ГДБОП разби мащабна схема за фалшиви ТЕЛК-ове в София, задържани са трима лекари

Акцията е проведена в три столични болници
Обновена: 17 сеп 2021 07:37 | 17 сеп 2021 07:30, Анисия Иванова
143
ГДБОП разби мащабна схема за фалшиви ТЕЛК-ове в София, задържани са трима лекари
Снимка: БГНЕС

ГДБОП разби мащабна схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения в София. Задържани са трима лекари председатели на комисии. Акцията е проведена в три столични болници, съобщи БНР

Общо седем души са арестувани при операцията на ГДБОП. Трима от тях са председатели на ТЕЛК комисии и са лекари. Другите четирима са посредници. Те са водели при лекарите лица, които да бъдат освидетелствани като инвалиди.

Една от болниците, в които е проведена операция, е Университетската болница за активно лечение по онкология. Другите две са градски болници в столицата.

Сумите, които са били плащани за издаване на фалшиви ТЕЛК решения, са били в зависимост от социалния статус на лицата и са започвали от 1000 лева.

Операцията на ГДБОП е започнала вчера и е продължила и през изминалата нощ. Разпитани са десетки свидетели пред съдия. При акцията са иззети много документи и парични суми в големи размери.

По случая има образувано и досъдебно производство за организирана престъпна група с участието на председатели на ТЕЛК комисии.


143
Още по темата: акцияГДБОПТЕЛК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
0
 
! Отговори
Друга тема преди 3 седмици
Човек, който се мъчи, всъщност не трябва да бъди убит, а да му бъди помогнато да живее, да има реално бъдеще, успехи в живота !
135
2
 
1
 
! Отговори
... преди 4 седмици
Ми направете на лекарите заплатите като в нормалните държави и няма да има такива неща нещастници
134
1
 
5
 
! Отговори
ДА СЕ ПРОВЕРЯТ преди 4 седмици
ТЕЛКОВЕТЕ НА ВСИЧКИ И ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ САМИ ВСИЧКИТЕ СА НЕОСНОВАТЕЛНИ-КОЙ ГИ Е ИЗДАЛ-ХВАНЕТЕ ГИ ЗА ГУШИТЕ,КАКВО ЧАКАТЕ
133
4
 
2
 
! Отговори
US Immigrant преди 4 седмици
Президнетът трябваше да бъде арестуван за подбуждане на национална вражда и организиране на преврат срещу вятърни мелници. В една нормална държава подобни прови се санкционират незабавно. България не е нормална държава и е изключение от правилото.
132
0
 
0
 
! Отговори
фабриката преди 4 седмици
за кроасани ще ти приседне
131
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ГДБОП се праща за лекари със фалшифи документи За Брендо се праща служебен прокурор да дойде във съда на кафе .... За какво изобщо протестирате и вие не знаете
130
1
 
11
 
! Отговори
Американ преди 4 седмици
Отнемане да лиценза за тия и да заминават за чужбина, ако някой ги иска там изобщо!
129
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А нещо за президента да имат разкрития, че то неговото вече стана очевадно!?!
128
16
 
4
 
! Отговори
Корупция Радев преди 1 месец
Всеки ден излизат нови и нови данни за корумпираната държава на Румен Радев.
127
2
 
18
 
! Отговори
астора преди 1 месец
Като имаш 85% инвалидност истинска ,ама не си платиш получаваш 60% това е за сьд.Всички телк решения трябва да се заверяват в нелк за да няма такива терикати които печелят от човешкото нещасие
126
2
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
оле Боже!...ГДПОП "разкрило".."МАЩАБНА СХЕМА" за издаване на фалшиви решения от ТЕЛК!...Да не поверва чиляк!..."МАЩАБНА"?!..Па и я нарочили за.."ОПГ",без което не може да мине никое "обвинение"../дручко си е да заявиш че не си фанал двама корумпирани доктори,а..ЦЯЛО "ОПГ"../..Рушвети в това направление се използват НАВСЯКЪДЕ в България!..Обаче нашите "герои" фанали ТРИМА доктори В СОФИЯ,а в какво ще ги "обвинят",ще се види..Или по-точно НЯМА ДА СЕ ВИДИ..ВАЖНОТО Е ДА СЕ УДАРИ ТЪПАНА..
125
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Респект към хора загубили трайно работоспособноста си и имат желание да работятчестно да печелят парите си с труд. Жестоки и безмилостно мерки към работещи с купени болести-изоставяне на произвола на съдбата и никога да не могат да бъдат сигурни за утрешния ден. Изпитвам силно възмущение и омраза към хора с ТЕЛК, които нямат ни срам, ни съвест да нагло да демонстрират висок стандарт на живот и видимо добро здраве и настроение.
124
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До БолкаТи добре ли си? Работещите инвалиди с пенсии, били взимали пари от твоето дете? Че те се трудят да оцеляват физически, а не крадат, въпреки, че са инвалиди, що за злоба? А милиардите откраднати от крадливите олигарси и депутати не смеете да търсите, нали?
123
0
 
25
 
! Отговори
РОМОВЕТЕ В МААЛИТЕ преди 1 месец
И ТУРЦИТЕ В СЕЛАТА НА ДПС > СИЧКОТО Е С ТЕЛК
122
1
 
23
 
! Отговори
Анонимко преди 1 месец
До Анонименда се премахнат фалшивите ТЕЛК, защото са повече от реалните.А за привилегиите ще ви кажа само едно...те не могат да покрият всички лекарства и нужди на болните. И между другото много работодатели се замислят, когато сте с ТЕЛК дали да ви назначат. Пожелавам ви здраве от сърце! Дано никога не стигате до ТЕЛК!!!
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 120..... И,, златни,, кметове-лекари.
120
2
 
4
 
! Отговори
Къде преди 1 месец
само се въртите из тоя шоплук. Навестете и Делиормана. Тук няма пари и злато, но златна земя из Добруджа...
119
1
 
20
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 1 месец
Само в ТЕЛК-овете ли има КОРУПЦИЯ , или във всичко ?Защо сме НАЙ-КОРУМПИРАНАТА ДЪРЖАВА ,... и защо да си разваляме ''упеха'' от 1-вото място ?
118
1
 
7
 
! Отговори
Даа! преди 1 месец
РАЗБИТА СХЕМА , НА ПОВЕЧЕ СХЕМИ !
117
2
 
17
 
! Отговори
На бас че преди 1 месец
Лекарите ще се отърват с условни присъди и по 50 лв глоба на човек!