Протест в "Банишора", превръщат зелени площи в паркинг

Колите в квартала са много и заради новото строителство
12 яну 2022 12:55, Петя Славова
19
Протест в "Банишора", превръщат зелени площи в паркинг
Снимка: кадър, БНТ

Проект в столичния ж.к. "Банишора" предвижда улица и зелена площ в квартала да бъдат превърнaти в паркинг. Идеята предизвика недоволство на местните жители.

Проблемът идва от това, че в квартала има много автомобили и малко зелени площи.

"Проблемът е , че г-н Тодор Кръстев, който не присъства, кмет на р-н Сердика, без сгласуван проект изведнъж една сутрин започва да слива ул. Гредетинс със зелената площ, създавайки нови три реда паркови места. Ние искаме тук да има зеленина, а проблемът с паркоместата да бъде решен по нормален градоустройствен план. Не така, че да е за сметка на зелените площи и това да е законово.", заяви пред БНТ живущата в квартала Мартина Стефанова.

Представен е проект за въвеждане еднопосочно движение в карето "Опълченска", ул. "Охрид", ул. "Подполковник Калитин" и ул. Сливница, обясни инж. Никола Онов, гл. инженер на район Сердика. Той обясни, че по устройствен план това е ремонт на тротоара и пространството между трите блока.

Според Стефанова, паркираните наоколо автомобили са там заради новото строителство, за което не са предвидени парко места.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Пипи преди 2 години
Пази боже, общината да ви направи улиците еднопосочни. Ще плачете и ще карате. Ако сте се прибирали с изминаването на 100-тина метра, ще ви го направят със заобикаляне да изминавате 1000 метра. Толкова е акъла на този, който прави улиците еднопосочни. Той се прояви вече в Лагера, Красна поляна, Света троица, а може и другаде. Голяма простотия са еднопосочните улици, налагани еднолично без никакво проучване и одобрение от обществеността.
13
0
 
3
 
! Отговори
Роко Скиавоне преди 2 години
Като,чета всички пишат,че няма места че можело надземни паркинги даже такива като в япония на асансьор,пи градинки.Абе ора тенденцийте да се оставят колите в тези градове,а не да мислите за места за паркиране.Но много скоро идва това време когато щеме нещеме ще идем на вторични
12
1
 
0
 
! Отговори
Роко Скиавоне преди 2 години
До 13 е това метро за какво вие.Като стане 4 лв бензина и дигнат данък+застраховка на кола 1000лв ще има много свободни места
11
0
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
Говориш глупости. Много хора са с талон за зелена или синя зона и паркират на 2-3-5 минути пеша от тях, но паркирането е проблем, защото места няма, а коли много. Наистина трябват паркинги.
10
1
 
3
 
! Отговори
Еми преди 2 години
На *** и 100 паркинг сгради и 50 подземни паркинга да му направиш, няма как да стане. Той иска пред входа си паркира, да не говорим пък ако този паркинг се плаща 50-100 лева на месец!!!! УжасТТТТТ, него дядо му си е пакирал москвича пред стълбите на входа, та вие ще го карате да паркира на 68 метра от входната врата на жилището му. А още по-лошо е ако колата му не се вижда от терасата, тогава вече е страшно. Спи с брадва в ръце!!!
9
0
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Като гледам какви мастодонти на 20 и кусур етажа има на споменатата улица, ако на апартамент се пада по 1 кола (не дай си Боже 2), проблемът с паркирането е налице и без да са ви виновни пришълците. София е европейската столица с най-много автомобили на глава от населението и паркирането вече е наболял проблем във всички квартали. Но докато по-рано дошлите селяни плюят по-късно дошлите и това им е основният проблем в живота, положението едва ли ще се подобри.
8
0
 
2
 
! Отговори
До някой преди 2 години
Пред блока на госпожата от панелката има/ШЕ/ места, на които вече се бутат кой откъде се довлякъл. Отделно никнат нови блокове и *** купува като невидял и набутан с кредити
7
0
 
4
 
! Отговори
ПиснА ми отофце преди 2 години
Хвърляш луди пари за кафез и няма къде да си оставиш дръгела, ама пак се буташ. Ми бутайте се и не пищете.
6
2
 
2
 
! Отговори
Някой преди 2 години
"Според Стефанова, паркираните наоколо автомобили са там заради новото строителство, за което не са предвидени парко места." - Аха, защото за госпожата от панелката/ЕПК-то има предвидено парко място - вероятно подземно паркомясто или гараж, където да си паркира колата?
5
0
 
11
 
! Отговори
Виктория преди 2 години
Автомобилите стават все повече и по-големи. Паркирането им е проблемно навсякъде. България е изостанала отдавна в това отношение и не се мисли с години напред и резултатите ги виждаме всеки ден.
4
0
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Пейзаж - на село и празен джоб.
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само българина умее на скимти в защита на два три между блокови храсталака, а след това да псува като каруцар че няма къде да си паркира трошляка. Пък и паркоместата носят приходи в съответната община, а храсталаците са само развъдник на насекоми и мизерия.
2
2
 
9
 
! Отговори
мен преди 2 години
Редовно посещавам квартала - няма къде да се спре. Строят се сума ти нови сгради. Има нужда от паркоместа.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес ГЕРБ здраво е активирал структурите си.