Общината поиска 178 млн. лв. държавни компенсации за транспорта в София

В противен случай общественият транспорт трябва да бъде редуцира, смята Зарков
11 яну 2022 22:25, Петя Славова
17
Общината поиска 178 млн. лв. държавни компенсации за транспорта в София
Снимка: БГНЕС

Столичният градски транспорт е дейност със социална насоченост и държавата трябва да помогне, в противен случай общественият транспорт трябва да бъде редуциран. Това каза зам.-председателят на Комисията по транспорт и пътна безопасност в Столичния общински съвет Зафир Зарков.

Днес от общината заявиха, че търсят диалог и подкрепа от държавата заради ниските приходи от обществен транспорт. На пресконференция на "Московска" 33 бе съобщено, че транспортните синдикати не изключват да се стигне и до протести, ако няма диалог.

Финансовият натиск е много голям и не зависи нито от гражданите, нито от работещите в градския транспорт, нито от институциите, коментира Зарков, цитиран от БНТ.

Общинският съветник съобщи, че претенциите са държавните компенсации за градския транспорт на София за 2022 г. да са в размер на 178 млн. лв., за да не се стига до мерки като разреждане на линии. "Вървим към пета вълна, не е ясно кога ще приключи пандемията, а не сме получавали помощ от държавата досега", заяви той.

Градският транспорт е със социална насоченост, обясни председателят на транспортната комисия Карлос Контрера и допълни, че искат диалог с ресорните министерства. Той поиска държавата да увеличи своя дял при изравнителните субсидии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко си прибра помоща за софия в чекмеджетата
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я тук сме на загина с милиони ,фандък къде са пачките
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Берлин, в Париж и в Прага си върви гр.транспорт и без държ.компенсации, хем доста по-редовно от софийския! Защото там си нямат СОС, Фандъкова и Зарков! Ето кой трябва да се махне да не пречи!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ЦГМ няма ли постъпления? Или те изтичат към чекмеджето?
7
2
 
13
 
! Отговори
Неутрален преди 2 години
Търсете пари от Фандупкова! Бюджетът на София за 2021 беше 2.15 млрд лева, профукани за калпави проекти на тройна цена, некачествени ремонти и какво ли още не. Да добавим и назначението на Бай Шиле със скромната заплата от 5200 лева. А колко търтея като него има още? Моите уважения, но не съм съгласен от парите на цяла България да цоцат софиянци!
6
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Като искате тези пари,стойте си в провинцията,и не идвайте в "миризливата" столица.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Борислав Георгиев-Масово в градския транспорт се возят хора от провинцията,а не толкова софиянци. Второ-тези хора ходят на работа с този транспорт,плащат данъци които отиват в държавата и тя ги преразпределя в по-голямата част в цяла България. Чисто статистически хората в този град поради голямата си численост дърпат икономиката на България. Тъй че нещата са доста по-сложни и някакви комплексарски изказвания,че София не е България или други подобни нямат място в случая.
4
8
 
13
 
! Отговори
Борислав Георгиев преди 2 години
София не е България. Тези пари са нужни на страната, а не на софиянци. Стига с тази провинциална дискриминация. Ненаядохте се в тази миризлива столица.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези милиони за нищо ги нямате.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В противен случай общественият транспорт трябва да бъде редуцира, смята Зарков" Или чрез син сертификат да накарате ромите да си купуват билети и карти.
1
3
 
11
 
! Отговори
Айде бе преди 2 години
Лакомата и крадлива Компирка ще получи огромна трибуквена помощ.