Въпреки заболеваемостта: Без маски на Централна жп гара

София вече се намира в тъмночервената зона
17 окт 2021 18:40, Нели Христова
60
Въпреки заболеваемостта: Без маски на Централна жп гара
Снимка: БГНЕС

Масово пътниците, пристигащи и занимаващи от Централна жп гара в София, не носят защитни маски, макар носенето им в закрити обществени места да е задължително, предаде репортер на БГНЕС.

Въпреки че страната се намира в пика на четвъртата вълна на Ковид кризата, пътниците, които пристигат и заминават от Централна жп гара – София не носят маски. Когато хората бъдат запитани защо са без маска, казват, че имат маска и ще си я сложат веднага. Други пък дори нямат представа, че е задължително носенето на маска, защото са транзит.

Има и изключения. Кирил Соколов е с маска и казва: „Така като гледам госпожата отзад – изобщо не се спазват мерките. Това е оставено на собствен избор, за съжаление, а не би трябвало, при положение, че сме на обществено място, още повече – затворено”.

Хората, които слизат от бързия влак от Варна, пристигащ в ранния следобед също са почти всички без маски.

София се намира в тъмночервената зона по заболеваемост от COVID-19. За последното денонощие заболелите в страната са 1867 души. 85,54% от новите случаи, установени през изминалите 24 часа, са на неваксинирани лица, сочат данните на Единния информационен портал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
26
 
13
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
Така ще е. Цяла година си играем на избори, а служебните правителства на *** се занимават само с чегъртане на ГЕРБ. Това е комунистическата демокрация. Тези са синовете и внуците на червените кхмери,които измъчваха и убиваха инакомислещите по концлагери, сега чегъртат.
22
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те от летището, като пристигаш и ако дадеш положителен те пускат с едно предписание да си ходиш у дома, както намериш за добре, градски, междуселски, БДЖ та за едни маски на гарата ли сте се притеснили.
21
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
държава на 80% дebuли
20
27
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на народа само така никога не носете тия убийствени маски няма никакъв вирус само лъжат хората за да се заразяват повече няма да носим никакви маски и неви искаме никакви ваксини и и лекарства стига с тоя лъжлив цирк и верус ебетеси майката вие долни просяци неискаме нищо няма да носим никакви маски и пълна забрана за всички ваксини и лекарства ай марш няма никакъв вирус и никога няма да ви вярваме за нищо на света проклети убийци
19
13
 
25
 
! Отговори
Вьпрос преди 2 години
И как помагат маските - след като лекари и сестри в изцяло защитно облекло се заразяват
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Журналистите да проверят как се спазват мерките във Втора градска болница. Например в отделението по нервни болести на 4-ия етаж няма калцуни от 2 седмици, навсякъде в болницата се влиза и излиза кой откъдето и както може.
17
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В автобусите няма никакъв контрол
16
9
 
25
 
! Отговори
14 преди 2 години
До до 9 ... и какво доказаха . Че можеш спокойно да си почешеш носа като си пъхнеш пръста през някоя от големите дупки отстрани на маската докато си с нея на лицето ... ама иначе спирала вирусите успешно .... Наивник.
15
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само тсм и не само от сега така е отначалото щото няма контрол всичко е фалш както и ковид зоните тсм се плсща теста и не се правете на изненадани и безплатни л-ва няма Фалшива държава фалшиви мерки за пред кого явно не са пред нас вдички ги видвхме явно е за дред ЕС
14
6
 
24
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Диво племе сте,западняците ги покорих лесно както Осман паша ви покори вас едно време,но на мен ми дадохте отпор!!
13
14
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
пий си бирата и не филосоствай ! Мри си в мизерията и не ни занимавай с проблемите си !
12
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои ги носят тези маски по няколко месеца ез да ги сменят, толкова ги пазят.
11
14
 
8
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
хората толкова пъти го доказваха ама на *** човек каквото и да му кажеш файда нема !
10
5
 
34
 
! Отговори
Доктор Бирата преди 2 години
Ако погледнем пандемията от към добрата и страна ще видим че откакто е започнала в България НЯМА НИТО ЕДИН починал от естествена смърт.Преди това магически изчезнаха ВСИЧКИ болни от грип . Някъде около 30-40 хил за зимен сезон.Не че великите ни доктор-професори могат да различават Ковид от грип... ама с голяма вещина определят вариантите на коронавирус че даже и правят предсказания кога ще дойде у нас и ТОЧНО колко хора ще умрат... След месец забравят какво са казали, ама това друга бира ...
9
15
 
16
 
! Отговори
1-20 преди 2 години
Безсмъртните ваксинирани селяни пристигат в София. Мила родна кратинка.
8
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 3: ти си май един от тях......на неко да му дреме кой е с маска и кой без маска????на мене ми се иска да се заразя, ама ей на все не става.....
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Момо Те наистина ваксинираните направо си умират.
6
22
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Това са хора ваксинирани, преболедували или с отрицателен тест. Здрави са и имот документ, затова да без маски.
5
5
 
24
 
! Отговори
Момо преди 2 години
Остава да разберем и колко от наистина ваксинираните лица са заболели, защото иначе в България ваксината се оказва много неефикасна в сравнение с другите страни.
4
2
 
40
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Журналистите масово не носеха маски в Народното събрание, а тръгнали да обсъждат хората.