Данъкът за колите вече се плаща и онлайн в София

Тази година местните данъци не са променени
10 яну 2022 14:58, Анисия Иванова
28
Данъкът за колите вече се плаща и онлайн в София
Снимка: БГНЕС

Столичани вече могат да плащат данъка за автомобилите си за 2022 година. Гражданите могат да погасяват задълженията си във всеки от районните данъчни отдели на София чрез посредници или онлайн на адрес https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf, съобщиха от Столична община.

Срокът за ползване на 5% отстъпка от данъка е 30 април 2021 г. Отстъпката се прави, ако цялата дължима сума се внесе наведнъж. Ако предпочитате да плащате данъка на части, сроковете са: 30 юни 2021 г. – първа вноска и 31 октомври 2021 г. – втора вноска.

През тази година местните данъци не са променени и са същите, като през миналата. Формулата, по която се формира данъкът, включва годината на производство, мощността и екологичният стандарт на колата.

Кампанията по плащане на местния данък недвижими имоти и такса смет ще започне през февруари.

Погасяването на местните налози става по реда на тяхното възникване. По закон, ако имате невнесени данъци за минали години, системата отчита първо тяхното покриване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: данъкСофияколиплащане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Не сте разбрали. Сега казват, че данъка може да се плати онлайн през сайта на общината. Това е новото. Иначе плащане онлайн има отдавна, имаше и плащане чрез банка като част от наредените периодични плащания. Това го има от десетки години, още преди 1980 година. Проблемът беше хартията - за да докажеш, че си платил данък МПС, ти трябваше хартиен документ, а до скоро и стикер върху документа
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на софиянци. Ние у Перник си го плащаме онлайн вече от 10 години.
19
3
 
1
 
! Отговори
Разумен човек преди 2 години
Няма да плащам онлайн докато НЕ изчезнат банките и алчността от такси. Явно няма да е скоро. НЕ на задължителните ваксини и НЕ на банките и НЕ на онлайн плащанията.
18
2
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Типичен бройлер любител на ваксините и на чиповете в главъта.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще закриете КАТ.
16
2
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Типично мнение на бачкатор с 2000лв. заплата на ръка. Айде скрий се, неграмотен си! Не само, че не плащам такси на банките, ами кешбекът ми е точно 15 пъти повече годишно, сравнено с всички евентуални такси.
15
1
 
2
 
! Отговори
Иноватор преди 2 години
С европейски пари за иновативни серийни предприемачи на 20 или 30 годишни младоци ще разработят мобилен апп за таксуване на въздуха, който дишат хората в градовете посредством чипове със сензори вградени в задължителните маски. Ще покрай електронни билети за градски транспорт ще се плаща и такса ходене пеша това ще отчита с иновативни фитнес гривни с крачкомери за да таксуват хората ходещи пеша по разбитите тротоари пешеходни пътеки.
14
2
 
3
 
! Отговори
ЛудиХора преди 2 години
Абе това нещо го има от поне 5-6 години. Нито веднъж не съм платил кеш, само през този портал. Тая новина е стара :-)
13
8
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
ВСЕКИ ГЛУПАВ човек си плаща онлайн, за да храни банковата система с допълнителни пари и такси. Също така събират лични данни, които или изтичат през дупки или ги продават на други компании кредитни фирми, застрахователи, фирми за насилствено изземване на имущество на длъжници се с ползват с такива данни. НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ с ПАРИ В БРОЙ на ГИШЕТО на КАСИЕРКАТА В ОБЩИНАТА и това е ЧИСТА РАБОТА.
12
1
 
2
 
! Отговори
Какъв програмист си? преди 2 години
До Програмист Тука става дума за пари. Едни пари са усвоили, за да направят страничка в уеб от където да се плаща. Няма значение важното е да има поръчки и пари да се усвояват и да има течове от всякакъв вид.
11
0
 
7
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
Искат да кажат, вероятно, че вече може онлайн за тази година да се плати, защото сутринта имаше проблем. Иначе да- всеки нормален бял човек плаща онлайн абсолютно всичко.
10
2
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
че аз моя си го плащам онлайн от 10 години. Кое точно е новото?
9
0
 
6
 
! Отговори
Стара система преди 2 години
Ползуват стара версия на Apache Tomcat / 8.5 от 2016 година. Явно ще да очакване скоро пробиви и течове на данни.
8
2
 
2
 
! Отговори
А данък еко чип къде преди 2 години
Къде ще се плащат таксите и глобите за екологичен въздух? Нали чипираха колите с еко стикери и сега ще се юрнат да тичат жилетките да глобяват сигурно ще си носят портативни въздухомери и в зависимост от времето и настроението ще решават кога е мръсен и по-мръсен въздуха за да глобяват колите с еко стикери. Ще слагат и скоби за замърсен въздух в центъра.
7
0
 
1
 
! Отговори
Да преди 2 години
jsp и jsf
6
0
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Всъщност, не само през Epay. Плаща се онлайн през доста места, включително порталите за комунални услуги на много банки.
5
0
 
4
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
От около 10г се плаща електронно, смисълът на статията е че са излезли за плащане данъците за 2022г. Ама някъде по линията СО - списовател - кликател дето трябва да чете с разбиране - нещо се е загубило.
4
0
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Хахах ах ахах ахАз през е-pay както е казал колегата го плащам от поне 2 години
3
0
 
0
 
! Отговори
. преди 2 години
До Вутич - и караш без технически преглед? А най-вероятно и без гражданска. Ти си опасен уа! :D
2
0
 
2
 
! Отговори
Вутич преди 2 години
Е шо па треа се плаща, като мое и да се не плаща..?