Туроператори на протест, искат отваряне на процедура за помощ

Гласуваната подкрепа за тях трябва да се усвои тази година
23

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Туроператори и хотелиери излязоха на протест пред Министерството на туризма. Те настояват да бъде отворена процедура за подпомагане на фирмите със сумата от 42 милиона лева.

Тези средствата трябва да бъдат използвани и за обезщетенията към клиентите за неосъществени пътувания.

В последния актуализиран бюджет от Народното събрание бяха гласувани 71 000 000 лв. за туризма. От тях в момента има процедура само за 30 млн. лв., а за останалите, според туроператорите, няма сигурност, какво ще се случи.

Гласуваната помощ за туроператорите трябва да се усвои през 2021 година. Ако това не се случи, средствата ще се върнат в бюджета и няма да достигнат до фирмите, се опасяват от бранша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво им пречи да работят? Има ваксинирани да им организират екскурзии!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви помощи за туроператори и превозвачи! Нека всички се обединят и защитят правото на Европейските граждани са свободно пътува, работа и ърговия. Иначе да фалират, защото ще им дадат пари само ако си ознудят персонала да се боде.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милионерите искат милиони ,гадове
17
0
 
3
 
! Отговори
Голям Тур преди 2 години
Протестират за пари, които евентуално щели били да върнат на измамените си клиенти.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата години си купих самолетни билети до Париж през туроператор. Дойде ковид, локдаун, отменен полет и тнт. Нищо не съм получил обратно. Никаква помощ за тези.
15
0
 
5
 
! Отговори
ss преди 2 години
значи тур операторите не връщат пари защото са били платили на хотелиерите, значи са си прибрали процента и сега сакат пари от държавата която плаща на застрахователите дето връщат парите на засегнатите туристи ...
14
1
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Никви пари за тия. Да дигнат цените и да си избиват от ввксинираните. Нали постоянно се хвалят как обикалят кръчмите. Държавата не е длъжна да им плаща, има форс мажор, да са си избрали друг бизнес.
13
0
 
16
 
! Отговори
Значи преди 2 години
Клиентите са платили,туроператорите са "усвоили" парите,а сега държавата да плаща обезщетенията?А държавата пари няма- това са парите на данъкоплатците.Не искаме да плащаме далаверите на тия измамници.
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВ ВИКА "МУТРИ ВЪН'', И "ГЕРБ КРАДАТ"ОБАЧЕ НЕ КАЗВА КОЙ ПЛАЩА БИЛБОРДОВЕТЕ МУ КОИТО НАДХВЪРЛЯТ 600 000 ЛВ НА МЕСЕЦ- ИЗЧЕЗНАХА ПАРИТЕ ЗА МАГИСТРАЛИТЕ И ЦЪФНА РАДЕВ НА БИЛБОРДОВЕ- ЕТО ВИ ПАРИТЕ ДРАГИ СТРОИТЕЛИ, ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ С ПОЗДРАВА ОТ КРАДЕВ.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А приходите им това лято къде са? Всички говорят , че толкова много туристи не са виждали отдавна ? С част от печалбата от този сезон ще си покриете част от предходните загуби. Колко данъци и такси ви намалиха. По колко други мерки ви платиха.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми е ясно защо трябва да се плащат обезщетения? Туроператора е продал почивка, платил е на хотела, прибрал си е печалбата. Сега държавата от нашите данъци трябва да плати връщането на парите на туриста тези туроператори застраховки нямат ли? Да си търсят парите от хотелите или както някой писа по-долу всичко е добре измислена схема. За плащане на данъци и осигуровки никой не можеш да хванеш, ама за обезщетения всички се нареждат.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как па тия *** изнемогват, сервитутките изнемогват.. Само лекарите никой не ги жали
8
3
 
5
 
! Отговори
Радев, вън! преди 2 години
България е пред разпад, не знам какво ще се случи до изборите, ако оживеем , да изгоним зелените чорапи. В състояние на свободно падане сме, всички. Българите не заслужаваме това, което ни се случва. Но да му берат греха тези, които докараха на власт хасковския ***. Този човек е абсолютно неадекватен, има ли някой още, който не го е разбрал?
7
0
 
10
 
! Отговори
НКК преди 2 години
Ако всички плащания на изнемогващи мастити работодатели, хотелиери, ресторатньори, туробиржии и др. бе вързано с платени от тях данъци и осигуровки на наетите от тях хора нямаше сега да реват и искат от държавата да им плаща за фиктивни загуби. Тогава честните щяха да получат каквото им се полага, а сивото щесе да се спотайва и да си млчи, защото тези пари които им се дават са от джоба на честно работещите българи.
6
1
 
9
 
! Отговори
Дядо Коледааа преди 2 години
искам да искам да си искам... както казваше Снежанката в рекламата на Кредисимо, та и тия хотелиери с автопарк за милиони, ама иначе искат
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тези ли? Явно е някаква мода, да излизам и аз. Искам да искам.
4
0
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Искат безплатни кирки и мотики.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберски номерЦа. Всичко е фиктивно при тия "хотелиери", с фалшиви резервации за нощувки сега искат милиони компенсации. Точно собствениците им (членове на ГЕРБ) измислиха тази схема за крадене на пари.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им се дава най после каквото трябва, не само да бият барабана и да им клякат някои.
1
0
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тия взеха вече народа нищо не е взел