За ноември токът в метрото бил 3,5 млн. лв., компенсациите - 665 000 лв.

Фандъков: Ситуацията с градския транспорт остава тревожна
29 дек 2021 19:15, Анисия Иванова
71
За ноември токът в метрото бил 3,5 млн. лв., компенсациите - 665 000 лв.
Снимка: БГНЕС

Компенсациите от страна на държавата за Столичния метрополитен не са достатъчни, за да може компанията да покрие разходите си за ток, обяви кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.

Само за месец ноември сметката за ток е 3 500 000 лева, а компенсациите са 665 000 лева. Кметът Фандъкова отчете и понижаване на приходите в градския транспорт:

"Ситуацията с градския транспорт остава тревожна. На фона на понижените собствени приходи заради спада в превоза на пътници заради пандемията, разликата е около 50 милиона по-малко приходи. Към това, като добавим тези огромни допълнителни разходи за електроенергия, ситуацията остава много тревожна", каза тя.

Повишаването на цената на природния газ също ще се отрази негативно на общинските дружества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е да се вдигне билетчето, какво са едни примерно пет лева, ами вече абсолютно нищо. Който не е съгласен да ходи да си купува нова кола за 80 хиляди по колкото са вече нормалните такива, а останалите пеша за здраве.
17
4
 
8
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До Анонимен-- "Ми толкова ефтинджос билетчета няма в цяла Европа. Във Виена билетът за метрото е 3.60 евро." -- ми то същото бе , средно-статистическият жител на Виена получава 300-400 евро заплата нали?
16
2
 
9
 
! Отговори
На три буустера преди 2 години
Ми спри да крадеш фандък и може и да се плати тока...
15
7
 
12
 
! Отговори
Будала преди 2 години
Всички работим за София, няма такава държава.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за миналия ноември тока колко е.Тогава да се прави сметката,стига ли не стига ли компенсацията.
13
12
 
11
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
Робе в Мадрид метрото е 1.50 евро!! Дали няма евтинджос!! А??? И там метрото е с 304 спирки не 15 като в гетото
12
9
 
10
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
Благодарение на твоя ВОЖД с Чекмеджета на преброяването 2011 са били преброени 7млн и 300 хил, а тази година 5.7млн. Така, че изчезвай робе
11
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДАНО след "управлението" на жaлкия фигурант и шaйкaта му остане поне един БЪЛГАРИН по тази територия!!!
10
2
 
16
 
! Отговори
Бай Хуй преди 2 години
Аз съм виждал Борис Джонсън поне 100 пъти в метрото на Лондон без охрана и без да се страхува от Народната любов. Човекът цяла Олимпиада направи и никой не разбра, че има строежи, режим на водата, мръсотия, Закъснения на транспорта. Но при Комунистите в България, по стар Болшевишки обичай, всичко е трудно и естествено ...."Скъпо" и Не Може...Не Става....Юрданка много краде!!
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ам да вдигнат събираемостта, да въведат качване от първа врата както е в големите градове из ЕС , да си оправят разписанията , да ограничат влизането с лични автомобили за да може автобусите да не висят из задръствания, да разчистят неправилно спрелите , ама това са все НЕдоходоносни дейности - не пълнят чекмеджета, но виж синя/зелена зона е друга работа.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Волен Сидероглу толкова се е нахилил ,че пуска екипа си на 22 .Безкруполен тип
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фандъков? Мъжа на кметицата да не я замества нещо?
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде пари за компенсации, като уж всеки работи за 710лв. и уж СРЗ в София е 2200лв.. А реално кой взима толкова в София?! Никой. Масово се работи за много повече и само в западните компании се плащат реални данъци.
5
2
 
12
 
! Отговори
Прокиснал Кефир преди 2 години
Юрданка колко е прибрала от "загубата"!!?! И аз мога да разхвърлям по счетоводните статии разходи. България има свръхпроизводство на електричество, така че няма проблем. Проблемът е в неадекватното разписание на транспорта, одобрено от крадливата учителка по развален Български език. Но ако го оправи Лукойл ще спре премията.
4
2
 
14
 
! Отговори
Гара Буново преди 2 години
Ахмед Доган и съмишленици слагат бомба във вагона на деца и майки на влака Бургас -София.Най голямия атентат.Същия ден в Сливен избухва бомба в сладкарница.Един от гавазите е аминистиран а след 90 та става кординатор на ДПС в Бургас.
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството да плаща. Метрото е основния транспорт на по-бедния българин в София. Това ли им е промяната, да спре метрото ?
2
1
 
23
 
! Отговори
София преди 2 години
Ще вземете от sms-ите и талончетата за синята и зелената зона. Нали ги разширихте, обаче обществени паркинги така и не направихте. Или викаш, Данче, тия пари отиват по друго направление.
1
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
промяната на радеф е факт