Търговци пред фалит в "Гео Милев"

Не мога да дам никаква алтернатива, заяви кметът
18 ное 2021 09:03, Петя Славова
24
Търговци пред фалит в "Гео Милев"
Снимка: кадър, БНТ

Фалит очаква търговци от столичния квартал "Гео Милев", тъй като са принудени да събарят търговските си обекти. Причината -  изтекъл 10-годишен срок на договора за отдаване под наем на общински терени.

По думите им, те са разговаряли с кмета на район "Слатина" Георги Илиев, който им обяснил, че трябва да бъдат дадени на търг.

"Никой от нас няма къде да отиде, няма как да преместим бизнеса си, тъй като сме девет обекта в масивна сграда. Всяка администрация се прави, че не съществуваме, обясни пред БНТ Ивайло Грозданов, собственик на магазин. По думите им, 30 години общината е взимала наем и сега ги оставя на улицата.

Той допълва, че търговците вече са подали молба в общината и се надява да се стигне до по-добро решение за обектите им.

От районната администрация вече са задвижили процедурата за стартиране на нов търг.

"Не мога да дам никаква алтернатива, защото теренът е на Столична община и решенията се взимат единствено и само от СОС. Миналата година получихме нареждане това да бъде премахнато", обясни пред БНТ Георги Илиев, кмет на район "Слатина".

По думите му, теренът е предвиден за преместваеми обекти, а как се е стигнало до строеж на масивна сграда, не може да се обясни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тая държава освен търговци, хотелиери, ресторантиори, плейдмеики, спортисти, актьори и политици сякаш няма други хора. Това са най важните особи в обществото, затова и сме на това дередже.Едно време Тошо въведе упк то за да възпитава работните навици, сега всеки втори е вишист с фалшива диплома желаещ заплата по висока от тия в западна Европа. Господа нямаме нужда от дюкяни и заведения а от производството и индустрия иначе и по зле ще става
15
0
 
3
 
! Отговори
aaa преди 2 години
В Слатина положението е тотално извън контрол.Масово се строи в междублоковите пространства, които са предназначени за градинки или детски площадки. И всичко е легално. Парка е тотално занемарен, как не намира общината малко пари за поддръжка не знам. В този парк има стотици хора всеки ден.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като преди 10 години са знаели че подписват срочен договор , защо има да се правят на изненадани?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има решение- на битака има свободни места
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в парк Гео Милев,в едното кюшенце изникна паркинг,на наш човек,да снася кинти, иначе е за удобство на живущите. Точно пък до паркинга,гнусна караванка с кибапчита,клиентите й спират на самото кръстовище,да се нагюмтят с мазнотии, автобуси и автомобили едва минават,но на ушев не му пречи, щото и той муа кюфтаци там, сигурно по тънката лайсна,че нали е орган.
11
0
 
13
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
От целия ми сблъсък с общинска администрация съм стигнал до един извод - районните кметове са усмихнати физиономии за снимки с приключили ремонти и нищо повече. На всички други въпроси отговорът е "ама ние не решаваме - решава се в Столична голяма". Е тогава за какво точно ви има? А как е изникнала масивна сграда? Столична голяма община ли отговаря и за незаконното строителство по районите? Районът няма ли техническа служба? Поредното увъртане и измиване на ръцете.
10
1
 
8
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
До МарияВоди се горен Яворов (карето там е към община Слатина), има една църквичка срещу румънското посолство, искаше да пробива улица покрай църквата, която да излиза на булеварда. Взел си е за консултант някаква госпожа, същата беше в новините с един проект за милиони дето щяла да брои дупките от космоса. Кмета е от ДБ, не че има особено значение, просто не става.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е промяната?
8
0
 
2
 
! Отговори
Мария преди 2 години
До Зайо БайоКъде е била тази уличка?
7
5
 
11
 
! Отговори
Лозенец преди 2 години
То само този кмет да е !? Нашият в Лозенец ,го сменихме на последните избори с друг /беше Герб,сменихме го с ДБ/ и какво стана-нищо ! Трябваше детската градина в Кръстова вада да е готова миналата година септември ,а още не е !!!Кметът ,Комитата взе допълнително 600,000лева ,а резултат няма!И парадокс- отгоре на всичко неговите съпартийци от ДБ начело с лидера си,отидоха пред СОС да протестират че градината не била готова! Не партийци, а работещи хора трябват!!!
6
2
 
8
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Ей тези хора са автентичните капиталисти в България. Защо отношението към тях е такова? А-ха, защото не са партийни "частници".
5
3
 
6
 
! Отговори
Което в Бг не става преди 2 години
с много пари, става с много много пари.
4
0
 
10
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 години
При ремонта на Пристанище северно пък, вместо да направят кей/вълнолом от специален бетон, ще поставят плаващи понтони.При най-силня буря (черно е морето ни) ще бъдат изхвърлени върху брега.Но проекта е за цели 8 милиона европейски парички все пак...
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради 5-6 търговци занимават цяла България по всички медии. Га ядоа кифтетата не реваха, ся ревът!
2
8
 
11
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
Този кмет е пълна шматка. Никога за нищо няма решение и обяснение и задължително столична община му е виновна. Беше си наумил някаква далавера и искаше да отваря уличка при нас, сума ти разправия беше докато се откаже - то бяха подписки, жалби. Нямам търпение да дойдат местни избори да гласувам за някой друг.
1
2
 
35
 
! Отговори
Верно ли?! преди 2 години
"как се е стигнало до строеж на масивна сграда, не може да се обясни" Което не става с пари, става с много пари!