Премахнаха заведението пред Народния театър

Според "Спаси София" то е било незаконно, не е плащало наем
20 дек 2021 14:00, Петя Славова
32

Снимка: БГНЕС

Заведението пред Народния театър е премахнато. Според Борис Бонев от "Спаси София" то не е било законно и собствениците му не са плащали наем.

За случилото се съобщи  общинският съветник от гражданската защита в социалните мрежи. В пост той написа:

"Победа за законността и реда - заведението пред Народния театър вече е премахнато! Ето как само с отстраняването на незаконните конструкции, целият площад веднага става по-отворен, приветлив и комфортен."
 
Според поста, проблемът с незаконните шатри, павилиони, будки обаче е навсякъде, особено по централни улици като Витоша, Солунска, Граф Игнатиев, Ангел Кънчев... "Масово не се спаза тротоарното право, а масивни конструкции с декинги и аквариуми са окупирали улиците, при разрешени само маси и чадъри. Тези действия правят София по-грозна, ощетяват бюджета на софиянци, а отделно представляват присвояване на публичните пространства."
 
От "Спаси София" продължават да настояват за масирани проверки от Столичен инспекторат, глоби за нарушителите и премахване на всички незаконни елементи, навсякъде. "Бизнесът в София трябва да се насърчава, но само ако работи по правилата и не за сметка на публичния интерес. От този хаос не печели нито обществото, нито честният бизнес.", пишат още от гражданската защита.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
Значи така ,а? преди 2 години
Ако е махнато за постоянно и няма да го има ,то тогава на Борис Бонев и от така наречените" Спаси София" ,да им се извземе всичкото имущество до последна стотинка и в мизерия да живеят и то до просяка тояга докато са живи ! Бирническа *** !
30
1
 
2
 
! Отговори
кеца преди 2 години
до Всички незнаещи, незрящи, незаинтересовани и простовти привърженици на меко казано грозинте аквариуми в централна софия : При съседите в Атина, Скопие, Белград, Загреб, Букурещ - никога не е имало и няма как да се постави такъв кокошарник, еле пък бутки, хот-дог колички, фууд тръкове.Браво за премахването!!! Жестоко закъсняло, но Нужно!!!
29
1
 
1
 
! Отговори
Лекарства за нос преди 2 години
сега държавата т.е. бай иван ще плати след дело в страсбург неколко стотин хиляди за прекратената концесия, а "спаси софия" ще отчетат дейност в посолството дето ги финансира.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кръц и шута на поредната хранилка на ГРОБ. Браво! Има много други такива, махнете и останалите!
27
1
 
5
 
! Отговори
убав и красив преди 2 години
е ся интелектуалците къде ше пият бира ?
26
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
комунет0 Бонев бил "гражданска защита" :))))))))))))))))
25
1
 
5
 
! Отговори
agent преди 2 години
To па само това е незаконното заведение в София, Сигурно всички други са много законни.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно . Във центъра на Токио една вода неМоже да си намериш от къде да купиш
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А убиеца на Милен Цветков кога ще бъде върнат в дранголника?....Няма да бъде върнат защото е с много дълбоки БКП коренища, Помни ми думата!:))))
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спаси София е патерица на Фандъкова, големи безобразия свършиха навсякъде из София.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кой ще спаси София от "спаси софия"
20
0
 
8
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
До 8 - продължение, на Славейков площада десетки, надолу по графа към попа, на всеки ъгъл поне по още 1 просещ, на седмочисленици поне 5, на чешмата на Попа още 3-4, после надолу към СУ чисто и изведнъж влизаш в подлеза на СУ и те чакат още 5-10 кой на пейка, кой на стълбището... Отвратително е, ама какво да се прави... Раздавал съм много пъти храна из центъра, но смисъл няма, с нея и без нея, клошара си гние без смисъл и цел. Само се протаква часа на последния им камбанен звън.
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И двете махнати сега през лятото пак ше ги върнат ! На центъра заведение си е доходно
18
0
 
6
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
До 8 - Че то всеки десети разхождащ се в центъра е клошар, но не са особено явни защото се смесват с тълпата. Преди 2 години по време на локдауна когато не можеше да се излиза "освен по работа" реших да сляза от метрото на Сердика като очаквах да видя Центъра празен. Уви, още на Сердика десет клошара, до Св Неделя още 3-4, надолу към Народен преди Леге още по 1-2 пред всеки вход, на Народен поне още десетима, по Раковска от хепито до Славейков поне още 10,
17
1
 
17
 
! Отговори
123456 преди 2 години
Страхотно! Айде сега и другите по Витошка, а и по малките улички!
16
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
жалко няма вече човек едно хубаво кафе къде да изпие
15
9
 
21
 
! Отговори
tzveti8 преди 2 години
Дълбоко се съмнявам, че това е с цел София да стане по-красива! Ако беше така, отдавна да бяха махнали опасните порутени къщи, обитавани от мръсни араби и *** в района около Централна гара и Халите, дето е баш на пъпа на града и е първото нещо, което виждат чужденците, обикалящи из центъра.Явно хората, разхождащи се около Народния театър, нямат нужда да поседнат на кафенце. Така смятат от "Спаси София", иначе вместо да премахнат заведението, щяха да го накарат да се узакони и да плаща наем.
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е , вече така тия антиваксъри ми харесват.
13
11
 
10
 
! Отговори
премо преди 2 години
и театъра ако може, ще се отвори пространство, както след цирка преди години
12
6
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Браво...