25 ОУ в столицата се руши, опасно е

Започнат е ремонт, който не е довършен
1 ное 2021 11:25,
11
25 ОУ в столицата се руши, опасно е
Снимка: 25ou.bg

25 ОУ „Д-р Петър Берон“ в столичния квартал „Лагера“ тъне в разруха и е опасно за децата, които учат в него. Тъжната констатация прави Любомир Богданов.

„Провокира ме безхаберието на властимащите. Училищната институция е оставена на произвола на съдбата. Сградата на училището е в трагично състояние, а това е училище с над 100-годишна история“, разказа пред БНР той.

Богданов поясни, че преди години е започнал основен ремонт на сградата. Трябвало е да се сменят покрива, дограмата и канализацията. Имало е проект да се изгради ново игрище и да се премахне старото.
В разговор с техническия екип, Любомир разбира, че реконструкцията ще започне с укрепване на сградата, тъй като е стара и опасна. Ремонтът обаче продължил съвсем кратко.

„Те работиха седмица, две, месец, събраха си багажа си тръгнаха. Към днешна дата сградата има нужда от още по-сериозен ремонт. Събрахме се родители, намерихме дарител и решихме сами да довършим ремонта“, сподели Богданов.

След среща с директорката на училището, те разбират, че не могат да направят безвъзмездно ремонт на сградата.

„Тя ни обясни, че това е сграда от национално значение и ние по никакъв начин не можем да я пипаме“.

Богданов разказа още, че собственик на сградата е район „Красно село“. След десетки опити да разговарят с кмета Росина Станиславова, успяват в началото на тази година.

„Тя по категоричен начин ни обеща, че ще съдейства за този казус, че не е необходимо ние да влагаме, а това е ангажимент на общината“, каза Любомир.

След назначена проверка от Столичната община е установено, че сградата е в тежко състояние. Отговор обаче кога ще започне ремонта все още няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: софияРушене25 ОУ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
ВАЖНОТО Е НА СЕВДА ТВ.ПРОГИМНАЗИЯТА В БИСТРИЦА ДА Е ЗДРАВА
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали дискотеките и гей клубовете, ще са с луксозно обзавеждане и луксозно ремонтирани, та едно училище! На кой му пука за училището. :)
6
2
 
8
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Училището трябва да има вид на истински паметник на културата - да падат тухли и мазилка с грохот, евентуално в бъдеще поне част да е без покрив и да има вътрешно озеленяване.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4 Е, ти недей да теглиш ипотека и живей на квартира. Какъв е проблемът?
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега вижте цената на квадратен метър за жилища и самите цени на жилищата в квартал Лагера и ще Ви стане ясно в каква безумна среда на живот живеят хората ,семесйтвата с деца...какво плащат и каква среда получават и после пак теглете ипотеки за 15 живота
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2, ти си неграмотен, така че въобще не се обаждай.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По важно е да се дават пари за близалки и тестове на децатаЩе ги искараме на полето да учат
1
1
 
12
 
! Отговори
... преди 2 години
Като ни е топ кметицата,така ще е ... коза убита