Еднопосочни улици предизвикаха хаос в "Света Троица"

Районната администрация обясни, че така има повече място за паркиране
14 дек 2021 12:38, Петя Славова
14
Еднопосочни улици предизвикаха хаос в "Света Троица"
Снимка: Кадър, Нова тв

Хаос в трафика е предизвикало нововъведение на повече еднопосочни улици в столичния квартал "Света Троица".

Недоволни срещу организацията на движението се събраха на протест. От районната администрация контрират, че новите мерки са направени след настояване на гражданите за повече места за паркиране.

Живущите настояват част от знаците да бъдат премахнати, защото голяма част от тях не могат да стигна до домовете си. На тях им се налага да заобикалят, а много често стигат и до поредния знак за забранено движение по пътя.

"Това е пълен хаос. Улица „Русе” донякъде е в едната посока, после става в обратната, а след това отново се обръща. Това е така почти два месеца. Тези знаци са напълно опасни. Преди имаше знаци за предимство, а сега ги няма и е опасно", обяснява пред Нова тв Методи Лепоев.

От Общината са съобщили, че знаците са поставени след направена компютърна симулация. Практиката показвала, че знаците не се спазват, защото на хората не им се заобикаля, споделят живущи в квартала. Те призовават знаците да бъдат премахнати и да се помисли за друг начин, по който да се уреди проблемът с местата за паркиране.

"Улиците, тротоарите – тук нищо не е пипнато. За какво ни бяха тези знаци? Нека кметът да каже защо беше това нужно и защо бяха изхабени тези средства", пита жителка на квартала.

Има информация, че на 12 януари ще се проведе обществено обсъждане и ако живущите не са съгласни, знаците ще бъдат премахнати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До НормаленНищо не е необходимо да се изгражда а трябва да стане синя зона Едно жилище една кола Целия квартал е пълен с изоставени таралястяци
13
0
 
0
 
! Отговори
хаос=няма ред преди 2 години
При нас е така от няколко години и единствената промяна е, обикаляш повече на 1ва или 2ра скорост и опушваш района докато намериш дупка за спиране. А когато има камионче за зареждане на магазин, пушиш и на място. По интересно ми е обаче, кой е с предимство в кръгово с три платна, когато си в средна лента и каращ в съседната лява, реши да излезе като те засече брутално, а в дясно има други коли. Вътре в самото кръгово не е много ясно кой е с предимство. Повечето знаят че се чака на входа на кръг
12
1
 
1
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Там много се пие. Хората обичат чашката и нямат време да обикалят. Махнете знаците!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"От Общината са съобщили, че знаците са поставени след направена компютърна симулация." Я тия с компютрите ,да си ги вземат под мишница ,да седнат в един автомобил и да пообиколят ,да видят симулацията какви ги е натворила . Важи не само за знаците .
10
1
 
7
 
! Отговори
Общинар преди 2 години
До Анонимен 9Е нали казаха, че "компютърна симулация" е взела решението как да се пласират знаците. Какво очакваш....?
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Би ли ми обяснил някой "гооооолям ум" от поставящите знаците как една улица ("Русе") до половината между "Щросмайер" и "Сливница" може да е еднопосочна в една посока, а после - в противоположната. И оттатък "Сливница" - отново в противоположна! Лично аз не мога да го разбера! Явно съм много, ама много зле.... По сравнение с "мозъка"1 измислил това....
8
1
 
6
 
! Отговори
Общинар преди 2 години
Другарко Славова, Това движение е променено от повече от 2 месеца. Днес излезнаха по НОВА ТВ да ни покажат мазалото и Вие барабар с тях. Защо не отразихте преди 2 месеца тази промяна?
7
4
 
4
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Щото при матите си били свикнали разбиришшш ли....така е като не се гледат знаците става ХАОС, не мое я караме по навик
6
1
 
1
 
! Отговори
Неук преди 2 години
До 5 Ама сега не е. Ясно е записно в Закона кога има изключение и еднопосочните улици не влизат в изключенията. Паркирането от дясно е функция и на мястото на водача и някои други задължения произтичащи от това.
5
2
 
2
 
! Отговори
. преди 2 години
До Неук - наистина си неук! В правилника е казано, че на еднопосочните улици може да се паркира и от двете страни. По мое време поне беше така.
4
3
 
6
 
! Отговори
Неук преди 2 години
Аз лии само виждам, че така организранотопаркиране в еднопосочната улица е в нарушение на ЗДвП. В Закона ясно е определено, чебпаркирането става отдясно по посока на движението. На снимката е отляво. Не знам докога ще се търпи мало....умни кметове и техни подчинени да се упражняват и да вкарват жителите на населените места в безумни ситуации. Ако стане ПТП добър адвокат ще направи на мати маскара дори съвестния и спазил правилата участник.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смятам, че ако някои улици бяха затворени и в двете посоки - още повече място за паркиране щеше да се отвори! Я, помислете там, в общината )))
2
4
 
11
 
! Отговори
шофьор преди 2 години
Ще стане като в други квартали - под предлог, че нещата "ще се оправят" ще въведат зелена зона, ще ни събират пари, а места за паркиране пак няма да има. Столичен център за градска мобилност има милиони приходи и 0 лева печалба, всичко отива за разходи и ДМС.
1
6
 
10
 
! Отговори
Нормален преди 2 години
Еднопосочното движение има предимства, но в Света Троица е претупано и недомислено. Необходимо е да се изградят нови паркинги, подземни под градинките и надземни - многоетажни.