Жители на "Овча купел" излязоха на протест заради строеж в зелена площ

Новата сграда ще е прекалено близо до две детски градини
9 яну 2022 15:42, Нели Христова
31
Жители на "Овча купел" излязоха на протест заради строеж в зелена площ
Снимка: БГНЕС

Жители на квартал „Овча купел” излязоха на протест днес срещу застрояването на зелена площ в непосредствена близост до две от детските градини в квартала, предаде репортер на БГНЕС.

С лозунги и плакати „Въздух за „Овча купел”. Искаме си детските градини” жителите на квартала недоволстват от плановете за строителство в зелената площ, заключена между ОДЗ 33 "Сребърни Звънчета", 84 ОДЗ "Детелина", блок 39, блок 40, блок 41 и блок 23.

От Инициативния комитет „Овча купел дишай” обявиха, че въпреки приетия ПУП през 2009 година за 4-етажна сграда в района, която да е на достатъчно голямо отстояние от двете детски градини, през април 2021 година е направена промяна, според която на мястото ще има 8-етажен блок. Хората не искат да бъдат засенчени и настояват местната управа и Столична община да се намесят. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Балетмайстор преди 2 години
Ясно е че в този гербав сайт коментират изританите от властта тупаni. Какво ви е виновен Кирчо , че си избрахте повторно гърбавата *** Фандупкова? Да не би Кирчо да е отишъл да промени ПУП-а ? Може да се провери веднага кой го е променил и на база какъв рушвет! Гаранция е някаква останала гербаджийска отломка в общината!
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ***, ти знаеш ли че в радиус колкото е височината на блока не би трябвало да се строй друга сграда. В София се настрой все едно цяла България там ще живее, а България намалява. Хем трябва да живееш в гето, хем ще бъде полупразни. Фандъкова отдавна трябваше да изчезне от тоя пост.
22
4
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Подкрепа за жителите на ж.к."Овча купел". Оставка за Фандъкова,Петков и Радев! Не на "държавата" на малцинствата! Да,на Българската Държава!
21
2
 
12
 
! Отговори
Йок Фандък преди 2 години
Нищо не се променя в София. Застроиха всяко свободно местенце. Както каза веднъж един журналист, че и на най-малката уличка се строят по три кооперации едновременно...... Виновни са кметовете и главните архитекти, че не планират нови квартали с нова инфраструкгура, а само вземат рушвети да се строи кой къде му падне!
20
2
 
3
 
! Отговори
Гостенин преди 2 години
До АнонименОставяли били Зелени площи? Да си виждал Пълните застроителни планове на Младост? Не си! Зелено почти само по булевардите. Едно време като се нанасяхте ревахте, че било у царевичака, но ви беше широко и удобно. Сега ревете, че било застроено.
19
8
 
2
 
! Отговори
Гостенин преди 2 години
До протестиращите: Къде спахте досега? Има процедура още преди издаване на Виза за проектиране, която обявява намеренията на Инвеститора. След това има ново съобщаване за Общестнето обсъждане. И накрая, след издаване на Разрешение за строеж има още 2 седмици за обжлване! Къде спахте досега? Трябва да бъде пресечена тази порочна практика на започнат строеж да му искат спирането! Ама дали някой от тези протестращи сФарчовци и пробвал да построи барака? А дано, ама надали?
18
3
 
2
 
! Отговори
Alex преди 2 години
У Лозенец сте само комунисти. Една демократка само познавам - дашна е.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13Дори и изцяло да спре строителството в София (което за съжаление няма да стане) поразията вече е нанесена. Трябва всичко построено в последните поне 10 години (даже 15) да се срине за да стане горе долу нормално за живот.
16
4
 
2
 
! Отговори
Строител преди 2 години
Стига сте джавкали купувайте от мен 1300 Е квадрата вече в Овчата който му не изнася да се изнася .... какви градинии какви 5 лв тухла му е майката утре пак ще пуснем статийка за 20 % ръст на цените и че няма предлагане искате тухла Ок ще строим строим строим капитализма с човешко лице.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя блок на какво остояние ще е до другите сгради? Ще се спазят ли изискванията?
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алекс Да е построил преди другите вече е късно, то, ако продължи всеки да си строи където си иска ще стане още по-зле. Кат иска да му дадат парцел в отсрещните ливади и да си строи, колкото иска да си изгради инфраструктура, а не да се плюсне на общата ипосле всички да страдат.
13
1
 
5
 
! Отговори
Цър вул преди 2 години
До КрасиИмаха земеделски земи и ги отчуждиха да построят блокове,където да живеят Красевци от Каспичан.
12
9
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ако зелената площ е частен парцел,собственика е в правото си да построи блок.Блоковете на протестиращите също са построени върху зелени площи.
11
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
още от утре трябва да се спре засторояването на свободните петна в София и да започне тя да се разраства на север където сега е поле
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Краси Комунистите такива онакива, ама като са строяли са оставяли зелени площи, срояли са се училища, детски градини и болници, а сега се строи без да ги има тези неща и после разни дето са си продали ливадите за да се домъкнат в София реват, че няма детски градини.
9
6
 
6
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Тия ОПИНЦИ къде живяха преди да дойдат в "О.Купел"?
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави са хората да протестират. ПУП на София трябва да се промени. Общината би следвало да инвестира доста повече за отчуждаване на частни имоти. От друга страна- въпросните сладури са си направили незаконен паркинг ТОЧНО пред детската градина. Там, където би следвало да има улица. Каквито едните (управници), такива и другите (граждани).
7
6
 
8
 
! Отговори
пожелание преди 2 години
Фандъкова е за затвор с присъда -50 год. , а боко за 100 !!
6
0
 
1
 
! Отговори
В Лозенец сте преди 2 години
ДиГ, гледат ви супата и ви броят тековете.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взимайте дървето и при Герберската калинка на Боко Чувалчето на протести. Докато вие празнувате, Те строят. В събота и неделя и през празниците изкопават строежите. Който ходи да празнува, сега ще реве. Пак ви излъгаха от Софиска герберска община.