София е един от най-евтините градове за притежание на кола

Изследвани са 43 града
2 дек 2021 17:00, Нели Христова
31
София е един от най-евтините градове за притежание на кола
Снимка: БГНЕС

Според проучване, публикувано от британската агенция Vehicle Contracts, Копенхаген е най-скъпата европейска столица по разходи за притежаване на личен автомобил, а София е най-евтината в ЕС и на 6-о място от всички на Стария континент, пишат от "24 часа".

За съставянето на рейтинга са взети пет фактора - годишни разходи за гориво, за зареждане на електрически коли, за паркиране, разходи за ремонт/труд и за застраховка. Изследвани са 43 града, като са класирани 10-те най-скъпи и 10-те най-евтини столици.

Цената за пълно зареждане на батерията на електрическа кола в Копенхаген струва 14,58 лири, докато цената на литър бензин е средно 1,49 паунда. Жителите на града харчат средно по 39,20 лири за паркиране в центъра в интервал от 1 до 3 часа. Средният разход за ремонт на кола годишно е 230,26 лири, а базовата годишна застраховка - 560 лири.

В София литър бензин е 1,02 лири, според британците, а зареждането на електрическо возило е 6 лири. Паркингът е 5,87 паунда. Средните годишни разходи за поддръжка на личната кола е 26,26 лири, а застраховката 111 лири. По отношение на каското нашата столица е най-евтина от всичките градове, включени в изследването. Най-скъпа е застраховката в Берн - 1710 лири.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли да изследват кой е с най-ниски заплати, пенсии, детски. То е ясно от къде тръгва всичко.
8
4
 
28
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Паркинги ли има в този неорганизиран кокошарник София обществени гаражи ли има или какво. Едни тесни улици където народа се млати за паркоместа .
7
2
 
8
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
До а... И тука е ШМЕНТИ-КАПЕЛИ ,... казват ти , уверяват те да санираш за ''уШ'' по-евтино , но ''ТЕ"" вдигат цените на тока и парното , ... А ТИ СИ САНИРАЙ , КОЛКОТО СИ ИСКАШ ! Защо има ТАРИКАТИ ?
6
1
 
11
 
! Отговори
Читател преди 2 години
10те най-скъпи и 10те, най-ефтини?! И Селото е на последното 6то място???
5
1
 
27
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Също И , ..... най-ниски заплати и пенсии !Колко да бъде по-скъп , след като за едно 4 членно семейство , РАЗХОДИТЕ СА ПО-ГОЛЕМИ ОТ ПРИХОДИТЕ ... Не е лошо да се прегледате преди да пишете тази статия !Защо някои , едни и същи стоки , са ПО-СКЪПИ в България от колкото в ЕС ???
4
10
 
8
 
! Отговори
а преди 2 години
Вместо да санират панелките (апропо те не са ли за събаряне вече?) да бяха подпомогнали закупуване на нови коли, ето ти екология
3
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Думата "евтино" едва ли е най-подходяща. Днес бях на гтп, като за целта минах през автомивка, купих течност за чистачки и после минах и на гтп. Та това всичкото излезе около 100 лева. На фона на средните доходи тук, за евтино и дума не може да става.
2
12
 
10
 
! Отговори
Данчето Ф. преди 2 години
Три лъча метро, нови автобуси и тролеи, трамвайните трасета още се "ремонтират"... какво ли не направих за вас, граждани?
1
4
 
34
 
! Отговори
Значи преди 2 години
Искат да ни кажат че трябва да ни вдигнат данъците