Синя и зелена зона в София с ново работно време

То влиза в сила от 1 декември
26 ное 2021 19:07, Ния Христова
38
Синя и зелена зона в София с ново работно време
Снимка: БГНЕС
Центърът за градска мобилност започва от днес поставянето на близо 700 указателни табели с новото работно време на зоната за платено паркиране. То влиза в сила от 1 декември тази година. 
 
С решение на Столичен общински съвет от тази дата „синя зона“ вече ще включва новия участък от бул. „Дондуков“ до бул. „Сливница“ и бул. „Данаил Николаев“. На изток границата ще стига до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, а на запад – до ул. „Опълченска“.
 
Работното време на „синя зона“ също се променя: от понеделник до петък и в събота, то ще важи за периода от 08.30ч. до 20.00 ч.
 
До 1 декември работното време, напомняме, че е от 08.30 ч. до 19.30 ч. в работните дни, а в събота - от 10 ч. до 18 ч.
 
Тази събота, 27 ноември, офисите на ЦГМ за платено локално паркиране ще работят извънредно. Всеки от живущите, които иска да получи винетен стикер може да подаде документи. Живущите в участъците от зоната, която до момента е била „зелена“ и става „синя“ и имат отдавна издадени стикери до тяхното изтичане не е необходимо да доплащат.

38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Оставка на фандъкова!
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 1 месец
До АнонименЗаради такива *** като теб скоро и в Люлин 1 ще плащат зона, но това не е най-големия проблем. Най-големия проблем е че едни хора ще си пълнят гушите, ти пак няма къде да паркираш в зелената си зона, и пак ще дишаш мръсен въздух, а и ще си платиш :)
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мдаа, интересно къде точно отиват и по какво направление, да направят по обстойно проверка..
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Долни, жалки печелбари, не се ли наядохте, крадци...
29
0
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 1 месец
Предполагам го правите заради околната среда,не е заради парите. Иронично казано
28
0
 
2
 
! Отговори
bez ime преди 1 месец
До Наблю vsichko koeto se pravi s kakvi pari se pravi prosta rabota no za umniдател
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Последните напъни на герберастията да се напълни чекмеджето. Да напомня, че общинските фирми, стопанисващи синята и зелената зона винаги са на загуба.
26
5
 
19
 
! Отговори
А така преди 2 месеца
По 16 кожи ни дере Фандъкова и проси да и поискаме оставката незабавно.
25
1
 
11
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
Ами то веднъж се плаща според кубатурата, и това отделно
24
2
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
А някой дали ще попита къде,за какво и при кого отиват тези милиони,събирани от зони!Явно журналистите не ги интересува.Грабежът продължава с пълна сила!
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Екстра! Сега само и моя квартал да стане поне зелена зона, за да се изметат ***
22
4
 
14
 
! Отговори
Истина преди 2 месеца
Фандъкова да отива да си сади картофите!Кмет да е кметицата от Красно село.
21
12
 
8
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 2 месеца
Изедниците с новите приходи да си купят нови, модерни свещи за децата си. Офисите на БПЦ ще работят с удължено работно време съвпадащо с това на зоните. Ще има сини и зелени свещи. Сините по два лева, зелените по един. За панахиди и в празнични дни свещите ще са безплатни.
20
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако 24/7 да я направят докато не построят паркинги проблемът няма да се реши!!!С тия кофи с боя и табелки, само едини наши хора прибират едни пари.А ние, които живеем в зона, пак няма къде да паркираме. При 1000 коли в квартала, примерно, и 500 места за паркиране, как да стане?
19
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Според бавно мислищите другари може да се трошат улици и тротоари от колите и да не се плаща нищо. Това е мислене достойно за Африка където има тук таме коли. В София и другите големи градове трябва да се плаща не само в синя и зелена зона , а в целия град.
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пет пъти прочетох статията и не видях са е написано новото работно нреме та зелената зона. Заглавие и текст не съвпадат, но това е нивото на нашите журналисти...
17
31
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В цяла Европа за паркиране се плаща и то стабилно. Само нашите другари-чалгари искат да си паркират таралясника в центъра и да се правят на голяма работа . Да ама не. Синята зона трябва да работи 24 часа седем дни и да се плаща по 5 лв. на час.
16
4
 
13
 
! Отговори
Ано преди 2 месеца
Касиер съм във входа. Съседка работи за зелената зона и постоянно ми плаща таксата в монети от лев или два.
15
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То улици и тротоари няма - всичко но дупки и кръпки - обаче тия събират пари за да палкираш отгоре. За 10 години таксуване от парите трябваше целия център да е изпънат по конец. Общинския съвет е пълен с крадци и измамници. Пак гласувайте
14
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Истанбул, който е задръстен от автомобили спираш където си искаш и никой не те рекетира за пари! Това, което е в София, а и в другите градове по неин пример е нагло ограбване на хората. Този град да не е на тъпата кметица и заобикалящите я мутри, че ще преследват хората за едно спиране от пет минути? Гадни мръсни мутри!!!!!!