Гавра - 8 тийнейджъра бият връстник, всички снимат

Вероятната причина за побоя е момиче
306

Кадри с насилие над тийнейджър скандализираха социалните мрежи - 8 негови връстници му нанасят побой и заснемат гаврата с телефоните си. Инцидентът е станал в столичния квартал "Лагера", като по информация на Bulgaria ON AIR са задържани две момчета на 14 и 15 години.

Насилниците се редуват с юмруци, шамари и ритници, докато не повалят момчето на земята. Всички снимат заедно с телефоните си, а причината на-вероятно е момиче. Побоят е нанесен в близост до детска площадка и баскетболно игрище.  

Жертвата е на 13 години и учи в столично училище. Пред Bulgaria ON AIR от училищното ръководство разказаха, че след побоя детето е посетило часовете си и е скрило за бруталното нападение.

Психологът Калин Гайтанджиев отбелязва, че това е не просто физическо насилие, а и психическо. И може да доведе до много сериозни последствия за жертвата.

"Освен бруталното насилие, което се вижда, се вижда как група младежи отнемат систематично и целенасочено себеуважението на едно друго момче. Унижават го. Което е бруталното, което ни втриса, което ни хваща за гърлата. Поне мен и хората, които го гледаме. Това, което ме притеснява мен в случая, е че последните години това е тенденция - животът не е ценност и на него се гледа с огромна доза цинизъм. Жертвата на насилие млъква, не коментира това, което се е случило в повечето случаи. След това самата жертва на насилие става насилник", заяви  психологът.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: побой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са бъдещите рекитьори в държавата на рекета. 30 год се възпитава че да си рекетьор е най-успешния бизнес, защо се учудвате че вече е начин на мислене? Момичетата пък се възпитават, че да си мутреса е най-великато, т.е. да си нагла, пр()ста, но да знаеш как да се прилепиш до някой който ще те изстреля на високо, и да паразитираш. Очаквайте продължения, мнооого продължения на Българската сага.
157
0
 
4
 
! Отговори
ERICH преди 2 години
Е, такива са нужни, някои трябва да вършат и черната работа
156
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стадото както винаги напада нормалния? Стадо. Каквото и да изречем, колкото и кофи мастило да изпишем, на края все стигаме до тази думичка и следващите от нея изводи. Стадо!
155
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При момичетата е още по-долно. Някоя нагла пикла с родители с власт си нарочва момиче, което е умно и красиво и започва тотален тормоз. Всеки ден. Говорене против, насъскване на другите срещу, до момента в който е толкова силна, че даже налита на бой. Ако нароченото момиче е достатъчно умно избягва боя, но това се трупа и трупа. Рано или късно избива и познайте кой е виновен на края? Възпитавайте си децата! Възпитавайте ги че никой не им е длъжен. Че винаги има някой по-умен и красив от тах
154
1
 
15
 
! Отговори
шуши му преди 2 години
Приличат на джендери, държат се като джендери и, явно, се бият като джендери.
153
5
 
11
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Нарича се евроТейски,демократичен неолиберализъм в микс с делегирани бюджети.Важното е парите да учениците да бъдат усвоени. Ни бих казал ,че са възпитавани от Песталоци ,на тях по -подходящ ще е един Макаренко
152
2
 
12
 
! Отговори
добърден преди 2 години
Проблема не е в държавата, ами в хората, които я населяват !
151
4
 
2
 
! Отговори
мандраджиев партизан преди 2 години
промяната?
150
6
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Всяка държава има нужда от лОмпен-Ге Денерати,но у нас това ниво е критично високо.С такива "деца" трудно ще се изгражда новото високо-технологично бъдеще.Те са продукт на неолибералната ,еврогейска демокрация.Предполагам ,че част от тях ще са бъдещата евтина ниско-квалифицирана работна ръка,която ще труди в селското стопанство и комунално -битовите служби на "бяла" Европа.Описаната "мила сценка е типична илюстрация на стадната проява,в случая група лОмпени
149
0
 
29
 
! Отговори
До Амк какво... преди 2 години
До Анонимен Да ти кажа, моите деца не са такива.Не са такива и двете момчета от спортното училище в Пловдив, които извадиха двама от гребния канал.И повечето деца са читави и свестни и ще станат добри хора.Но безнаказаността на такива ги прави "силните".Както показват децата с добри постъпки и скрамни грамотички от училището за това, така трябва да показват и ХидиХотчетата, вършещи такива ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. За назидание, като едно време - откраднал царевица и като мечка го ракарват два дни из селото
148
5
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Нищо особено..... Е това по махали беше класика. Първо се започваше с футбол и винаги се свършваше с шамари накрая :)))))))))))))))))))))))))))))))
147
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се зачете човек в някои от коментарите не се учудва защо децата са такива гамени!
146
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей това са ви дечицата, на п*сти чалгари без ценности, без морал, без нищо у главите, също като родителите си! Едно време имаше правило - биеш се само с РАВЕН на теб, и то само, докато го повалиш на земята, всичко останало е гавра! Ама едно време се възпитаваха мъже, сега се възпитават с-о-п-о-л-и
145
1
 
8
 
! Отговори
до някой преди 2 години
Той един английски татко наскоро буквано прати в отвъдното приятеля на дъщеря си, който се опита да я даде на трафиканти. Никога не се знае на кой ще попадне човек.
144
23
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Едно време в училището нямаше камери и телефони. Редовно съм тормозил съученици и други, даже и от по-горните курсове. Тренирах борба от 4-ти клас и имах гръб от по-големите съотборници :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
143
1
 
20
 
! Отговори
някой преди 2 години
Ако аз съм родител на това дете д.*** да им е яко на тия келлешчета. Ако ще после и мен да ме разнасят по телевизиите.
142
1
 
19
 
! Отговори
Професора преди 2 години
Този с прическа на пудел, ако го видя някъде на улицата, ще го пречукамм и без да го знам какво е извършил. За такива иззродчета трябва да се върнат превъзпитателните лагери. Там за закуска бой, за обед бой, за вечеря още повече бой, така за лека нощ.
141
0
 
16
 
! Отговори
баба Яга преди 2 години
Едно време имаше ТВУ за такива ***, къде изчезнаха? 6 месеца в такова училище и ще им дойде акъла.
140
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
6 месеца в ареста на всеки от тези, докато им тече делото. После по 2 години условна присъда. Половината ще се напишшкат от ужас още в първия месец и едва ли пак ще правят така
139
9
 
6
 
! Отговори
Путин е путка преди 2 години
При Другаря Живков не снимаха и си мислехме, че такива неща не стават, и че живеем в рая.