Зрелищен арест в метрото на жена без маска, защо?

Беше на публично място, където всеки би трябвало да е защитен, обясни свидетел
2 дек 2021 10:03, Петя Славова
296
Зрелищен арест в метрото на жена без маска, защо?
Снимка: БГНЕС

Жена без предпазна маска бе арестувана в метрото. Зрелищното й задържане бе заснето от друга пътничка Весела Веселинова. Случаят става към 11:00 ч. в сряда на метростанция "Красно село". Във видеото се вижда, че задържаната е викала за помощ и е протестирала срещу поведението на органите на реда.

Според МВР задържането се наложило, защото жената не се подчинила на полицейско разпореждане.

Веселинова е успяла да говори и със задържаната по телефона. " Жената се свърза с мен, по-добре беше тя да разкаже какъв е проблема." По думите й, тя не искала да говори, защото цялото й семейство много са се притеснили. "Разказа ми, че на излизане от метрото е свалила маската си. Била е със слушалки. Полицай се е опитал нещо да й каже и първоначално тя не го е чула", обясни пред Нова тв Весела Веселинова.

"Тогава полицаите започнали да й пишат акт. По нейните думи, единият полицай и казал: "Сега ще видиш как се спазва закона, ще те науча", нещо такова. Тогава се е стигнало до повишаване на тон", обяснява случилото се Веселинова.

"Пред мен жената се опита да се изплъзне, те се опитаха да й сложат белезници. Тя им каза: "Написахте ми акт, какво повече искате". Тя ми каза, че са се опитали да я вкарат в стаичката, където няма камери, но тя е отказала да влезе. Твърди, че полицаите са я обиждали", допълни още Весела Веселинова.

Жената е задържана за кратко и после е пусната. По нейни думи е била обиждана от полицаите. "Беше странно. Имаше двама полицаи и една жена, която се бори. След като е написан акт, имаше неуважение към човешкото достойнство. Не знаем как са били нещата преди да снимам, но това беше на публично пространство, където всеки би трябвало да се чувства защитен", допълни Веселинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да се стигне до това следва да се направят редица други неща. 1. напомняне за да си сложи, ако няма да и се даде, по 20 стотинки са 2. ако отказва да бъде помолена да напусне метрото 3. ако отказва да и се пише акт 4. ако се съпротивлява ЧАК ТОГАВА да бъде арестувана и то не за това, че не носи маска, а за това че се бори с органите на реда.
14
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще трябва да се обяснява , че трябва да се спазват законите. Глобата за маска е ясна, като не ти харесва, пишат ти акт и после обжалваш. Когато обаче не изпълняваш полицейско разпореждане, трябва не само с белезници да те изведат , но и 24 часа да стоиш в ареста.
13
6
 
7
 
! Отговори
Чичо Пенчо преди 2 години
Носенето на маска е дреболия, не бива да се правят драми от това, гледайте да не останете без работа, че ще видите какво е истинс.ки проблем
12
5
 
18
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
насилието няма оправдание. никога.
11
8
 
3
 
! Отговори
Я тихо там! преди 2 години
На рундьо и рашков милицията не бие така че си затваряйте устите!
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами в унисон със световния ден срещу насилието над жени, нашите полицаи показаха, че са ербап само да скачат срещу жени и за предпочитане по-слаби. При всички други случаи предпочитат да гледат на другата страна. Така де, няма да си усложняват живота да се занимават с престъпници. По-лесно е да се арестуват жени.
9
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10 "Покъртителна сцена. Толкова ли няма начин да бъде изведена без белезници и насилие?" Има, ако се държи адекватно, а тя не се е държала адекватно.
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова е пълно и с тарикатчета каращи с по 100 и 200 в града при ограничение 50 защото после трудно си понасят санкциите.На Софи Маринова синчето беше си пускало клипчета , как кара с 200 , а тя обяснява, че бил мъжкарче. Или онова 15 годишното от Владая , дето беше блъснало 10 коли и минало на всички светофари на червено.
7
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покъртителна сцена. Толкова ли няма начин да бъде изведена без белезници и насилие?
6
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааах, чакай да видим историята на изпечения алеков герой: първо нарушава законите, и когато на главата му се стовари закона, търси да донася вода от 9 дерета, как не била тя, и "просто е нямало начин". Първо не го била чула, а пък после, след като полицая я "заплашил" с прилагането на закона, "тогава се стигнало до повишаване на тона". Това, че е нарушила разпоредбите и законите НЕКОЛКОКРАТНО, това са подробности. Тя е "права".
5
3
 
35
 
! Отговори
След преди 2 години
Края на тая пЛандемия половината хора ще са за лудницата а другата за разстрел !
4
26
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не харесвам ушев, нито ми дреме за грипа, НО ако има наложени правила за всички и няква си е решила, че е по-специална или важна да не спазва правилата си заслушава шутовете. На никой не му е проятно ама си носи маските.
3
25
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големи актриси в тази ганьоландия . . . Била със слушалки и не чувала какво и говорят полицаите. После обаче веднага чула, че и казали , че ще е научат как се спазват законите. Не 300 а 3 хиляди лева глоба за такива нагли същества.
2
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Импийчмънт на Радев! Сутринта ми изтриха пост и ме блокираха, защото го нарекох уби так. Ами какъв да е човек, който ниже празни приказки и клишета с гробовен глас? Оставка, !
1
33
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващия път ще спазва законите. *** е свикнал да си мисли, че те са за другите и не се отнасят за него.