Спад на клиентите в моловете, очакват се огромни загуби и фалити

Голяма част от служителите закъсняха за работа, защото се тестваха
22 окт 2021 16:05, Ния Христова
223

Опашки от хора, които чакат да се тестват, се извиха пред моловете. Служители и клиенти чакаха с часове, за да се тестват и да могат да влязат. 

Много служители закъсняха за работа, за да могат да си направят необходимите тестове. 
 
Пред един от моловете са направени над 120 проби на клиенти или служители.
 
"Ваксинирах се отдавна, бях една от първите ваксинирани. Около мен повечето хора са ваксинирани, за момента не съм изпитала никакви затруднения, достъпът до моловете е изключително стриктен. Не мога да задължа никого да се ваксинира, това е въпрос на личен избор, имам ваксинирани и неваксинирани служители. Целият този процес затруднява изключително много работата, отворихме по-късно, доста търговски обекти въобще не отвориха", каза пред Bulgaria ON AIR собственикът на магазин Валя Веселинова.
 
Според нея има и драстичен спад в потока на клиенти.
 
"Повечето хора не са ваксирани, останалите не желаят да чакат на опашки. Други са стресирани от самата ситуация. Загубите са страшно много и те не са само финансови. От началото на пандемията има много фалирали търговци. Предвиждаме, че сега може и да до 100% спад, тъй като много клиенти няма да дойдат. За едни бизнеси се изискват сертификати, а други - не. Държим тези "зелени сертификати" да важат за всички", категорична е Валя Веселинова.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
24
 
! Отговори
Белфегор преди 2 години
И на кой му пука? Без това на тия заведения, молове и дискотеки ходят само безмозъчни тв,ари.... Друго си е да си стоиш у дома и да си пуснеш Блек и Дед метъл като нормален човек!!!
47
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма да фалира. Матреала да се вземе в ръце. Да оди да се боцне. Милиарди по-света се боцнаха с "бозата". И нищо им няма. Та това по отношение колко са готови ваксините. Пушат от наргилета и не знаят какво са им сложили там. Пият алкохол дето не знаят в кой склад е смесен. Ама васината била "боза". Иначе матреала да потърси отговорниост на тези, дето миналата година вдигаха юмрук и ги бунеха срещу мерките. Ами умициии, други мерки няма! Има сребролюбци и без никаква съвест политици.
46
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държим тези "зелени сертификати" да важат за всички", категорична е Валя Веселинова - не е важно на мен да е добре, ама поне и на Вуте да е зле
45
15
 
15
 
! Отговори
мак преди 2 години
Като мине първоначален шок хората пак ще ходят по молове. Досега имаше хленчене заради туризма, кръчми, хотели, от днес ще има за молове. Не може да има спад 100%, защото доста хора имат сертификат и ще продължават да пазаруват там, така че няма смисъл от рев. Но май стана модерно, т.лупа го няма, юруш да обвиним де що живо.
44
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жена ми работи в мола на цариградско и снощи каза , че за цял ден магазина им имат 130 лева оборот, а предните дни са имали около 2 хиляди.
43
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАТО ГЛЕДАМ ТАЗИ КРИЗА УДРЯ САМО БЪЛГАРИТЕ...ТЕ ИМАТ ОГРОМНИ СМЕТКИ ЗА ТОК,ТЕ НЕ МОГАТ ДА СИ ПЛАТЯТ СМЕТКИТЕ ЗАРАДИ НАМАЛЕНИ ДОХОДИ,ТЕ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ОТОПЛЕНИЕ,ТЕ СА ЗАСТРАШЕНИ ОТ ФАЛИТ...А РОМИТЕ ЗА ТЯХ НЯМА КРИЗА И НЯМА КАК ДА ИМА, КАТО ГИ ГЛЕДАМ ЕДНО БЕЗГРИЖИЕ,ЕДНИ ЛИМУЗИНИ ХВЪРЧАТ ИЗ МАХАЛАТА,ЕДНИ ПЪЛНИ ТОРБИ ОТ "БИЛЛА"...АБЕ РОМ ДА СИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА.
42
11
 
4
 
! Отговори
новософиянец преди 2 години
у моловете е живото , не моем ли да улезнем ,,,,,край !
41
4
 
34
 
! Отговори
Сега е време преди 2 години
да се устои! Покажете ли на господарите си, че принудата работи - оставате завинаги роби!!!!
40
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прости сте, кифли и прости ще си останете. На вас като ви е зле, дайте всички да са потърпевши. Това, че за да ви посещават надценените магазини, се изискват тези безумно фашистки сертификати, не значи че трябва навсякъде да се въведат. Точно обратното, никъде не е морално, легално и логично да се изискват.
39
3
 
1
 
! Отговори
Руми преди 2 години
До АнонименОще снощи.
38
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тези молове, вижте културните институции колко са празни след тази глупава заповед.
37
12
 
13
 
! Отговори
корзакобид преди 2 години
Каква смешна държава, щом икономиката е молове и кафенета.Аз имам зелен сертификат СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ
36
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харесва ли ви промяната . . . ПП - Пълен Провал . Пак гласувайте за фуражките, кирчовците и чалгарите
35
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се ваксинирам русо момиче. С твоето робско мислене и главата ще си дадеш под гилотината.
34
6
 
25
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Отдавна има онлайн пазаруване. Е, турските б.ок.луци с 400% над Ценка няма как да направят онлайн магазин и е нормално да фалират. Така е по-добре, защото ще дойдат истински търговци на тяхно място.
33
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, те продължават да се тестват, за да не се "набодат на иглата и да станат роби на Бил Гейтс"!
32
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, не - ръст ще има след като 80% от българите са отрезани от моловете!
31
4
 
11
 
! Отговори
Реалността преди 2 години
До 26 моля да помислиш малко преди да пишеш! Дали като те затворят и те обезпечът реално ИЛИ като ти ограничат клиентите само до 10% Е ЕДНО И СЪЩО???? С 10% ще можеш ли да си платиш...наем, ток и други????
30
9
 
27
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Трябва да си с доста куха кратуна,за да се набуташ в МОЛ-а в най-голямата зараза.Може да си поръчаш всичко с доставка до вкъщи и да не рискуваш заразяване.
29
5
 
17
 
! Отговори
оставете ги ваксите преди 2 години
Твърде плиткоумни са за да осъзнаят, че всичко е навързано в бизнеса. Като ги пратят майките има на квартира ще разберат.