Засилен контрол в градския транспорт в София

Има линии с постоянни контрольори
27 сеп 2021 11:50, Петя Славова
25
Засилен контрол в градския транспорт в София
Снимка: БГНЕС

Центърът за градска мобилност засилва контрола по редовността на пътниците в градския транспорт в София. Проверките започнаха още миналата седмица.

Има автобусни линии с постоянен контрол. "По различни канали в ЦГМ се получават сигнали от пътници по отношение на гратиса. Все повече се засилва гражданският контрол на пътниците", обясни пред БНТ  Станислав Станков от ЦМГ.

След сигналите, става ясно, че засилени проверки ще има в целия градски транспорт, като в рисковите линии, а именно тролей №9, трамвай №7 и автобус №280 ще има постоянно присъствие на контрольори.

Проверката се осъществява от контрольори и от представители на общинска полиция.

За септември има завишение на сигналите, обясни още Станков. По думите му, контрольорът няма право да санкционира за поставане на маски, а само за редовността на пътниците.

От Центъра за градска мобилност призовават пътниците на бъдат редовни и да носят защитна маска в превозните средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
4
 
! Отговори
Софианец преди 2 години
Днес посетих ЦГМ 1 работи,30 го чакат от вън,е как да са снабдени пътниците с превозен документ,като рибата мирише от към главата.Да не говорим,*** население се вози гратис,и никой не си прави труда да ги проверява.Явно на ръководство и трябва още за и се налива акъл,защото не е достатъчно.Пътниците в южните квартали винаги са снабдени карти,билети.Но *** население няма скоро да се интегрира.в цяла София, Бай *** не се проверява и се возят на гърба на платежоспособните граждани.
16
10
 
18
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
Продажба на билети и кондуктори в градския, както е във Варна. Който не иска да си купи билет, да го изритват учтиво навън.
15
1
 
30
 
! Отговори
Гражданин с позиция преди 2 години
ЦГМ вероятно е инструктирал проверителите в автобус 310 пълен с малцинствата за Филиповци да не ги санкционира! Те си ползват автобуса 310 като лично превозно средство,всички без изключение пътуват без маски ,без билети ,окупирали половината от седалките, слушат музика/не класическа/ на говорител,и ако някой се престраши да им направи забележка се сблъсква с аругантно и грозно отношение! Шофьорите също неглижират поведението им, въпреки ,че им пречат на отговорната работа!
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сивчо - Същото е и в Пловдив, особео като има срещи на Локото .. влизаш, ядеш 2 шамара, излизаш разреван, викаш "ша съдя", ама ко ша съдиш, акто трима са полицай, двама са адвоката, друг е прокурор ...ше усъдиш на дедо си девияяя, ахахахххххаааа!
13
1
 
33
 
! Отговори
Сивчо преди 2 години
До Признавам си И в трамвай 10 е така, контролата не смее да влезе. Веднъж двама се объркаха и влезнаха, ама веднага се върнаха,след като видяха кой се вози в трамвая.
12
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
рейсовете за махала христо ботев до летището, никога не смеят да проверяват, трам всичко е гратис, *** пак българите им виновни
11
10
 
30
 
! Отговори
айде нема нужда! преди 2 години
За една спирка в мръсен и раздрънкан трамвай трудно ще им дам 1.60.
10
9
 
15
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Супер е да има контроли даже има държави и градове (например Люксембург) където в данъците ти е включен и такса за градски транспорт. Да го видим баче Киро дали ще върти из центъра със запорожеца, ако си плаща метрото всеки месец. Ще зарежете и коли и лукс, а накрая и града чист и задръствания йок.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само проверяваме, глоби - не )))
8
0
 
52
 
! Отговори
Умберто Жеко преди 2 години
Хахаха, а в метрото е най засилен контрола, щото там са бели и всички са с билети. По цветните линии контролата е инструктирана да не припарва. Да живее Фандъкова.
7
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да засилят контрола по носене на маските.
6
3
 
63
 
! Отговори
Признавам си преди 2 години
Возя се в 20 и 22, трамваи са това. Билетче не си взимам от 2 г. не съм, защото в същите се возят малцинствата от Факултета към центъра на София. Не съм балът който ще плати, при условие, че всички в трамвая са гратисчии. Съответно за тези 2 г. контрола не е влизала- пътувам сутрин и вечер. Заповядайте да ме хванете от общината...ама май нямате топки да влизате в линиите които извозват електората....
5
1
 
61
 
! Отговори
я преди 2 години
Така ли, и къде тогава са контролите по линиите към Люлин? Хванали се да проверяват 280, където се возят студенти и всичките са редовни, защото месечната карта е с много ниска цена и влезли в трамвай 7, където се возят бели и нормални работещи хора от хубави квартали? Е, много лесно искат да им е, нека се качат е 6-цата, нека влязат в 310, 309? Защо така бе, ЦГМ???
4
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм се возил в градският от 1995 година. Билетчето тогава беше 50 лева. По това време започнаха да унищожават банките и спестяванията на хората. Имах 10 000 лева Живкови пари Това бяха много пари равняващи се на сегашни 100 000 лева които инфлацияята ги унищожи. Всичко беше изчислено за да направят народа мизерен и беден О тогава вървим само надолу и копаем дъното. Всичко се прави умишлено за да ви държат в примката на мизерията. Мизерен народ се управлява. Богат НЕ..
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а кога заплатите ни ще са като в Германия?
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре да са на заплата и да събират парите на място, както в малките градове. Така тези които си плащат и Столичния автотранспорт ще са доволни.
1
10
 
30
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Това е расизъм!!!