Търси се концесионер за ремонтираната минерална баня в Банкя

Таксата ще е 12% от оборота
31

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ремонтираната и възстановена минерална баня в Банкя ще се управлява от концесионер. Засега това е предложение, с което излиза работна група от експерти и представители на Столична община. Вече е готов докладът и ще бъде внесен в СОС, съобщи Столица.bg.

Концесионната такса ще е 12% от оборота и не по-малко от 220 000 лв. Друга важна подробност е, че управляващото дружество ще трябва да инвестира - до построи 25-метров басейн, които ще е с минерална вода.

Възстановената и ремонтирана баня в Банкя е в процедура за акт 16 След 2 години "карантина" вече се наближава денят, в който първите посетители ще влязат в минералната баня. Емблематичната сграда бе потънала в руини повече от 10 години, но СОС намери решение и с публично частно партньорство успя да възстанови перлата на Банкя.

"Едно от най-важните изисквания към кандидатите ще бъде да имат опит в управлението на обекти в сферата на СПО и балнеолечението. С отварянето на банята за посетители очакваме в Банкя да идват повече хора и местният бизнес да се съживи. На практика банята създава Банкя като курортно градче. С ремонта и възстановяването като сграда и дейност ще се генерира и допълнителен приток хора", коментира кметът на Банкя Рангел Марков пред Столица.bg.

Банята бе възстановена и готова за ползване още през пролетта на 2020 г., но заради епидемията от COVID-19 откриването бе отложено, а изборът на формата на управление се забави.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: банябанкяконцесия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
3
 
! Отговори
Банкя преди 2 години
Може да е като Карлови вари или Баден Баден, но с много по-често въздух и по запазена природна среда! Само че техните управници не си оставят баните да се рушат. Добре, че са Данчето и Бойко да го възстановят!
22
0
 
1
 
! Отговори
ТестКит преди 2 години
Наистина прекрасна сграда!
21
0
 
2
 
! Отговори
Lan преди 2 години
Красива сграда!
20
0
 
5
 
! Отговори
Ст@м@т преди 2 години
Това е БГ бизнеса - всичко наготово, затова нито еднаБГ фирма не може да се конкурира на запад, щото там никой не дава на готово!
19
1
 
7
 
! Отговори
Ст@м@т преди 2 години
Така се прави!!! Поредния ремонт за сметка на данъкоплатците и после на сладка концесийка!! Някой яко ще пере парички в банята!
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 23 Абе факт. Държавата поверява на Нинова управлението на техноимпекс, тя го придобива. Ако в това не виждаш конфликт на интереси, значи си влюбен в нея.
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПрестанете да лъжете, гледах документите , абсолютно нищо не е крала Нинова, дори и ги осъди за подобни разпространявани лъжи!
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко бе той нали е от там ше намери кой да му пълни чекмеджето
15
0
 
8
 
! Отговори
Жо преди 2 години
През 2008 г. Столична община обявява 25 годишна концесия за Централната баня, като концесионерът трябва да плаща по 400 000 лв годишно, плюс това трябва да направи инвестиции в обекта за още 9 000 000 лв. До днес, вече 13 години никой не пожелава концесията .За банята в Банкя искат 220 000 лв годишно, плюс построяването на 25 метров басейн. И там ще бъде същото. Една проста сметка казва, че цените за услугите трябва да започват от 10 лв нагоре и да достигат до 80 лв за масажите!
14
4
 
14
 
! Отговори
Грабеж преди 2 години
Странно ремонтират я с народни пари а после я отдават на концесия, много изгодно за някоя мутра!!!
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичуи и аз така мисля го направя, ше си ремонтирам апартемента, и ако мое некой от вас да го земе. Само като го дава под наем 12% за мене.
12
2
 
6
 
! Отговори
Грую преди 2 години
Бате бою ще има къде да го масажират :)
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така стана и с техноимпекс. Държавата назначи корнелия да го стопанисва. Тя пък взе, че го открадна. Та така с държавното - дори и социалистите го крадат.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До klmАко има и спортни и развлекателни съоръжения, масаж, слънчеви уреди, ресторант и други екстри, а имат и прекрасен парк, може и да тръгне добре!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНе е точно така,много сгради се разрушиха в страната,именно защото им искаха скъпи наеми и хората не ги вземаха или се отказваха да ги ползват,постепенно сградите се превърнаха в риуни, някои тях бяха дори луксозни сгради, ако бях аз щях и безплатно да ги дам,поне да бъдат поддържани и някой да се грижи за тях, 12% за банята са добре, защото само през зимата ще коства доста за отопление,данъците на сградата също не са малки на такъв голям имот,а в София данък-сграда са и големи суми
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не се намери концесионер, ще намалят цената наполовина.
7
1
 
9
 
! Отговори
klm преди 2 години
До АнонименЗащото държават в повечето случаи е лош управител. Ще назначат калинки, които ще взимат заплата без им пука, как да привлекат клиенти. Тя заплатката ще си им тече и накрая банята ще е на загуба.
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начи, правиш готова сграда, ремонтираш я и вместо да я ползваш и печелиш си търсиш някой който да запази 78% от оборота за себе си... Защо ?!
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5 Анонимен 602 лева на ден само концесията. Няма как да стане, освен, ако някой не я направи от баня на пералня. ДА НА ИЛИ ЗА ПАРИ! ТАМ ИМА МОЩНА ФИНАНСОВО ТИКВЕНА КОРПОРАЦИЯ!
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде отваряйте я тази баня, че се вкиснахме вече.