Протестиращи пред МЗ: Не на COVID истерията!

Крайно време е да нормализираме живота, смята един от протестиращите
25 ное 2021 15:33, Ния Христова
63
Протестиращи пред МЗ: Не на COVID истерията!
Снимка: БГНЕС
Протест под надслов "Не на COVID истерията!" се проведе пред Министерството на здравеопазването в столицата. Недоволните граждани се обявиха срещу зелените сертификати, противоепидемичните мерки и ваксинациите, предаде репортер на БГНЕС.
 
"Днес сме тук, за да кажем "Не на COVID истерията". Крайно време е да нормализираме живота, както в нашата страна, така и в други страни. Знаете какви протестни движения в момента вървят в цяла Европа. Време е и българският народ да се вдигне, защото българският народ реално е против това, което се случва в страната ни от година и половина. Това си личи по една много проста цифра – 25% се ваксинираха, а 75% не се ваксинираха. Това означава, че 75% от българския народ е против", каза Явор Гочев от Българския родителски централен комитет.
 
Според него всеки един български гражданин може да дойде на площада и да заяви своята позиция.
 
"Това е първо събитие от серия събития. Всеки четвъртък тук в 12:00 ч. ще има протест пред Министерството на здравеопазването. А всяка неделя от 14:00 ч. ще има протест, който тръгва от пилоните на НДК с шествие до президентството, Народното събрание и Орлов мост. Няма да спрем, докато управляващите не ни чуят. Ние ще покажем на хората, че има къде да дойдат. Те ще научат, че се случва нещо точно на тези дни и ще започнат да идват", прогнозира Гочев.
 
И заяви още, че исканията на протестиращите са за правото на всеки един от тях да има свободен избор.
 
"Свободният избор е нещо много важно. Който иска да се ваксинира, нека го направи, това е неговият избор. Който не иска да се ваксинира, това също е неговият избор. Всякакъв вид натиск, явен или подмолен, под формата на "Не можеш да отидеш на работа, ако не си ваксиниран", е незаконен, противоконституционен, противоречи на европейските регламенти и конвенции. Освен това е антихуманен. Противоестествено е да те карат да извършиш медицинска манипулация. Ние сме за правото на свободен избор. Който желае да извършва медицински манипулации, е свободен да го направи, а който не желае, също е свободен да не го направи", уточни протестиращият. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народ всякакъв. Щом са против ковид мерките, значи не ги впечатлява цифрата на измиращите всеки ден от ковид българи.
48
4
 
2
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Не мога да разбера, как може да се отразява някаква шепа безработни безхаберници. И аз искам свободен живот, но докато тези 75 % не се ваксинират, или не се пренесат, знаете къде, няма как да получим предишния си живот. И ако тези кресльовци се тръшнат от вируса, ще вият до небесата да прескочат трапа. Нещастници...
47
3
 
1
 
! Отговори
До 49 преди 2 години
Може и по една чyрка да им ударят за по-сигурно
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестирайте пред държавни институции- банки, съд, полиция, болници, рзи - там е мястото, там са ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ на престъплението. Данъците ни отиват там, за да ни манипулират ...
45
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея трябва веднага да бъдат надъпчени с 3-те дози на файзер - през 5 мин !Ако продължат да крякат - веднага след това и джонсунка и спутник и китайска !Г-н Петков ще ви оправи най-накрая - вас анти-ваксърите !
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименами подкрепете ги, кво седите и гледате само.
43
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, много народ се събрали бе. Тъкмо един файтон хора
42
6
 
9
 
! Отговори
Не е за вярвяне, но преди 2 години
е факт. Току-що, търсейки приказки за малки деца, попаднах на детски сайт, в който открих приказката "Хипопотамът, който се страхувал от ваксини". В търсачките излиза веднага. Прочетете я, моля! Това е още едно доказателство, че става дума за промиване на мозъци, не за здраве! Няма да спра да публикувам този пост под всяка статия за ковид и ваксинирането. Нима ще оставим децата си в ръцете на тези, които търсят само и единствено печалбата от "ваксините"???
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е измама, така наречения германец го знае по- добре и от нас. Не е ваксиниран и се надява на някакви благинки за пропагандата. С мирни протести не се решават нещата. От година всеки ден протестират във Франция, Италия, Гърция, Австралия и МНОГО ДРУГИ! Няма полза! Трябва да се търси алтернатива на протестите. Нещо по- така..
40
3
 
9
 
! Отговори
мед сестра преди 2 години
До Анонимен 34 И какво да се стахувам от един грип? Че аз работя от началото на тази лъжа без предпазно облекло и маски!!
39
0
 
5
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
Исках да ида. Не пускат!
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЪЛНА ПОДКРЕПА ОТ ПРОВИНЦИЯТА! ЩЕ ДОЙДЕМ В СЪБОТА!
37
5
 
11
 
! Отговори
681 преди 2 години
До Анонимен 39 За да приключи цялата тая дивотия ,спрете да носите тези парцали да си пускате сертификати и да спазвате ограниченията!
36
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не на убийствените ваксини сертификати мерки маски ограничения сертификати сфига вече спрете тоя лъжлив цирк и верус никога никакъв случай няма да се ваксинира това давие ясно като закон
35
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАКВО Е КОВИД? ЗАЩО ВСИЧКИ ИЗТРЕЩЯХА ТАКА?
34
21
 
11
 
! Отговори
от село преди 2 години
Същите тези протестиращи ,ако ги пипне вируса ,или някой близък влезе в статистиката на починалите ,ще ореват орталъка ,че не е положена достатъчна грижа за лечението му .Ваксинирайте се бе хора ,не ставайте убийци на близки и непознати .В момента болни с леки симптоми се разкарват като ален фес и никой не ги контролира
33
3
 
12
 
! Отговори
BG Антиваксер преди 2 години
До#34Защо, да не отида без маска в ковидотделение?!
32
5
 
10
 
! Отговори
Германец преди 2 години
То на това и маргинал да му кажеш ще преувеличиш. Колко са се събрали, че не виждам? 10-20 милиона според антиваксърите :)
31
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестиращите да отидат и помагат в ковид отделенията без маски (нали няма вирус!) за няколко дни и тогава ще получат моята подкрепа
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изборите минаха. За ВЪЗРАЖДАНЕ гласуваха 5%. Късно е либе за китка.