Свидетел на пожара разказа за зловещия огън в "Св. Троица"

Възрастна жена загина в огъня навръх Нова година
6

Възрастна жена загина при пожар в столицата, станал в новогодишната нощ. Огънят избухва малко след 1:00 часа навръх Нова година.

"Започна да се звъни, да се блъска по вратата. Когато отворих, ме лъхна един дим и една пушилка от отсрещната врата. Едни момчета, които са видели пожара отвън, казаха: "Помагайте! Станал е пожар", сподели съседът Теодора Атанасова.

Още по темата
Пожарът тръгва от балкона на 75-годишната Жечка, която се намира в апартамента. На помощ ѝ се притичват минувачи и съседи. Един от тях е Красимир Стоичков.

"Гореше, там едно момче викаше за помощ. Слязохме от нас няколко души. Само чувахме, че жената се мъчеше, но не можехме да стигнем до нея от пушеците", спомня си той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

На място пристигат две пожарни коли, които гасят пламъците. Огнеборците вадят жената от дома ѝ жива. Тя е настанена в "Пирогов" с 50% изгаряния, но ден по-късно умира.

"Вероятната причина за това е използването на открити източници на възпламеняване, най-вероятно е фойерверки", посочи пожарникарят Венцислав Станков.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има пожаротехническа експертиза която ще докаже как е тръгнал и откъде пожара ,стига с тези догатки, мнения,и коментари на съседи,очевидци и марсианци,аман от разбирачи и специалисти ,Ами ако е забравена скара от пържолите пак ли?
2
3
 
2
 
! Отговори
кмк преди 2 години
До ЛозенецТова верно ли е, че съм селянин и не знам...
1
12
 
14
 
! Отговори
Лозенец преди 2 години
Ужас! Света Троица е квартал по-опасен от някои части на Люлин. Който има възможност да бяга от там. Наркозависими, диви македонци, нападения посред бял ден. Не се подлъгвайте, че е евтино и близко до центъра.