките е изключително важно, за да могат да продължат присъственото обучение", коментира Фандъкова.

Тя отново призова учителите да се ваксинират. По данни на РУО-София ваксинирани към момента са близо 34 на сто от педагозите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На covid.bet са обявили залози кога ще умре първият учител от короната.
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре дошли в Абсурдистан.България се превърна в един вид тестова група. Нещо като експеримент, при който в условията на четвъртата вълна ще се провери теорията за стадния имунитет.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ремонти с други хора в училищатата супер ние кскто винаги сме ок
1
1
 
5
 
! Отговори
Столична преди 2 години
община да се самосезира, защото използва снимка на дете за реклама на препаратите..и използва лозунга "ДАЙ РАМО на твоята най-добра защита! ВАКСИНИРАЙ СЕ!Сничкта е на страницата Столична община - Дирекция образование.