Падналата в шахта бременна и съпругът й ще си търсят правата в съда

Според тях виновни са собственикът на шахтата и общината
Обновена: 1 дек 2021 10:13 | 1 дек 2021 10:12, Петя Славова
40
Падналата в шахта бременна и съпругът й ще си търсят правата в съда
Снимка: БГНЕС

Бременна жена в четвъртия месец падна в шахта вчера сутринта. Инцидентът се случи в центъра на столицата, а съпругът на потърпевшата заяви, че семейството му ще си търси правата по съдебен път.

Още по темата

Според него има две виновни страни - собственикът на шахтата и липсата на контрол от страна на държавата.

"Живял съм 5 години в чужбина, в Нидерландия и Канада, там също има английски дворове, само че там хората не падат в английските дворове. Задължение на собствениците е да държат прилежащите части, всичко, което е свързано със сградата, но задължение на Общината е да проверява, ако нещо не е наред. Според мен Столичната община също има вина в случая", каза  пред БНТ Младенов.

Санкцията за виновните за инцидента може да достигне 10 000 лева. Главният архитект на града трябва да подпише и обстойни предписания за обезопасяване. Сградата е частна собственост на петима наследници, повечето от тях живеят в чужбина. Адвокатът им откзва коментар засега.

Случят коментира и Галина Карамишева, експерт по контрол по строителството към Направление Архитектура и Градоустройство: "При процедирането ще следим да бъде максималното за наложените санкции на всеки собственик. Всеки район към Столичната община има служители по контрол на строителството, които следва и трябва да осъществяват този контрол".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е тротоар, а не само част от имот.. Виновни са и общината и собствениците.
7
1
 
1
 
! Отговори
си0ев преди 2 години
До Ф.С.В. - Всъщно е възможно, пешходна зона да е частна. Това, което обаче не трябва да е възможно, е каквато и да е зона, отворен за поблично позлване, да има шахти, капани, неравносит и прочие, които може да доведат до наранявания. Да, всеки има отговорност къде ходи и трябва да се пази, но да кажем, че каот оставяме зейнали дупки, където ходят хората е нормално и не е проблем, е тотален отказа от всякаква обществена отговорност. Частни са? Ок - а какви са регулациите? ...
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4 - То рондното правосъдие е на път, тотално да се разпадне и да мине на абсолютна саморазправа - процес, който се развива от 90-те години насам, но с всяко ново поколение, вярата и уважението в институциите спадат, а страх, дори и омраза и неприязъм, ги изместват.
5
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айде стига глупости бе, паднала била в шахта 3 метра, глупости, съпнала се и си ужулила коленото и ся се чуди как да изкара некой лев, Вие знаете ли какво е да паднете 3 метра?
4
3
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 2 години
Е как така? Когато се получи проблем -става частен?? когато детето убито от ток в софия -се оаза че кабелът за павилиона е частен,,сега шахтата е частна--ами собствениците на шахтата можеха да я заградят и да намалят още повече тротоарното място там -да стане един метър )) Няма как тези пешеходни алеи да са частни! по тази логика щяха да си слагат моторите там понеже е частен имот))) ама ако си ги сложат -ще ги глобят ?)))
3
1
 
10
 
! Отговори
Адвокат преди 2 години
Пожелавам им успех с българското "правосъдие"!
2
6
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Абсолютно правилно. Крайно време е хората да си търсят правата и да не търпим системата на тър.теите и кърлежи.т.е!
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В български съд няма да стане,в Страсбург или в Хага..