Третата линия на метрото ще бъде разширена с нови шест спирки

Приетият вариант на трасе е с дължина около 6 км
25
Третата линия на метрото ще бъде разширена с нови шест спирки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Третата линия на метрото ще бъде разширена с нови шест спирки. Това се разбра след заседание на Комисията по транспорт и пътна безопасност към Столичната община, информира "Труд".

Предложеното разклонение не е заложено в действащия Общ устройствен план на града и е прието вследствие на подробни проучвания и моделиране на прогнозните транспортни натоварвания. Проектът за изменение е изпратен по компетентност за приемане от Министерския съвет.

Приетият вариант за разклонение обхваща участъка от Военна академия “Г. С. Раковски” по ул. “Гео Милев”, бул. “Асен Йорданов”, пред МФСЗ “Арена Армеец София”, бул. “Цариградско шосе” до пътния възел на бул. “Цариградско шосе” с ул. “проф. Петър Мутафчиев” в границите на административни райони “Оборище”, “Слатина” и “Младост”.

Приетият вариант на трасе е с дължина около 6 км и дава по-добри показатели по отношение на превозени пътници и спестено време за ежедневни пътувания на голям контингент хора. Разширението на линиите на софийското метро няма вероятност да окаже значително отрицателно въздействие върху околната среда и човешкото здраве, пише в доклада на главния архитект Здравко Здравков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: метроспирки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна глупост е плана на цялото метро! Няма директна връзка летище - централна жп и автогара. Няма северен район летище до център. Само се правят спирки около бизнес центрове а от кварталите да ходят като гламави.
21
4
 
6
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Трасето на тази част от третият лъч ,се отклонява от основното точно до главният портал на ВА.Първата спирка ,ако се броят от центъра е в подлеза до 31у-ще,втората до 93у-ще,кръстовището на Гео Милев и Коперник,третата на кръстовището на Гео Малев и бул.Слатина ,четвъртата на запустелият и тънещ в разруха Плувен комплекс ,петата при Арена армеец,а шестата при голямата спирка на градският транспорт при Окръжна болница на Цариградско шосе
20
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, че никой не се интересува да стига до институтите метрото, това Технически, лесотехнически, икономически, не там да се блъскат в автобус 280 и туй то. Даже на спирка Г.М.Димитров където от метрото се прехвърлят на рейс няма и навес, направиха някакво разширение на тротоара, но навес НЕ.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С новите цени на тока ще се движи по един влак на кръгъл час... Центъра за градска мобилност е фалирал...
18
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 6 км ще направят 6 спирки... Голямо папу ще падне пак за онези дето им предплатили без договори, а те не си плащат на работниците.
17
16
 
11
 
! Отговори
Pesho преди 2 години
Това трябваше да е първата линия на метрото - да дублира Цариградско. Ама нали трябваше да минава покрай Руското посолство, та затова...
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12, вие сте набор на тато. Работещият ЦУМ е един от първите ми ярки детски спомени. И най-вече - сладкарницата на тавана.
15
0
 
0
 
! Отговори
14 до 9 преди 2 години
Беседка! Грешен клавиш!
14
0
 
7
 
! Отговори
именита преди 2 години
Под "Сатина" да нямат предвид ж.к. "Христо Смирненски"?
13
4
 
12
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Спирка пред вашит вход не искаш ли? Така лисе прави метростанция на метро бе мозък,явно невръстен? Това да не е градинска бесетка или автобусна спирка!? И на мен не ми е удобно ,че пред нашия блок няма спирка ,но никой не протестира и ходи ,,цели 300-400метра до спирка ,,Европейски съюз"!
12
11
 
23
 
! Отговори
ДО 7 преди 2 години
Помня София от както се строеше ЦУМ. Ако всички кметове и СО,, крадяха" по твоя начин,щяхме да сме отдавна европейски град!А не Метро-две дупки и това беше!Вмирисан и дрънчащ,вечно закъсняващ транспорт.Допотопни бакалии и плод зеленчуциИ панелки,панелки,панелки! А сега се напълни и със недоволни!! селяни .
11
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно тази част на града има нужда от метро. Линията е добре планувана.
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Метото е най-екологично чистият транспорт.
9
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос: Защо предвид ремонта на трамвайното трасе на трамвай 5 не пуснахте спирка на метрото някъде по същата линия? същия ремонт ще продължи минимум още година, а ТМ 5 е най-използваната линия на градския транспорт в София. Все пак мозъците от СО решиха да направят спирка буквално в нищото в кв. Овча купел на кръстовището на Линкълн и Възкресение... Боб ли хвърляхте за да изберете тая локация, бе? Или на кафе гледахте? Що за хора бачкат в тая община и ги решават тия работи?
8
13
 
33
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Сельовците са си сельовци,като теб вмирисан селянино! Защо се пънете да пъплите и се настанявате в моя роден град,а след това го плюете. Точно вие го вмирисвате и пренаселвате.Аз съм тук от 73 години и по добре от теб знам кое как е и какво стана с премахване на софийското жителство !Вижзам мурафетите ви и слушам миекането ви всеки ден!.......Като не ви интересув София, стойте си във вашето село,хич не ни интересувате и......върни овцете!
7
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно е желанието на СО да продължи краденето на евро-пари! МС трябва да откаже финансиране с държавни и евро-средства!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще стига до спирка Окръжна болница.
5
31
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Бойко! Очакваме нови линии!
4
4
 
27
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Браво
3
4
 
24
 
! Отговори
Ник преди 2 години
До Анонимен 2Явно и тебе те интересува, щом си прочел, бебешки памперс такъв. Като не си от столицата, от къде си уважаемо градско чедо? Ти да не би да си от с. Задно вУйно, че много знаеш, а....