Гавра - 8 тийнейджъра бият връстник, всички снимат

Вероятната причина за побоя е момиче
306

Кадри с насилие над тийнейджър скандализираха социалните мрежи - 8 негови връстници му нанасят побой и заснемат гаврата с телефоните си. Инцидентът е станал в столичния квартал "Лагера", като по информация на Bulgaria ON AIR са задържани две момчета на 14 и 15 години.

Насилниците се редуват с юмруци, шамари и ритници, докато не повалят момчето на земята. Всички снимат заедно с телефоните си, а причината на-вероятно е момиче. Побоят е нанесен в близост до детска площадка и баскетболно игрище.  

Жертвата е на 13 години и учи в столично училище. Пред Bulgaria ON AIR от училищното ръководство разказаха, че след побоя детето е посетило часовете си и е скрило за бруталното нападение.

Психологът Калин Гайтанджиев отбелязва, че това е не просто физическо насилие, а и психическо. И може да доведе до много сериозни последствия за жертвата.

"Освен бруталното насилие, което се вижда, се вижда как група младежи отнемат систематично и целенасочено себеуважението на едно друго момче. Унижават го. Което е бруталното, което ни втриса, което ни хваща за гърлата. Поне мен и хората, които го гледаме. Това, което ме притеснява мен в случая, е че последните години това е тенденция - животът не е ценност и на него се гледа с огромна доза цинизъм. Жертвата на насилие млъква, не коментира това, което се е случило в повечето случаи. След това самата жертва на насилие става насилник", заяви  психологът.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: побой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
0
 
0
 
! Отговори
Самозашита преди 2 години
Щом законът не наказва побойниците по пътя, и ако не можете да се справите с ръчни похвати, особено ако нападателите са повече от един, ползвайте и подръчни средства, каквото ви попадне под ръка! Това е неизбежна самоотбрана, продиктувана от силен уплах, стрес! Никаква прошка, безмилостни към ***!
237
2
 
0
 
! Отговори
Ясъмкон преди 2 години
Сашко драскачев, жертва е когато е умрял. Потърпевш се казва ама от друга страна не знам колко е голям речника ти. Дали я имаш тази дума.
236
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днешните подрастващи в България, не са хора а мутирали пубертети, които нямат капка сиво вещество в главите си, това не са хора а изверги, осем срещу един и това ли е бъдещето на тази страна. Ужасяващо е. И къде са родителите им на тези побойници, къде и на какво учат децата си, разюздани, наркоманчета и ***, това представлява младежта в България.
235
1
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Това ви докара светлата демокрация - такива родени през г.за да имат права, едно време щяха да чукат камъни в изправителното ;) !!!
234
0
 
12
 
! Отговори
Запознат преди 2 години
Щом е Лагера, няма да се учудя един от замесените бабаити да е Алекс. Дребен хулиган, ултрас, татуирал си е свастика. Вярно, че е обратен, но психолозите откриват връзка между агресията и хомовщината.
233
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кастрация на побойниците с цел превенция да наплодят идиотчета като себе си.
232
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези малки невъзпитани лигльовци заслужават да ги биеш пред родителите им,и бащите им да биеш,а на майките да им го н......ш!!! Абсолютно безхаберие от страна на родителите!!!!
231
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета коментарите и не разбирам. Абе хора вие нали не си мислите че тоя бой е паднал от небето. Едно момче си вървяло, казал на едно момиче "Много те харесвам млада госпожице" и 8 други момчета отишли да го набият. Я да кажат какво е направил на момичето, че да дойдат 8 момчета от северен квартал в южен квартал през цяла София да дирят някого посред нощите, за да го бият. Мен що никой не идва да ме набие ей тъй щото съм заговорил някоя девойка? Най-много да дойдат да ти скръцнат, айде по сериозно
230
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я покажете момичето за да видим дали боя си заслужава! :))))))))))))))
229
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези искам да хвана аз,но и техните бащи ,че и майки ,та тогава да ги видя колко са мъже ,това са ***,така са възпитани ,какви деца ,упадъци ,това са,това е бъдещето ,друсани,така възпитани от родителите си!
228
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време имаше ТВУта(Трудово-Възпитателни Училища), крайно време е добрите практики за превъзпитание да се завърнат.Така всеки детиняк би се замислил дали да се прави на бабаит.
227
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горкото момче,дано да се оправи и никога повече да не се занимава с тия! А на нези бо-клуци, които го биха без сериозна причина, да им се върне многократно! А какво ли я чака пи-кла-та, ударила момчето?
226
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пожелавам на битото момче да се оправи без последствия. На останалите ле кета да се замислят като някой ден имат деца и други деца хванат тяхното да го ритат в ребрата и даго удрят в главата как ще се чувстват? Ани- то ... няма да коментирам просто ми е жал за такива (не)хора. Дано на нея съдбата и да не я отведе до там към където се запътила.Останалите "геройчета" са просто нелепи пръд льовци.
225
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изр0дчетата са за ефективна присъда. Трябва такава да има от 12 годишна възраст, а от 10 до 12 - да могат да бъдат съдени при по-леки условия. Тоя номер как "децата" не можели да носят отговорност, щото не осъзнавали действията си, не на нас. Не само че осъзнават, а у тях се затвърждава и убеждението им, че при подобно поведение ще си живуркат в безнаказаност. Би трябвало да бъдат за подобна постъпка всичките 8 да бъдат изолирани от обществото поне за година, а биячите и момичето и за повече.
224
5
 
6
 
! Отговори
Наско Маринов преди 2 години
Аз съм фитнес инструктор. Намерете ме във фейса да тренирам децата ви да станат яки като мене
223
0
 
20
 
! Отговори
Bili преди 2 години
тези публикували клипа са подсъдими. битото дете има най-правилната стратегия при 8 на един. лежи и си пази главата. браво за инстинкта.
222
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомням си преди няколко години на мач на Цска бяха съблекли някакъв чисто гол. Това вече си беше гавра. Този щом се отърва само с шамари ще се оправи. Още повече,че чувам,че са започнали да бият биячите му.
221
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да са снимали филм. Български Екшън.
220
0
 
26
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 2 години
Аз съм по старомоден и като видя такова нещо ги бия всички. След няколко боя вече такива неща около моя блок не се случват. Много разбрани деца.
219
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаше ни жиесеми, ни интернет...помниш ли кръвта в сополите ? Колега, немезанимавайсглупостибе !Мен като ме пребиха няколко пъти пак така дузина дегенератчета почнах да тренирам бойни изкуства и започнаха да ми правят път в коридора, айре възмъжейте малко !